Mihai Mincă şi povestea incredibilă de la CFR Cluj

prosport rapid
Mihai Mincă a jucat la Rapid

Prosport scrie despre Mihai Mincă, care explică episodul din cantonamentul de la Maribor şi spune că i s-a făcut pe nedrept o imagine greşită şi că a fost prima escapadă de acest gen. Mincă povesteşte cum a fost pus să semneze o reziliere “în alb” pe care Dan Petrescu a folosit-o pentru a-l da afară. Curiosul caz Mihai Mincă începe să-şi descopere adevărul. Portarul era considerat numărul 1 de Dan Petrescu, în timpul cantonamentului. Antrenorul chiar a cerut conducerii să-i mărească salariul, dar apoi o seară mai lungă, cu băutură, în cantonamentul din Slovenia l-a pus pe liber. Mincă spune că n-a fost nici pe departe cel mai vinovat şi că a fost singurul demis doar pentru că Petrescu se certase cu conducerea pentru el şi s-a simţit trădat. Până la apariţia interviului, nimeni din conducerea triplei campioane nu a putut fi contactat de ProSport.

Interviu Prosport cu Mihai Mincă

Mihai, de ce ai fost pus pe liber?
Am fost pus pentru că aşa a vrut domnul Petrescu.

Ce vrei să spui? Cum a fost povestea?
Am avut o înţelegere cu dânsul. Eu trebuia să plec în Belgia, la Mouscron, unde vorbisem cum Mircea Rednic. Le-am spus că vreau să plec, dar a venit domnul Petrescu la mine şi mi-a zis că îi place de mine şi că vrea să rămân pentru că voi fi numărul unu. Mi-a spus că a vorbit cu conducerea să îmi mărească contractul şi să nu mă mai gândesc la plecare. I-am spus că îi mulţumesc din suflet şi că vreau să rămân în aceste condiţii, pentru că am stat şi fără bani la acest club şi sunt aici de atâţia ani. A venit domnul Mureşan să semnez noul contract, dar şi un act de reziliere “în alb”.

Cum adică act de reziliere “în alb”?
Un act prin care eu îmi dădeam acordul că ei pot rezilia contractul cu mine, când vor. Un act de reziliere în alb, fără dată, fără nimic. Am spus că nu semnez aşa ceva, iar Dan Petrescu s-a certat cu cei din conducere pentru acest act. Le-a spus că aşa ceva nu se face, că niciun jucător nu mai are aşa ceva şi cum să se bazeze el pe mine, dacă semnez aşa ceva. A discutat cu conducerea şi a venit la mine. Mi-a spus: “Băi Mihai, eu n-am ştiut că tu ai fost mai nebunatic, că n-ai fost într-o deplasare că ai fost trimis la echipa a doua….”

A explicat un conflict mai vechi

Sunt adevărate aceste lucruri?
Le-am făcut în perioada în care era şi Felgueiras. A fost un episod când el n-a putut juca, am intrat eu şi am apărat penalty, cu Corona Braşov. Am câştigat atunci cu 1-0, dar următoarea etapă am fost tot rezervă. Atunci m-am supărat şi am mers la conducere să întreb de ce nu joc. Acestea spui ei că au fost acte de indisciplină.

Şi ai semnat actul până la urmă?
Dan Petrescu mi-a spus să semnez acel act, dar că actul va rămâne la el şi să am încredere în el. Aşa am semnat.

“M-am cam ameţit, dar am fost la antrenament”

Ce s-a întâmplat în cantonament? Este adevărat că ai băut?
În ultima seară de cantonament am zis să dau o bere pentru că mi-au mărit contract. Au venit vreo 14-15 colegi şi am început să bem. Am băut la recepţia hotelului, nu pe ascuns. Am băut şi ceva whisky şi m-am cam ameţit, ţinând cont că nu băusem de mult. A stat până pe la ora 2:00, iar dimineaţa la 7:30 am avut antrenament. Recunosc că eram puţin “ofilit”, dar am mers la antrenament. Ce s-a scris sunt numai prostii. Mă jur că nu am avut niciun conflict cu nimeni, că n-am bătut cu nimeni. Am băut mai mulţi şi am mers în cameră.

Petrescu ce a spus?
Dânsul nu era la acel antrenament. Era ultimul antrenament înainte să ne întoarcem în ţară şi făceam doar nişte alergări. Cornel Cernea (n.r. antrenorul cu portarii) mi-a spus că mai bine merg să mai dorm puţin decât să alerg prin căldură. Atunci m-am întors în cameră. Când am ajuns la Bucureşti, am discutat cu Dan Petrescu. Mi-a spus: “Ţi-am zis să-ţi vezi de treabă? Sunt foarte supărat pe tine”. I-am explicat că m-au chemat băieţii şi băieţii mi-au luat apărarea şi i-au spus că toţi am băut la hotel şi nici măcăr n-am plecat ultimul. Mi-a spus că ar trebui să mă bucur că îmbrac tricoul acesta, i-am spus că are dreptate şi asta a fost.

Mihai Mincă în Prosport: “Mă păzea bodyguardul!”

Şi cum de ai fost totuşi exclus din lot?
Domnul Petrescu s-a dus ieri sau alaltăieri şi a dus acel act de reziliere conducereii. Nu mi-au înregistrat actele de mărire a contractului, dar mi-au înregistrat actul de reziliere. Cade urât, ca şi cum eu sunt cel mai mare alcoolist, dar nu e aşa. Eu n-am mai făcut aşa ceva.

De ce crezi că doar tu ai fost exclus din lot, dacă aţi băut 14-15 jucători?
Pentru că Petrescu s-a certat cu conducerea pentru mine şi şi-a pus obrazul pentru mine. Asta l-a deranjat. Putea însă să-mi spună atunci. Să mă cheme la masă şi să reziliem amiabil. Aşa cred că ar fi fost corect, după atâţia ani.

Cum ai fost anunţat?
M-a sunat Mara şi mi-a spus să nu mai merg la antrenament că am fost dat afară. Azi dimineaţă, am fost la stadion la micul dejun şi mi-a spus bodyguardul că trebuie să aibă grijă de mine să nu fac vreo prostie. Chiar aşa periculos sunt? Să mă păzească bodyguarzii?

Sursa: prosport.ro (CLICK)

Vei merge la Referendum pe 6-7 octombrie?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Loading...