Fotbal internaționalGândurile lui LeasăHoratiu MoldovanRapidȘtiri Rapid București

Horațiu Moldovan, dovada vie că munca asiduă și dedicația neclintită pot sparge bariere aparent inabordabile

Aseară am ascultat cu inima strânsă cuvintele lui Radu Naum, prezent la Digi Sport, exprimându-și dezamăgirea legată de decizia lui Horatiu Moldovan de a accepta rolul de rezervă la nimeni alta decât Atletico Madrid. Era un moment în care emoțiile și rațiunea se întreceau într-un maraton al gândurilor mele despre fotbal, despre pasiune, despre visuri.

Dacă mă opresc pentru o clipă și încerc să privesc această situație prin ochii unui analist rece, poate că aș înțelege punctul de vedere al lui Naum. E firesc, cred, să îți dorești ca portarul Echipei Naționale a României să strălucească drept titular incontestabil într-un club de anvergura celui la care a ajuns Moldovan. Dar, să fim sinceri, inima unui adevărat iubitor de fotbal nu bate după logica rece a statisticilor și a strategiilor.

Acest articol nu este doar despre Radu Naum sau despre rolul lui Moldovan în cadrul Echipei Naționale. Este despre un tânăr care, în fiecare seară, își închidea ochii numai pentru a visa la zgomotul asurzitor al aplauzelor într-un stadion arhiplin. Este despre Horatiu Moldovan, despre un vis îndrăzneț ce a prins contur în lumina reflectoarelor unuia dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume.

Transferul lui Moldovan la Atletico Madrid este, pentru mine, mai mult decât o simplă mutare pe piața fotbalistică. Este materializarea unui vis, este dovada că pasiunea, munca asiduă și dedicația neclintită pot sparge bariere aparent inabordabile. Dacă Horatiu ar sta în fața mea acum și mi-ar spune că niciodată, nici măcar o clipă, nu a visat să ajungă acolo, l-aș privi cu neîncredere și l-aș îndruma spre cel mai apropiat detector de minciuni.

A spune că mutarea lui la Atletico Madrid este un pas înapoi, e fie o dovadă de invidie, fie o lipsă crasă de înțelegere a traiectoriei impresionante a acestui tânăr. Cum poate cineva să ignore ascensiunea fulminantă a lui Moldovan, care, acum doar trei ani și câteva săptămâni, își făcea apariția la Rapid, în Liga a 2-a, pentru a ajunge astăzi în vâltoarea fotbalului de elită?

Și da, mulți vor spune că 800.000 de euro este o sumă derizorie pentru un talent ca al lui. Sunt de acord. Dar să nu ignorăm faptul că această clauză a fost rezultatul unui compromis inteligent, o punte între prezentul său strălucitor și viitorul său promițător la Atletico Madrid.

Astăzi, aș vrea să las deoparte cifrele, contractele și strategiile și să privesc acest transfer așa cum este cu adevărat: un triumf al determinării, un simbol al faptului că visurile, când sunt urmate cu pasiune și dăruire, devin realitate. Horatiu Moldovan nu este doar un nume pe o foaie de hârtie, este un exemplu pentru noi toți, o demonstrație că, indiferent de obstacole, indiferent de scepticismul celor din jur, calea spre succes este pavată cu credință în sine și muncă neîncetată.

În încheiere, îmi exprim nu doar admirația, ci și respectul profund pentru parcursul lui Horatiu Moldovan. Viziunea și curajul său de a-și urma visul, până în inima fotbalului european, este o inspirație pentru toți tinerii care, în această clipă, își închid ochii pentru a visa la propriile lor stadioane pline. Horatiu, ești dovada vie că visurile nu cunosc limite și că pasiunea autentică pentru ceea ce faci este cel mai frumos și autentic mod de a trăi.

Dragoș Leasă

1923.ro

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

 1. În calitate de suporter rapidist, sunt profund dezamăgit de afirmațiile lui Radu Naum de la Digi Sport și simt nevoia să-mi exprim punctul de vedere. Transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid nu este doar un simplu transfer, ci o dovadă de recunoaștere a talentului și a muncii depuse de un jucător român. E ușor să critici de pe margine și să minimalizezi realizările altora, dar să ajungi la un club de talia Atletico Madrid este o performanță în sine, indiferent de cât timp vei petrece pe teren.

  Radu Naum subestimează semnificația acestui transfer, punând accentul pe faptul că Moldovan ar putea să nu joace mult datorită prezenței lui Jan Oblak. Dar să fii parte dintr-un astfel de club, să te antrenezi la cel mai înalt nivel și să înveți de la cei mai buni este o oportunitate care nu se refuză. Este o platformă pentru creștere și dezvoltare, nu doar un contract cu cifre mari.

  În plus, această oportunitate nu se rezumă doar la beneficiile personale ale lui Moldovan. Prezența sa la Atletico Madrid este un semnal important pentru fotbalul românesc, demonstrând că jucătorii noștri pot atinge niveluri de top. În loc să criticăm sau să fim invidioși, ar trebui să îl susținem pe Moldovan și să ne bucurăm de succesul lui, care, într-un fel, este și succesul nostru.

  Este ușor să stai într-un studio și să critici deciziile jucătorilor, dar să ajungi la nivelul la care a ajuns Moldovan necesită sacrificiu, dedicare și o muncă asiduă nevăzută de camere. Să îi minimalizăm realizările și să îi criticăm alegerea este nu doar nedrept, ci și dăunător pentru imaginea fotbalului românesc.

  În concluzie, transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid este un moment de mândrie și un pas important în cariera sa. În loc să ne pierdem în critici și negativism, ar trebui să îl susținem și să celebrăm fiecare astfel de reușită, care contribuie la imaginea fotbalului românesc pe plan internațional. Să nu uităm că succesul unui jucător român este succesul nostru comun.

 2. CENZURA A ÎNVIAT ÎN „ROMÂNICA” !
  Am scris un comentariu fără să jignesc pe cineva în vreun fel și văd că sunt cenzurat!
  SĂ VĂ FIE RUȘINE CU SITE-UL VOSTRU !
  N-AM SĂ MAI COMENTEZ NICIODATĂ NIMIC !
  SEMNEAZĂ :
  UN SUPORTER AL RAPIDULUI ÎNCĂ DECÂND UNII DINTRE VOI NU ERAȚI NĂSCUȚI (ANII 60/70 AI SECOLULUI TRECUT)!

 3. RESPECT ȘI CONSIDERAȚIE PENTRU HORAȚIU MOLDOVAN !
  Așa este, Radu Naum cam întotdeauna este un Gică contra, lui dacă i se propunea să meargă la CNN refuza ???
  CE LEGĂTURĂ ARE ECHIPA NAȚIONALĂ CU ACEST MEGA TRANSFER, NU CRED CĂ DINTR-O SUTĂ DE TITULARI AI UNOR ALTE NAȚIONALE DE FOTBAL
  ,UNUL AR FI PUTUT REFUZA, O ASEMENEA OFERTĂ ! El poate fi convocat și chiar ca titular și din postura de rezervă a unei echipe de talia lui ATLETICO DE MADRID, dacă se pregătește foarte bine !

 4. Perfect de acord. Nu am înțeles atitudinea atît de vehementă a lui Radu Naum de alegerea lui Moldovan și se mai contrazicea în emisiune cu invitații. Oare el nu a avut nici un vis sau o dorință care să-l determine să se împlinească????? Ar trebui să-și ceară scuze public față de cele declarate.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.