Dan ȘucuDaniel NiculaeRapidȘtiri Rapid BucureștiSuperligaVictor Angelescu

Dan Șucu a descoperit probleme grave la Rapid. Vinovații au fost notificați ca distracția s-a încheiat. Comunicatul oficial al patronului

Dan Șucu a dat un comunicat FURTUNOS în această dimineață, iar acum se explică perfect imaginea tristă pe care a afișat-o în ultimul timp.

Nu numai rezultatele sub orice critică obținute de Rapid au dus la tristețea care se putea citi pe chipul patronului, ci și dezamăgirea cruntă față de faptul că cei pe care se baza i-au trădat încrederea.

Unul dintre ei, chiar dacă șeful clubului nu-i dă numele, este Daniel Niculae, care conform spuselor lui Dan Șucu și-a folosit Rapidismul în interes personal, pentru a-și crea avantaje și pentru a munci mai puțin decât ceilalți.

Se pare că nu numai viitorul fost președinte al Rapidului intră în această categorie, Dan Șucu vorbind la plural despre cei care scot Rapidismul la inaintare pentru a-și crea beneficii, iar cei care se simt vizați, tocmai au fost notificați că distracția s-a încheiat.

Iată comunicatul integral al patronului Rapidului:

„Stimați Rapidiști,

Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți – pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.

Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă.

Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Exista doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul stop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.

Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!”

Dan Șucu

S-ar putea sa te intereseze

5 Comments

  1. Va mai aduceti aminte, anul trecut, cand incepuse asa ca o razmerita impotriva conducerii si numai mesajul lui Nicu Gheara a linistit lucrurile? Ei bine, acum se pare ca s-a schimbat strategia si anume rezultate proaste, suporteri inflamati, iar dezamagirea-i va face sa plece singuri. Cam asta se vorbeste si o fi sau nu asa ramane de vazut. Exista o singura certitudine si anume suferinta imensa a adevaratilor suporteri rapidisti.

  2. Dl Sucu, mie îmi dă un sentiment de încredere, pare destul de bine intenționat așa că eu propun sa fim cât mai aproape de echipă, mai ales acum. Știu, sezonul e ratat, toate obiectele s-au dus, dar totodată vreau să cred că acum ne călim. Trebuie, mă repet, sa ținem aproape de echipă, să avem încredere în priceperea omului ăsta. La cu văd eu lucrurile, acționariatul are un plan și cum zicea cineva mai sus… răbdare. Nu putem construi ceva durabil, fezabil, în grabă. E frustranta perioada prin care trecem dar rezultatul va merita. Succes băieți, succes Rapid!

  3. Dl. Sucu sa citeasca ce se mai scrie pe aici, nu pentru a-l influenta in deciziile de antrenor, jucatori etc., ci pentru a lua aminte ca are nevoie de sfetnici buni care sa se priceapa la fotbal si care nu lucreaza in interes personal. Te iei dupa un impresar, te-ai ars, ca ala iti paseaza 10 jucatori de duzina la cost colosal, cum ca sunt urmasii lui Maradona, ca sa-si ia comisionul. E nevoie director sportiv nou, specialist, cu putere de decizie, de care sa asculti cand iti propune ceva, presedinte de calitate si manager fotbalistic profesionist, s.a.m.d. Daca Dl. Sucu nu asculta nici acum, in al 12-lea ceas, asta e, dar isi bate joc de proprii bani. Are nevoie mai intai de consilieri pe latura fotbalistica, sa-l sfatuiasca pe cine sa angajeze in management pentru o echipa de fotbal, pentru ca dumnealui nu se pricepe, asta e clar. Fotbalul e alt soi de business pe care Dl. Sucu nu l-a practicat pana acum. Trebuie conectii, cunostinte, legaturi si tot asa. Daca m-as pricepe eu la asta, m-as oferi sa-l ajut pe gratis, dar ca majoritatea de pe aici si eu sunt doar suporter de multi, multi ani de zile si doar vad cand echipa joaca bine sau nu. Nu rezultatul neaparat conteaza, dar sa vezi ca echipa joaca fotbal adevarat, chiar daca pierde. Noi in schimb, cam tot sezonul nu prea am jucat mai nimic, iar din jocurile castigate jumatate au fost la noroc. Sa nu-si inchipuie cineva ca o data indepartati Niculae si Boiangiu, gata, echipa isi revine. Nu-si revine decat daca vor fi angajati profesionisti in organigrama.

  4. Un traseu creat în timp cu migală și legături de toate felurile.Sumudica-Corsicanu-Bocciu-Sapunaru-Daniel N.-Amgelescu.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.