AdevaratDiverseExtra-SportGândurile lui Leasă

Te-ai întrebat vreodată ce trebuie să faci ca să fii fericit și cum să-i faci fericiți pe cei dragi ție? Iată răspunsurile

În călătoria noastră pe acest pământ, ne întâlnim adesea cu întrebări care ne obsedează mintea și inima. În căutarea sensului și a fericirii, trecem prin diverse experiențe și căutăm răspunsuri în locuri și înțelepciuni diferite. Cu toate acestea, uneori, adevărul cel mai profund vine în momentele în care suntem în tăcere, introspecție și liniște.

Acum opt ani, într-o călătorie spirituală, am pus două întrebări care, deși simple, aveau să definească o perspectivă fundamentală despre viață și fericire. „Ce să fac ca să fiu fericit?” și „Ce să fac pentru a-i face pe cei dragi fericiți?” Au fost întrebările care m-au condus spre o înțelegere profundă a naturii noastre umane și a căutării noastre constante pentru fericire.

Răspunsurile pe care le-am primit, deși la început păreau paradoxale, au fost uluitoare în simplitatea și profunzimea lor. „Nimic.” Acest cuvânt aparent simplu conținea o înțelegere profundă despre natura fericirii și a relațiilor umane.

Fericirea, am învățat, nu este un obiect exterior pe care să-l căutăm necontenit. Nu este legată de posesii materiale sau de succesul în carieră. Fericirea este o stare interioară, un echilibru și o pace pe care o descoperim în noi înșine atunci când înlăturăm straturile de iluzii și dorințe superficiale. Este acea stare pură de conștiință care rămâne atunci când renunțăm la așteptările noastre și la atașamentele noastre.

Însă, de multe ori, această fericire interioară este acoperită de griji, temeri și dorințe efemere. Ne luptăm cu umbrele trecutului și cu visurile viitorului, uitând să trăim în prezent și să apreciem fiecare clipă. Astfel, pentru a fi cu adevărat fericiți, trebuie să facem curățenie în sufletul nostru. Să lăsăm deoparte resentimentele și regretele și să acceptăm cu inimile deschise tot ceea ce vine în calea noastră.

În mod similar, în ceea ce privește pe cei dragi, adevărul este la fel de simplu. Nu suntem responsabili pentru fericirea lor. Fiecare individ își poartă propria povară și călătorește pe propriul său drum către fericire. Ceea ce putem face este să fim prezenți pentru ei, să îi sprijinim și să îi iubim necondiționat. Dar nu putem trăi viețile lor sau să le rezolvăm problemele pe care ar trebui să le rezolve ei înșiși. Fericirea lor este în mâinile lor, așa cum este și a noastră.

Această înțelegere simplă, dar profundă, ne schimbă perspectiva asupra vieții. Ne eliberează de povara de a căuta fericirea în locuri greșite și ne îndeamnă să ne întoarcem către interior pentru a găsi adevărata noastră sursă de bucurie. Ne învață să iubim și să acceptăm, atât pe noi înșine, cât și pe cei din jurul nostru, așa cum sunt ei.

Astfel, în călătoria noastră pe acest pământ, să nu uităm niciodată să căutăm fericirea în interior și să fim surse de lumină și iubire pentru cei din jurul nostru. Căci, în cele din urmă, fericirea adevărată nu este un scop spre care ne îndreptăm, ci un mod de a trăi fiecare zi.

Dragoș Leasă

1923.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.