Dan ȘucuDaniel NiculaeRapidȘtiri Rapid București

Dan Sucu il da afara definitiv de la Rapid. Pe cine pune in locul lui

Dan Sucu a luat decizia de a-l demite de la Rapid pe Daniel Niculae.

Daca pentru functia de presedinte patronul Rapidului nu a luat inca o decizie, pentru cea de director sportiv lucurile sunt clare.

Conform prosport.ro, Dan Sucu a apelat la o tactica la moda printre cluburile de afara, numindu-l director sportiv pe Daniel Sandu, nimeni altul decat seful departamentului se scouting al clubului.

Replica lui Daniel Niculae pentru Dan Sucu

Daniel Niculae, încă președinele Rapidului, a răbufnit la căderea serii și i-a răspuns patronului Dan Șucu, afișându-se îmbracat într-un tricou cu simbolul rapidiștilor „Singuri împotriva tuturor” și cu un mesaj sugestiv: „Lupta continuã”, numele unei melodii a solistului hip-hop Puya.

Dan Șucu a dat un comunicat FURTUNOS, iar acum se explică perfect imaginea tristă pe care a afișat-o în ultimul timp.

Nu numai rezultatele sub orice critică obținute de Rapid au dus la tristețea care se putea citi pe chipul patronului, ci și dezamăgirea cruntă față de faptul că cei pe care se baza i-au trădat încrederea.

Unul dintre ei, chiar dacă șeful clubului nu-i dă numele, este Daniel Niculae, care conform spuselor lui Dan Șucu și-a folosit Rapidismul în interes personal, pentru a-și crea avantaje și pentru a munci mai puțin decât ceilalți.

Se pare că nu numai viitorul fost președinte al Rapidului intră în această categorie, Dan Șucu vorbind la plural despre cei care scot Rapidismul la inaintare pentru a-și crea beneficii, iar cei care se simt vizați, tocmai au fost notificați că distracția s-a încheiat.

Iată comunicatul integral al patronului Rapidului:

„Stimați Rapidiști,

Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți – pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.

Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă.

Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Exista doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul stop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.

Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!”

Dan Șucu

S-ar putea sa te intereseze

9 Comments

 1. Nu înțeleg faptul pentru care un antreprenor investește bani, plătește salarii (mai mult…, sau mai puțin „regește”). .., iar rezultatele nu se văd…
  Într-un sistem capitalist, remunerația ar trebui să fie într-un raport direct proporțional (nu cu efortul depus-să muncești mult, prost și fără rost), ci cu suficienta la locul de muncă și aportul adus în profitul companiei… Să lăsăm imaginea…, să vedem ceea ce producem…!!!!

 2. Sandu este din 2021 la Rapid, are masterat obtinut la Bordeaux in management sportiv, Are cel mai inalt nivel IPSO (Organizatia internationala profesionista a scouterilor-sediul in Anglia). Suna bine, a si demonstrat prin jucatorii adusi, in frunte cu Rrahmani. P.S. Noi ne dorim mai mult, normal, dar toti jucatorii adusi de el ar fi titulari la orice echipa din Romania. Emmers,Kait,Hasani,etc plus cei de perspectiva, Vulturar,Micovschi, etc. Sa nu uitam ca acum 2-3 ani eram fericiti ca veneau Sapunaru si Dragos Grigore si jucam cu Belu, Dandea,Finica, Alami,Demici, etc jucatori care merita tot respectul pentru efortul depus in acea perioada la Rapid.

 3. Salut tuturor.D-le Sucu nu mai puneti antrenor strain ca nu merge la noi in Romania si mai ales la Rapid.La noi trebuie un antrenor roman,mana de fier sa stie sa impuna respect altfel vom ramane mereu cu mentalitate paguboasa.Consultati-l pe Lucescu pt o numire apoi hotarati dvs singur.Daca se poate unul care a cucerit trofee…Sanatate va doresc si Sarbatori linistite🙏

 4. Tot respectul pentru ce dorește domnul sucu la rapid. Sper sa reușească, dar numai cu persoane competente, care cunosc pe deplin fenomenul. Ca sa lupți cu mafia cca, condusa de bricheta, ai doua posibilitati: faci club european, listat la bursa, cu buget pe măsură sau presiune sa fie arbitrii serioși, dar cu bricheta nu cred. Vedeți ce se spune de campionatele câștigate de otelul și Urziceni. Când echipele au valori apropiate, decid arbitrii campioana.

 5. Sucu e un ageamiu, Becali 2 cu scoala mai multa, adica pana acum era cel mai bun, acum dintr-odata e cel mai mare rau, plus ca prefer sa spuna cu subiect si predicat ce are de zis, nu prin comunicate cu subinteles. Nu stiu de ce, dar nici Sandu nu imi inspira mare incredere, pana la urma el propunea jucatorii catre decidentii Niculae si Angelescu. Tare mi-e ca o sa se aleaga praful de echipa cu decizii pe genunchi. Astept marile decizii pt presedinte si antrenor.

 6. @ Tudorica
  Cred ca dreptul sa comentez il am, totusi, chiar daca nu sunt Tiriac sau Florentino Perez. Deocamdata ma pricep, inlocuirile astea „post pe post”, aducand pe posturi importante toti neispravitii, doar pentru ca sunt „oameni deja din club” se vad in rezultatele echipei.
  Am dat bani pentru Rapid dupa posibilitatile mele. Mi se rupe de banii altora. Da, Sucu a investit, apreciez, dar asta nu-l face Dumnezeu, deciziile proaste raman decuzii proaste (da, e parerea mea ca sunt decizii proaste). Iar Marele RAPID e mai important decat Sucu, la un moment dat o sa realizati asta si voi astia care-i pupati picioarele.

 7. Cheia la Rapid va fi presedintele. Acela trebuie sa fie mana de fier si sa stie foarte bine ce are de facut. N-am inteles mesajul lui Nico „Singuri împotriva tuturor”-„Lupta continuã”. Cum? Cu cine?. Sper sa nu fie „un altul” care se intoarce impotriva Rapidului.

 8. Cal bătrân: văd ca te pricepi foarte bine! La ce echipe ai fost președinte?’ Și ce rezultate au obținut? Sau te pomenești ca sub pseudonim se ascunde unul dintre primii 10 mari oameni de afaceri!😀
  Hai sa fim suporteri și nu chibiti pe banii altora!
  Hai Rapid!
  “Rapid este clubul meu
  Si la bine și la rău”!!!

 9. Da, tot atitudinea corporatista. Dai afara un incompetent, pui in locul lui pe altul, tot din companie. La fel a facut cu Bergodi, in loc sa aduca pe unul serios, a lasat echipa antrenorului cu portarii. Pleaca Lobont, echipa ajunge probabil la omul care se ocupa de gazon. Pana cand n-o sa inteleaga Sucu ca-n fotbal nu merge asa si tre’ sa schimbi TOT si sa aduci COMPLET ALTII daca vrei sa scapi de bube, n-o sa ajungem nicaieri. Echipa merge prost? TOTI AFARA, si-o sa vezi atunci cum se pregatesc si cum se verifica unii pe altii ca-si fac treaba.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.