Dan ȘucuRapidȘtiri Rapid București

Dan Șucu rupe tăcerea cu un comunicat FURTUNOS prin care anunță o adevărată REVOLUȚIE la Rapid

Dan Șucu a dat un comunicat clar și ferm pe pagina clubului prin care anunță schimbări majore la Rapid. Vi-l redăm integral mai jos.

„Stimați Rapidiști,

Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți – pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.

Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă.

Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Exista doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul stop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.

Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!”

Dan Șucu

S-ar putea sa te intereseze

8 Comments

 1. Vorbiți unii de oameni corecti,profesioniști , păi dacă sunt profesioniști ar trebui să fie corecti ceea ce în fotbalul autohton nu prea găsești Numiți măcar unul.

 2. @mache foarte bine punctat.
  Cat despre discurs asteptam sa fie dublat si de fapte si de niste decizii mai inspirate decat cele din trecut

 3. Cam multa vorbarie….
  Cam subtire chestia ca nu au evaluat, ca nu au supravegheat cum se performa la club…..

  PAI AI FOST IN TRIBUNE DL SUCU, AI VAZUT REZULTATELE PROASTE,. .MECI DE MECI……PLUS UMILINTELE DIN GIULESTI

  Ce evaluari, ce dovezi iti mai trebuiau, ca sa iei masuri…atunci cand trebuia ?

  Te ai complacut….si ai lasat mai departe situatia asa…..etapa dupa etapa la fine sezon regulat….apoi la fel in play off.

  Pai ajungi la doar 1p din 21p….SI NU FACI NIMIC ?
  CE E ASA DE GREU ?

  Ai fost slab dl Sucu.
  TREBUIE FERMITATE, DECIZII RAPIDE…

  Atentie si cu ce iti sopteste angelescu!
  Nu e de bine….
  Adu-ti in jurul matale oameni de fotbal, priceputi

 4. La. Anul va fi jale pentru tamplarul de mobila. Abonamentele vor fi la jumătate fata de anul trecut, merchandising ciuciu, investițiile nu vor apărea, iar Shucu asa cum a venit pe cai mari asa va pleca.

  De menționat ca deja a împrumutat clubul cu 2mil de euro la ultima mărire de capital.

  Mulți ati pus botul la basinile lui din primele comunicate, acum le urâți cu prisosință. Deh asa e cu corporația si neologismele.
  Dar mai ales cu muia.

 5. Vesnica vrajeala si acelasi limbaj de lemn care il caracterizeaza de doi ani! In rest masacru pe toate liniile, sat fara caini condus de chiar el! Sa mergi sa investesti la balet ba, acolo nu se injura nimeni si e totul pe bun simt, la fotbal e pe pasiune si se mai discuta birjareste, nu e potrivita atmosfera pentru un lord ca tine. Asta isi bate joc de noi incontinuu, a adus numai rasi la echipa pe post de antrenori si-l evita pe Sumudica, draga Doamne nu are clasa si comportamentul lui Bergodi. Ramai la montat pal si jucat tenis cu Niculae ca ne-am lamurit si cu tine, “leule”

 6. Apreciez că dl. Sucu are reactie la criza actuală.
  Mă deranjează limbajul de lemn folosit, chiar dacă principiile invocate sunt corecte cand e vorba de o societate comercială.
  Sa fie clar: un club de fotbal poate fi organizat ECONOMIC sub forma unei societăți comerciale dar SPORTIV niciodată! Aici nu produci canapele sau televizoare, nu poți garanta performanta sportiva de performanta economica! De geaba investești in oameni (jucatori și antrenori) dacă nu ai managerii care să faca alegerile corecte, dacă nu ai o strategie echilibrată de formare a unui grup sportiv redutabil. Degeaba cumperi tineri dacă nu-i promovezi in echipă. Degeaba aduci jucatori buni dacă îi vinzi repede pentru profit-nu sunt canapele domnule Sucu! Nu poți lupta la campionat cu antrenori fără experiență, care sunt doar promițători (Mutu, Lobonț) sau antrenori care nu au performanță in spate (Bergodi). Deci greseala este in mod egal a lui Niculae și echipei lui dar și a actionarilor care nu înțeleg că un ciclu de minim 2 ani de mentinere a jucatorilor cheie e obligatoriu dacă vrei campionatul!
  Concluzie: domnule Sucu, in primul rând ai nevoie de un consilier pe probleme sportive care să te familiarizeze cu fenomenul și apoi să-ți revizui abordarea de realizarea profitului unei societăți comerciale fotbalistice!

 7. E nevoie de o reorganizare serioasa, in care „rapidismul” n-ar trebui sa mai conteze. Cei ce nu (mai) pot si singura chestie care-i tine e ca sunt rapidisti, sa fie trimisi in tribuna. Pot fi rapidisti si de-acolo. Sa taie Sucu 2-3 capete cu nume sonor si-o sa le intre frica-n oase tuturor. Si gata cu bisericutele romani vs straini vs rapidisti vs nerapidisti, care e clar ca exista, Un antrenor mana de fier, neschimbabil pe termen lung, dar care are titluri castigate si nu poate fi contestat, organizare si incredere gen Premier League. Unul caruia sa i se dea libertate totala sa taie si sa spanzure, iar cand nu merge, jucatorii sa fie cei penalizati. Nu in ultimul rand, cand mai avem un Rares Ilie sau un Moldovan, sa nu li se dea drumul pana cand nu castiga un trofeu cu Rapid.

 8. Șucule, „liniile de bussiness” (despre care ne tot vorbeai la inceputuri) s-au curbat, s-au intrerupt sau chiar s-au frânt, iar toate astea se intampla pentru ca te-ai increzut prea mult in „rapidismul” falsilor colaboratori.

  Numeste PROFESIONISTI si OAMENI ONEȘTI in functiile-cheie ale acestei afaceri !

  Actioneaza cu CREIERUL si nu cu inima !

  Nu te „îmbăta” cu VICTORII MICI !

  Nu-ți lăsa mainile sa fie linse de OPORTUNISTI !

  Fă-ți din Rapid un CREZ pe care să-l respecți cu sfințenie !

  Cu toate aceste sfaturi insusite, te astept peste trei ani sa ma inviti macar la un sfert de finala europeana !

  Hai Rapid !

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.