Doliu în familia rapidistă. A murit un mare antrenor al CS Rapid

Pilica Popescu CS Rapid
Pilica Popescu, fost mare antrenor la CS Rapid

Pilică Popescu este tehnicianul care a câștigat în anul 2000, pe banca celor de la CS Rapid, alături de Vasile Mărgulescu, râvnitul trofeu european City Cup. Cel mai titrat antrenor al handbalului feminin românesc, de numele căruia se leagă cele mai mari performanțe pe semicercul feminin, s-a stins din viață pe 2 noiembrie, la ora 02:30. Primul și singurul titlu mondial la handbal în 7, cucerit de echipa României în 1962, se leagă de numele legendarului tehnician. Mai înainte, în 1956 și 1960, Constantin Pilică Popescu dusese naționala de handbal în 11 a României, pe primul loc în lume!

Olimpiada din 1976, marele regret al carierei lui Pilică Popescu

elefant.ro%20

De numele său se leagă și cea mai bună performanță a României la Jocurile Olimpice. Locul 4 obținut la Montreal, în 1976. Ratarea medaliei la ediția canadiană a fost marele of al reputatului tehnician. Cel care și-a reproșat tot programul impus dinainte de Olimpiadă. A trăit pentru handbal până în ultimele clipe ale vieții. Președintele Comisiei de Istorie și statistică din FRH, Pilică Popescu a scris „Istoria Handbalului Românesc”. Un volum care cuprinde toate momentele importante prin care a trecut handbalul. Pilică Popescu a avut rezultate notabile și cu echipele de club.

Pilică Popescu, unul dintre cei mai valoroși antrenori români

În 1961 a câștigat cu Știința București Cupa Campionilor Europeni, iar în 1984, pe banca Chimistului Râmnicu Vâlcea, devenită apoi Oltchim, a cucerit Cupa IHF. În 2000, pe banca echipei Rapid, alături de Vasile Mărgulescu, a cucerit City Cup. Horia Alexandrescu a lansat anul trecut cartea „Antrenorul de aur”, dedicată marelui tehnician, considerat alături de Oprea Vlase și Nicolae Nedef, cei mai valoroși tehnicieni ai handbalului românesc. Constantin Pilică Popescu a fost depus vineri la capela Cimitirului „Ghencea civil”, acolo unde va fi și înmormântat duminică, 4 noiembrie 2018. Cei care vor să își ia rămas bun sunt așteptați.

Pilică Popescu împlinise pe 3 septembrie 90 de ani. Dumnezeu să îl ierte!

Sursa: Rapid Bucuresti – Alte Sporturi

LĂSAȚI UN MESAJ