Dan ȘucuDaniel NiculaeRapidȘtiri Rapid București

Daniel Niculae urmeazã sã fie dat afarã de la Rapid: „Îmi pare rãu! Nu mai e nimic de fãcut”

Daniel Niculae a devenit inculpat in dosarul materialelor pirotehnice, iar fostul patron Nicolae Cristescu are a informatii ca Dan Sucu urmeaza sa-l dea afara de la Rapid.

„Îmi pare rău, e o acuzație extrem de gravă, dacă se confirmă, nu mai e nimic de făcut. Din ce știu, nu se mai poate să rămână în club, ar pune clubul într-o imagine proastă, ar defavoriza imaginea.

Era deja mutat ca director sportiv și ar fi fost o mutare bună, în contextul venirii lui Dani Coman ca președinte. Coman ar face un tandem de vis cu Marius Șumudică”, a declarat Nicolae Cristescu pentru GSP.ro.

Președintele Clubului Rapid, Daniel Niculae, este urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice, de luna trecută, pentru „complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, a anunțat vineri, 26 aprilie, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis un comunicat oficial:

„În continuarea comunicatelor de presă nr. 24/VIII-3/2024 din 14.03.2024 și 25/VIII-3/2024 din 15.03.2024, precum și ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 41 alin. (1) Cod penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale) prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal și art. 35 alin. (1) Cod penal.

În fapt, în sarcina primului inculpat s-a reținut că, în data de 14.03.2024 a deținut fără drept mai multe materiale pirotehnice la adresa de reședință, după cum urmează:

 • 34 cutii inscripționate „Triplex Stroboskop 90 Sek”, cat. F2, a câte 3 buc. articole pirotehnice tip stroboscop fiecare – total 102 buc.;
 • 1 buc. articol pirotehnic sub formă de cilindru, inscripționat „Enigma Fireworks” – CACTUS RAIN;
 • 31 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, neinscripționate, la exterior fiind din carton de culoare maro;
 • 14 cutii a câte 10 buc. articole pirotehnice fiecare tip petarde luminoase inscripționate „Pyro Boom 2 – Flash Banger – petardă luminoasă”, cat. F4 – total 140 buc.
 • 23 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, culoare verde, inscripționate „Pirotecnica Manna” KL F2/NR REJ 2806-F2-001191;
 • 6 buc. articole pirotehnice tip torță, culoare albă, cu capace în laterale de culoare roșie și verde, inscripționate pe capace „FDF”;
 • 14 buc. articole pirotehnice tip torță, formă cilindrică, inscripționate „Pirotecnica Manna – Torcia Manna”, KL T1 NEC”

De ce e acuzat Daniel Niculae

Parchetul a transmis și că Daniel Niculaee acuzat de faptul că l-a susținut moral și material pe „Bocciu”:

 • În data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.
 • În data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.

S-ar putea sa te intereseze

6 Comments

 1. Asadar dragii mosului daca cineva se indoia de acest dosar s-a lamurit acum. Din nou aceste parchete au dorit sa ,,dea, un exemplu,, de cum sa-ti bagi copitele si in sport. S-a vazut intentia oribila a cestor parchete de a retine 2 oameni !!!!! pentru niste torte si faclii si nu pentru altceva in stare de arest !!!!!!!!!!!! Ca show-ul sa fie complet l-au mai bagat si pe presedinte cum altfel in aceasta hora ca sa fie masa bogata. Sa nu uitam totusi de la ce s-au luat ca sa zic asa… Ce s-a scris in acel moment in presa aservita sistemului.. mai ales de ,,marele ziarist,, cu epoleti tolontan, cum ca au fost arestati pentru arme iar in subsidiar pentru torte si fumigene ! Cu totii am comvenit ca daca acestia sunt retinuti pentru detinere de arme letale fara autorizatie sau de arme folosite in situatii de forta, acestia trebuie sa suporte rigorile legi. Din ce opservam, acest dosar nu este despre ARME asa cum s-a insinuat la inceput ci pentru niste torte, facclii etc, acestea fiind folosite de zeci de ani pe toate stadioanele cu acordul conduceri acestora. Din nou se incearca ca acarul paun sa fie de la Rapid ca sa dea bine la inventar !!. In politica e PE SE DE in sport e Rapid… clasic NU ? E trist sa constatam ca din nou cazul e mult mai unflat cu pompa sistemului decat este in mod normal. Atunci de ce dreq stau aia retinuti ? e o intrebare retorica desigur.. pentru show evident… dar unde e pericolul social ? Doar pentru atat sa stai arestat peste 2 luni si inca numaram… SILA MULTA !

 2. Trebuie sa lasam la o parte sentimentalismele, un club profesionist nu lucreaza dupa ele, ca Niculae a fost din liga a 7 a si Sumudica nu. Niculae tot respectul ca ne-a adus in prima liga, dar si-a atins limita si trebuie să lase pe altcineva mai capabil, pentru că transferurile au fost făcute pe genunchi si alegerea antrenorilor ultimilor doi ani la fel.

 3. Si uite cum iti ratezi cariera, devi somer, poate puscarias, esti sustinut de clanuri, incet incet sa respectam legea si sa respectam oamenii care vin pe stadion, asa va trebuie!

 4. Mie unul nu-mi pare rau ca nu o sa mai fie presedinte, sau ce era pe acolo, dar imi pare rau de ce o sa pateasca si sper ca nu va ajunge in puscarie. S-a bagat singur in rahat si trebuie sa raspunda.

 5. Nu știu ce să zic intre Nico și Sumi, dar cred că uitam prea repede că Niculae a jucat prin divizia C pentru noi, in timp ce Sumudica a spus că nu se coboară la liga a 3a. Zic, mai ales pentru unii care ne înjură pe toți dacă nu îl foarte agreăm pe Sumi. Repet, s-ar putea să fie un antrenor bun pentru Rapid, dar doar sa nu uitam, că nu avem voie…

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.