Alte sporturi

Pace între Cristina Neagu și Galeria Rapidului. Ce a declarat Bocciu

Miercuri, la finalul partidei Rapid – CSM București, 30-28, galeria Rapidului și Cristina Neagu s-au împăcat. Jucătoarea celor de la CSM a discutat cu liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, primind o eșarfă alb-vișinie de la acesta, scrie playsport.ro.

„Este o normalitate să o respectăm pe Cristina, atâta timp cât ne respectă. Ea fiind o mare jucătoare, noi fiind cea mai frumoasă galerie din România, așa este frumos, să ne respectăm. La final, am chemat-o eu. Trebuia să am un dialog cu ea, după tot ce s-a întâmplat în trecut. Am discutat, n-avem nimic de împărțit. Ea este o jucătoare extraordinară, eu conduc cea mai frumoasă galerie din România. Și nu este normal să avem discuții…

I-am spus că noi suntem o galerie de gentlemeni. O respectă, pentru că este o doamnă, este cea mai bună handbalistă a României. Și, în semn de respect, i-am dat eșarfa mea de la gât. E ceva normal. Și ea ne-a spus că ne respectă pe noi. Doar că așa se întâmplă, câteodată îți mai pierzi controlul. Galeria Rapidului întotdeauna își respectă adversarii”, a declarat Liviu Ungurean, în exclusivitate, pentru sursa citată.

Cristina Georgiana Neagu: Portretul unei Campioane

În vastul panteon al handbalului feminin, puține nume strălucesc atât de intens precum cel al Cristinei Georgiana Neagu. Născută în inima Bucureștiului, pe 26 august 1988, această atletă excepțională a ridicat ștacheta performanței în sportul cu mingea la nivel mondial, devenind un etalon de voință și măiestrie.

Începuturile: Pasiunea care a modelat o Campioană

Povestea Cristinei Neagu începe în Ghencea, cartierul bucureștean care i-a fost leagăn. Sub îndrumarea antrenoarei Maria Covaci, la vârsta de doar 12 ani, Neagu a descoperit handbalul, un sport care avea să-i definească existența. Orele nesfârșite de antrenament, sacrificiile și dorința arzătoare de a excela au propulsat-o rapid în elita handbalului juvenil românesc. În 2005, la Campionatul European de Junioare din Austria, Cristina a fost recunoscută ca fiind cea mai valoroasă jucătoare, un preludiu al succeselor ce aveau să vină.

Ascensiunea la „Rulmentul” Brașov și apoi la „Oltchim” Vâlcea

Marcată de transferul la Rulmentul Brașov în 2006, cariera Cristinei a luat o întorsătură spectaculoasă. Sub tutela Marianei Târcă, a devenit rapid o stea a echipei, remarcându-se atât la nivel național, cât și internațional. Succesele nu au întârziat să apară, iar în 2009, Cristina a făcut pasul către Oltchim Vâlcea, unde avea să-și continue ascensiunea, culminând cu performanțe remarcabile în Liga Campionilor EHF.

Consacrarea Internațională și lupta cu adversitățile

De patru ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii de către Federația Internațională de Handbal (IHF), în 2010, 2015, 2016 și 2018, Neagu a demonstrat o reziliență extraordinară, revenind mereu la cel mai înalt nivel după fiecare accidentare. Fiecare distincție a venit ca o recunoaștere a talentului său excepțional, dar și a determinării de a depăși orice obstacol.

O carieră strălucitoare la „Budućnost” și „CSM București”

După o perioadă fructuoasă petrecută la Budućnost Podgorica, în Muntenegru, unde a câștigat Liga Campionilor în 2015, Cristina a ales să se întoarcă acasă, la CSM București, continuând să își adauge noi trofee în palmares și să inspire o nouă generație de sportive.

O legendă vie

Cristina Neagu nu este doar o jucătoare de handbal; este un simbol al perseverenței, al excelenței în sport și al pasiunii neclintite pentru joc. Palmaresul său impresionant, cu numeroase titluri naționale și internaționale, precum și distincțiile individuale, îi consolidează locul în istoria handbalului feminin. Dar mai mult decât atât, povestea sa este o sursă de inspirație, un testament al faptului că talentul, când este îmbinat cu munca asiduă și cu o inimă mare, poate atinge culmi neînchipuite.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.