Daniel NiculaeRapidȘtiri Rapid București

Daniel Niculae considera FAST FOOD-ul mai periculos decat jocurile de noroc: „Te prapadesti mai repede daca mananci FAST-FOOD”

Intr-o discutie despre interzicerea reclamelor la pacanele si pariuri sportive la care au participat, printre altii, Deliric, Micutzu, Mircea Bravo, deputatul Liviu Pop si Silviu Faier, Daniel Niculae a atras atentia ca exista lucruri mult mai nocive decat jocurile de noroc.

Daniel Niculae: – Daca apare o persoana publica si face reclama la orice altceva mai putin la jocuri de noroc, cum se gestioneaza aceasta situatie? Ca poate daca mananc un anumit tip de Fast Food ajung obez.

Tudor Pop: – Nu ajungi sa-ti vinzi casa daca-ti cumperi chipsuri.

Daniel Niculae: – Da, dar te prapadesti mai repede!

Intrebat de Deliric daca echipele din Superliga s-ar mai descurca fara sa mai faca reclama la pariuri, Daniel Niculae a raspuns ca atat cluburile, cat si casele de pariuri ar gasi solutii care sa fenteze legea.

Daniel Niculae: – Cred ca si cluburile si casele de pariuri ar gasi solutii care mai de care mai ingenioase ca sa mearga treaba mai departe.

Discutia a avut loc in cadrul podcastului Sedinta de Bloc, difuzat pe canalul de YT PORC TV.

Pacanelele au fosti interzise in localitatile mici

Marcel Ciolacu a facut un anunt despre noua lege care a trecut de Parlament si merge la Presedintie pentru promulgare.

Multi sponsori din Superliga sunt direct afectati, pentru ca masura interzice salile de „pacanele” in 90% din localitatile din Romania.

„Zilele bune ale celor care au profitat cu lăcomie vânzând iluzii oamenilor s-au încheiat. Parlamentul a votat astăzi scoaterea păcănelelor din peste 90 la sută din localitățile din România.
Protejarea oamenilor trebuie să fie prioritatea, nu niște bani în plus aduși la buget obținuți pe suferința oamenilor.
Am crescut taxele pentru jocurile de noroc, am reglementat mai bine domeniul, am interzis păcănelele în localitățile sub 15 mii de locuitori și vom continua să luăm măsuri până când lucrurile vor fi sub control. Nu mi-e frică de nimeni și voi merge până la capăt!”, a postat Marcel Ciolacu pe facebook.

Adio pacanele

Proiectul de lege prin care sunt interzise „păcănelele” a fost votat în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, marți, pe 9 aprilie, cu 243 de voturi „pentru” și patru abţineri. Jocurile de noroc de acest tip nu vor mai putea fi practicate în localitățile sub 15.000 de locuitori.

Inițial, proiectul de lege se referea la sălile de jocuri de noroc din toată țara, însă coaliția de guvernare PSD-PNL a depus un amendament prin care măsura restrictivă este aplicată doar în localitățile menționate, informează gsp.ro care citează Libertatea.

Efectul proiectului de lege, diminuat printr-un amendament

Potrivit textului de lege, „spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori”.

Numărul de locuitori va fi probat printr-o adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus pentru amplasarea sălilor de jocuri de noroc.

„În peste 90% din localităţile din România nu se va mai putea desfăşura acest tip de activitate, vor dispărea «păcănelele», jocurile de noroc”, a declarat social-democratul Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor.

Simonis a precizat că acesta este doar primul proiect care urmează să fie adoptat: „Vom vota şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de reglementarea şi eliminarea din marile oraşe, dar vrem să vedem şi cum reacţionează industria cu prima lege”.

Proiectul de lege urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior va deveni o lege în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, care are loc imediat după promulgarea venită de la primul om în ierarhia statului român.

Nemulțumiri din partea Opoziției

Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, a reclamat „un abuz pe care nu l-am văzut nici pe vremea lui Dragnea”, acuzând modalitatea de propunere și votare: „Nici măcar n-a fost o dezbatere în comisie să vedem câte localităţi sunt cu mai puţin de 15.000, hai să vedem de ce 15, de ce nu 16, de ce nu două milioane şi le scoteam de tot. Am vrut să facem aceste amendamente”.

 

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.