Echipa de handbal merge șnur. Toate rezultatele înregistrate de CS Rapid

Rapid
Rapid in drum spre Petrosani!

Cum v-am obișnuit, vă prezentăm încă o săptămână plină de realizări ale tuturor secțiilor sportive din cadrul clubului Rapid. Totul, ca de obicei, mulțumită site-ului clubulrapid.ro care redă cu fidelitate și în detaliu tot ceea ce mișcă la fiecare secție. Începând cu cea mai iubită, cea de handbal feminin, și terminând cu cele individuale. Așadar, vă invităm să savurați acest material special.

Primele meciuri la baschet nu au fost de bun augur

La Sala Polivalentă ”Rapid” au avut loc două meciuri de baschet. La băieți, Raid a pierdut meciul cu ACS T. Jiu, scor 102-87, însă americanul Mikey Hope a încântat literalmente, el marcând 47 de puncte. Linia sa statistică a mai inclus cinci pase decisive pentru un indice de eficiență record de +40. Fetele noastre au cedat în deschiderea după-amiezei de baschet cu scorul de 74-68 în fața celor de la CSM Târgu Mureș. Florina Stănici s-a remarcat cu o poftă de joc ieșită din comun, înscriind 25 de puncte, lângă care a pus, în statistici, 8 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții. Roxana Bejan a încheiat jocul cu 17 puncte, 7 recuperări și 2 capace. Ambele meciuri s-au disputat în Liga Națională, pe 13 octombrie, eșalon în care baschetul rapidist a revenit în acest sezon.

Fetele de la CS Rapid de la agonie la extaz, înapoi la agonie

După numai câteva zile, fetele s-au revanșat. Ele au obținut prima victorie în Liga Națională, învingând CSM Alexandria în deplasare, cu scorul de 77-52. Natalia Burlakova a marcat 18 puncte, iar Alexandra Lupusavei 14. Florina Diaconu-Stănici a fost excepțională, cu 13 puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive, iar Ana Cuatu a terminat meciul cu 11 puncte și 7 recuperări. Înainte de începerea meciului, gazdele au făcut un gest foarte frumos, oferindu-le flori fetelor noastre.

Ulterior, pentru fete a mai venit o înfrângere. CS Rapid a pierdut agonizant cu scorul de 60-59 în partida disputată în deplasare, pe terenul celor de la CS Agronomia. Fetele noastre au avut un avans de șapte puncte înaintea ultimului sfert… Florina Stănici-Diaconu a fost din nou excepțională, terminând partida cu 27 de puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții. Statistici frumoase a avut și Raluca Matei, 7 puncte și 11 recuperări. Următorul meci pentru baschetbalistele noastre este pe 27 octombrie, acasă cu KSE Târgu Secuiesc.

Echipa de volei a început cu o victorie, a continuat cu un eșec

Trebuie menționat că echipa de volei feminin Rapid București, sub comanda antrenorilor Mihai Duță și Nicu Armeanu, a început cu dreptul noul sezon. Învingând în deplasare cu 3-0 (25-10, 25-12, 25-16) pe CTF ”Mihai I” București. Din păcate, în etapa a doua aceeași linie, a victoriilor, nu a fost păstrată. Astfel încât, voleibalistele au pierdut în deplasarea de la Piatra Neamț, cu scorul de 3-1 (22-25, 25-21, 25-20, 26-24). Momentan, totuși, setaverajul „căprioarelor” este pozitiv. Sperăm ca victoriile să revină curând la fileul giuleștean.

Prestație onorabilă pentru echipa de popice

La popice, la Campionatele Naționale individuale de tineret U23, probele de tandem și tandem mixt, fetele noastre s-au oprit în faza sferturilor de finală. Cu toate acestea, ulterior, Maria Enescu, la proba de sprint, a cucerit medalia de bronz, ea ratând intrarea în finală la loviturile de departajare. Tot la departajare, o altă rapidistă, Denisa Marin, a irosit șansa de a se califica în semifinale. Astfel, bilanțul fetelor pregătite de către antrenoarea Vaislica Pometcu a însemnat, la această competiție, două medalii, dintre care una de argint și una de bronz.

Handbalistele spulberă tot, inclusiv rivalele de o viață

La handbal feminin victoriile nici nu mai sunt o știre. Fetele domină categoric liga secundă și au obținut două succese categorice în ultima săptămână. Dintre care unul într-un presupus derby cu Dinamo… Rapid București a obținut un succes în cadrul Diviziei A, 33-19 (14-9) cu Dinamo. Meciul a avut o singură echipă pe teren, cea alb-vișinie. Oaspetele au putut ține ritmul, parțial, doar în prima repriză, după care echipa noastră a dictat modul în care s-au desfășurat ostilitățile. Ulterior, echipa de handbal femin s-a impus, la Sala Elite, în fața celor de la CSM II București, cu categoricul scor de 34-24 (19-12). Diferența de valoare a fost clară în favoarea elevelor Alinei Dobrin, așa că victoria nu poate fi pusă la îndoială. Rapidistele au 18 puncte cu șase victorii din șae meciuri. Fetele conduc în clasament, la trei lungimi distanță de a doua clasată, Știința București. Echipa alb-vișinie este și lider la capitolul eficacitate, având 215 goluri înscrise în cele 6 partide de până acum.

Început infernal la polo

Poloiștii nu au început grozav sezonul. Echipa rapidistă de polo a pierdut primele meciuri cu CSM Digi Oradea, scor 16-3, repsectiv 18-4. Diferența de valoare fiind uriașă. Din păcate, la fel s-a întâmplat și cu steaua… Meciurile de la bazinul ”Tolea Grințescu – Floreasca” din capitală. Formația noastră, condusă de Silviu Ceobanu, nu a avut vreo șansă în fața oponentei, pierzând cu scorurile de 21-8, respectiv 13-3. Poloiștii feroviari au avut un start de sezon foarte dificil, cu meciuri împotriva celor mai valoroase echipe ale polo-ului românesc. ”Este bine că am început cu patru meciuri foarte grele, dar în care nu am avut presiunea rezultatului. Am folosit aceste ocazii pentru omogenizarea și cristalizarea unei formule de bază. Avem o echipă tânără și talentată. Rapidul va face o figură frumoasă în acest sezon”, a declarat Silviu Ceobanu după cele patru eșecuri.

Prestație decentă pentru Gheorghe Nicolae la Marathon

La Maratronul Bucureștiului, Gheorghe Nicolae, legitimat la Rapid București, s-a clasat pe un onorant loc 26 în competiția internațională, el fiind cronometrat cu timpul de 2:46:39 ore. În paralel, pentru atleții români s-a organizat, sub egida Federației Române de Atletism, Campionatul Național de maraton, acolo unde sportivul rapidist a terminat pe locul 16. De remarcat e că acesta a terminat la doar șase minute în spatele lui Robert Hajnal. Alergător care, e drept, este specializat pe alergare montană. Dar care a reușit un incredibil loc 2 la Ultra Trail de Mont Blanc. Cel mai popular ultramaraton montan din Lume!

LĂSAȚI UN MESAJ