Istorie

Marele Rapid, în diverse momente

Este weekend, afară nu prea e de ieşit. Dacă sunteţi rapidişti şi, mai ales, dacă vă place istoria, vă invităm să răsfoiţi site-ul 1923.ro. Avem destule elemente care vă pot atrage ore bune în faţa calculatorului. Mai ales că am decis să alipim un altul. Un articol cu imagini din diverse momente ale istoriei Rapidului. Cu jucători de o importanţă fabuloasă pentru istoria echipei de lângă Podul Grant. Începem prin a vă mai prezenta două imagini de la celebrul Rapid – Genoa jucat în 1938 pe Giuleşti în sferturile Cupei Europei Centrale.

rapid-genoa-1938-1

Imagine rară cu Petrică Rădulescu

V-am mai prezentat aici o serie de imagini, însă nu le găsisem şi pe cele cu schimbul de fanioane de la început. Sau pe cea cu privirea portarului Petrică Rădulescu şi a unui fundaş rapidist după ce mingea şutată de un italian intră în plasă. Sunt documente istorice de o importanţă covârşitoare. Cu atât cu cât au, deja, 78 de ani vechime! Iar calitatea este una excelentă pentru acele vremuri. În continuare, facem un salt de un deceniu şi vedem cei mai importanţi jucători ai Rapidului din sezonul 1948-1949.

cfr-bucuresti-1948-1949

Filote şi Marian, piese de bază în 1949

O perioadă mai puţin mediatizată din istoria clubului nostru. Care atunci se numea CFR Bucureşti. Dar care s-a evidenţiat prin nişte jucători senzaţionali, care au rămas în istoria Giuleştiului. Precum Asbiceanu, Lungu, Mihăilescu sau, mai ales Fănică Filote şi Bazil Marian. Pe toţi îi puteţi vedea mai sus. În nişte fotografii la o calitate superioară pentru acele vremuri. Şi cam peste tot ce circulă cu ei pe internet în prezent. Legende în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate că CFR Bucureşti nu câştiga atunci trofee.

rapid-1958-1959

O echipă legendară

Nici în sezonul 1958-1959 nu avea să o facă. Pentru că mai aruncăm 10 ani peste imaginile de mai sus. Pentru a vă prezenta echipa Rapidului din sezonul amintit. Totuşi, Rapid a avut şi atunci un lot extrem de valoros pe care vi-l prezentăm aşa cum reiese el din fotografia prezentată: Francisc Ronnay (antrenor principal), Langa, Raab, Dodeanu, Vărzan, Georgescu, Bazil Marian (antrenor secund) – rândul de sus. Ene II, Macri, Stancu, Bodo, Ilie Greavu – rândul din mijloc. Vasile Copil, Seredai, Dungu, Todor, Olaru – rândul de jos.

ilie-greavu-1958

Ilie Greavu, unul dintre simbolurile echipei Rapid!

Deci observăm în enumerarea de mai sus nume celebre. Precum Macri sau Greavu. Ultimul chiar campion cu Rapid în 1967 şi unul dintre cei mai valoroşi fundaşi laterali din istoria fotbalului românesc. Care, datorită elasticităţii ieşite din comun, evidenţiată şi în imaginea de mai sus, ce datează din 1958, a primit porecla de „Cauciuc”. Fotografia este, la fel una rară şi, ca toate celelalte redate mai sus, provine de pe pagina de Facebook Istoria Rapid Bucureşti

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.