IstorieRapid

Povestea primului titlu recunoscut oficial | Rapid Bucuresti 1967

Rapid București a avut o performanță remarcabilă în 1967, câștigând titlul de campioană a României. Echipa a fost condusă de managerul Valentin Stănescu și a avut în componență un grup talentat de jucători, fiecare contribuind semnificativ la acest succes istoric.

Portari:

 • Marin Andrei (n. 22/10/1940, România)
 • Rică Răducanu (n. 10/05/1946, România)

Fundași:

 • Dan Coe (n. 08/09/1941, România)
 • Ilie Greavu (n. 19/07/1937, România)
 • Nicolae Lupescu (n. 17/12/1940, România)
 • Ion Motroc (n. 14/02/1937, România)

Mijlocași:

 • Constantin Dinu (n. 14/05/1943, România)
 • Constantin Năsturescu (n. 02/10/1940, România)

Atacanți:

 • Teofil Codreanu (n. 01/02/1941, România)
 • Emil Dumitriu (n. 05/11/1942, România)
 • Ion Ionescu (n. 05/04/1938, România)
 • Constantin Jamaischi (n. 10/02/1945)
 • Alexandru Neagu (n. 19/07/1948, România)

Manager:

 • Valentin Stănescu (n. 20/11/1922, România)

În sezonul 1966-1967, Rapid București a demonstrat o combinație impresionantă de talent, determinare și joc de echipă, sub îndrumarea lui Valentin Stănescu. Această performanță rămâne una dintre cele mai memorabile din istoria clubului, marcând un moment de aur în fotbalul românesc.

Echipa a excelat atât în apărare, cât și în atac, cu jucători cheie precum Marin Andrei și Rică Răducanu asigurând siguranța porții, iar atacanții Teofil Codreanu și Emil Dumitriu contribuind semnificativ la numărul de goluri înscrise. Mijlocașii Constantin Dinu și Constantin Năsturescu au fost esențiali în legătura dintre apărare și atac, demonstrând abilități tehnice și tactice de excepție.

Această performanță este o dovadă a spiritului de luptă și a calității fotbalistice care definesc Rapid București și continuă să inspire generațiile viitoare de jucători și suporteri ai clubului.

Povestea Mai Puțin Știută a Marșului Campionilor din 1967

11 iunie 1967, a rămas în memoria suporterilor Rapidului ca ziua în care echipa a cucerit inimile fanilor printr-un triumf memorabil. Într-un eveniment rar întâlnit, Ioana Radu, o mare rapidistă, a onorat echipa pe gazonul din Ploiești, înaintea unui meci crucial.

Momentul Decisiv: Petrolul Ploiești vs. Rapid

Pe 11 iunie 1967, Rapidul a obținut un punct vital în meciul cu Petrolul Ploiești, asigurându-și astfel primul titlu de campioană. Într-un moment de suspans, atacantul Roman al Petrolului a ratat o ocazie majoră, lăsând Rapidul să-și păstreze avantajul. Marcel Diaconu, un suporter fervent, a mărturisit intensitatea acelor momente și decizia sa de a parcurge pe jos drumul de la Ploiești la București pentru a sărbători.

Pelerinajul Euforic: De la Ploiești la Podul Grant

Acest marș triumfal a marcat un moment unic în istoria Rapidului, suporterii rapidiști transformând noaptea în zi. Diaconu, alături de mii de suporteri, a făcut acest drum memorabil, ajungând la București în primele ore ale dimineții, pentru a sărbători pe Podul Grant.

Sărbătoarea Campionilor

Sosirea echipei și suporterilor a transformat Podul Grant într-un loc de sărbătoare absolută. Euforia victoriei a fost împărtășită de toți, de la jucători la fani. Galeria Rapidului a rupt barierele impuse, ridicându-i pe jucători pe brațe și celebrând cu toată pasiunea lor.

Echipa Rapidului – Campionii din 1967

Echipa campioană a Rapidului din 1967, condusă de Valentin Stănescu, a inclus jucători legendari precum Rică Răducanu, Dan Coe, Nicolae Lupescu și mulți alții. Aceștia au fost eroii care au adus gloria în Giulești, oferind suporterilor momente de neuitat.

APASA AICI PENTRU UN VIDEO DE EXCEPTIE

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

 1. Acel Titlu de Campioni a fost castigat de Rapid, in primul rand, datorita apararii. La acest moment jocul echipei sufera foarte mult in compartimentul defensiv. Ma intreb, chiar nu sesizeaza nimeni acest aspect ?! Am observat intr-un interviu ca aceasta situatie a fost sesizata si de fostul nostru fundas Cristi Dulca , care a aratat faptul ca este oportuna aducerea unui fundas central valoros la Rapid. Multa sanatate si un An mai bun pentru toti rapidistii. FORTZA RAPID!.

 2. Ultima isprava a lui Bergodi mie unul mi-a pus capac: l-au mutat pe Badescu în banda pentru ca italianul e prea cacacios să-l ia în lotul echipei mari pe postul lui de baza, fundas central. Copilul are un fizic perfect, 1,90 și viteza, iar în România e penurie de fundasi centrali și atacanti. Pe Stan l-a aranjat, nu joaca nici în fata lui Sony, care e purtător ilegal de ghete. Rapidul a avut în ultimii 30 de ani căpitani legendari pe poziția de fundas central, de la Nae Stanciu, continuând cu Iencsi și Matei și în 2024 ii reprofilam în banda ca de, avem un escroc pe banca tehnica. Abominabil!!

 3. Uitati-va putin la ce antrenor aveam in 67 si ce antrenor avem acum, cand emitem pretentii cica la campionat! Valentin Stanescu, titan al fotbalului, cu campionate castigate la 3 echipe diferite si antrenor care a eliminat barcelona si inter in cupe europene! Bergodi are 60 de ani, la varsta aia Stanescu castiga al 3 lea campionat cu Dinamo in timp ce mormaila are 20 de echipe in 22 de ani de antrenorat! Abbiamo fatoo un grande partita ieri, eu felicit la giocatori ca ei au giocato bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.