Extra-Sport

IN MEMORIAM | Fostul rugbyst rapidist Sorin Stanciu a fost răpus de COVID-19

Una dintre cele mai simpatice figuri din lumea rugby-ului românesc, Sorin Stanciu, a fost răpus, la numai 53 de ani, de COVID-19. În ultima perioadă, Sorin era șoferul atașatului militar la Statelor Unite la București, fiind angajat al Ambasadei. Primii pași în sport ai lui Sorin Stanciu au fost, în copilărie, la fotbal, la clubul Rapid, club căruia avea să-i fie fidel până în ultima clipă. Apoi a călcat pe urmele tatălui său, „nea Fane”, cunoscut jucător al echipei de rugby din Giulești. Fotbalul practicat în copilărie l-a ajutat pe Sorin să devină un specialist al loviturilor cu piciorul, fiind astfel printre principalii marcatori ai echipelor din care a făcut parte.

Sorin Stanciu, campion la juniori cu Locomotiva, a trecut la Rapid

La juniori, Sorin a jucat la CSS Locomotiva cu care a devenit campion național în 1986 și vicecampion național în 1987. De asemenea, a fost component la lotului național de juniori.

Campion național de juniori cu CSS Locomotiva, în 1986 Foto: Facebook

Imediat după terminarea junioratului a trecut la Rapid, echipă alături de care a jucat atât în prima ligă cât și în a doua până în 1995.

În 1989, cu echipa Rapid, la un meci de baraj cu Sportul Studențesc Foto: Facebook

Din acel an s-a transferat la Sportul Studențesc, formație cu care a promovat în prima ligă în anul 2000. Sorin Stanciu a jucat un sezon și în Statele Unite pentru RC Charlotte.

Cu echipa Sportul Studențesc în 1995 Foto: Facebook

Foarte apreciat de americani

Începând din 2002, alături de alți colegi de echipă, Sorin a lucrat la serviciul de securitate diplomatică al Ambasadei Statelor Unite, acolo unde era  foarte apreciat. În ultima perioadă ani a fost însoțitorul atașatului militar a SUA la București. Era într-o condiție fizică bună, fără alte afecțiuni, însă a fost răpus de COVID-19 după mai multe săptămâni de luptă. Sorin era mereu sufletul petrecerilor, mereu pus pe glume, de multe ori chiar și în teren. A fost un tip sufletist care avea o vorbă bună pentru toți cei din jur.  Prezența lui le va lipsi tuturor celor care l-au cunoscut. Vor rămâne pentru totdeauna povestirile despre poantele lui și aventurile spuse de el cu un șarm inegalabil.

 Dumnezeu să-l odihnească!

Alături de colegii de la serviciul de securitate diplomatică al Ambasadei SUA Foto: Facebook

În deplasare cu Sportul Studențesc Foto: Faccebook

Sorin, într-o apariție episodică în La Fierbinți Foto: Facebook

Articol din Rugby 100% din anul 2000 Foto: Rugby 100%

Sursa: newsweek.ro

Pentru cei care vor să-și ia rămas bun, pe 13 aprilie va fi o ceremonie religioasă în jur de 12:30 la biserica de pe strada Cerceluș, zona Baba Novac, după aceea la cimitir in Copăceni. Evident, TREBUIE SĂ VĂ ASIGURAȚI că respectați protocolul sanitar.

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Astăzi, ca în fiecare an i-am dat mesaj cu ocazia zilei de naștere, dar cu stupoare în suflet am aflat că nu mai este… Ne cunoșteam din școala generală, un băiat extraordinar din toate punctele de vedere, nu pot să-mi revin din șocul aflării triste vești, Dumnezeu să-l odihnească, vei rămâne veșnic în sufletul și amintirea mea…

  2. UN BAIAT DE MARE CARACTER UN PRIETEN ADEVARAT RAPIDIST PUR CU O VESELIE SI POFTA DE VIATA FOARTE MARE. PACAT CA AM PIERDUT UN PRIETEN DE MARE CALITATE MA SIMT TRIST DUMNEZEU SĂ-L ODINEASCA.!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.