Istorie

Se fac cinci ani fără Sandu Neagu…

Mai sunt doar câteva zile şi se împlinesc cinci ani de la dispariţia lui Sandu Neagu, unul dintre idolii oricărui rapidist. Fostul atacant care a jucat doar în Giuleşti, a dispărut, prematur, pe 17 aprilie 2010. Echipa 1923.ro vă oferă câteva momente din cariera marelui atacant de lângă Podul Grant, începând cu o confesiune făcută de Puiu Ionescu, cel care i-a predat ştafeta numărului 9 în 1968, când a plecat de la Rapid. Cei doi sunt primii doi golgheteri din istoria Rapidului!

Ion-Ionescu-Rapid

Cele mai prolifice vârfuri de careu din istoria Giuleştiului, Puiu Ionescu şi Sandu Neagu sunt legaţi de o poveste emoţionantă, pe care chiar primul dintre ei ne-a împărtăşit-o. Marele golgheter al Grantului a vorbit pentru 1923.ro despre momentul în care a plecat de la Rapid, după 127 de goluri marcate şi 8 ani jucaţi, cedându-i tricoul cu numărul 9 mai tânărului său coechipier, care juca deja de trei sezoane pentru Rapid.

rapid 1967

“Unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea s-a consumat atunci când am plecat. Mi s-a organizat o partidă de retragere pe Giuleşti. Am jucat cu Metalul Bucureşti, iar tribunele au fost pline. 12.000 de oameni! Mulţi plângeau, am fost foarte mişcat de tot ce a fost atunci. Unul dintre momentele cheie ale evenimentului a fost predarea tricoului cu numărul 9 lui Sandu Neagu, Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Puiu Ionescu pentru 1923.ro.

lupescu neagu

Schimbarea de număr i-a priit din plin lui Sandu Neagu, cel care a marcat apoi goluri pe bandă rulantă pentru Rapid. Peste 110, dintre care 93 în Liga 1, 17 în divizia secundă şi 5 în Cupele Europene. Din păcate, Sandu Neagu s-a retras de la Rapid la doar 30 de ani, după 13 sezoane petrecute în tricoul vişiniu, singura echipă pentru care a jucat în cariera sa, şi, mai trist, a plecat dintre noi în 2010, la numai 51 de ani, cu doar câteva zile înainte de meciul pe care Rapidul l-a câtigat cu 5-1 împotriva lui Fcsb…

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Sunt nascut, crescut in cartierul Tei, printre prietenii mei de joaca se aflau si fratii Rada, Marian si Georgian. In cartier dominau suporterii cainilor, cativa progresisti si un stelist. Mare parte a timpului o petreceam pe terenul de fotbal din Strandul Studentesc si aveam 11 ani cand pe teren a aparut Sandu Neagu imbracat de strada si insotit de o blonda care ne-a lasat cu gura cascata. A venit la noi si a dat de cateva ori in minge, a bagat si vreo doua trei glume apoi a plecat. Pe mine unul m-a cucerit din prima iar din ziua aceea am devenit RAPIDIST. El mi-a transmis microbul cand m-a mangaiat pe cap si mi-a zis ‘bravo piciule”!

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.