Interviuri

Promisiunea pe care Pancu a făcut-o în cazul rămânerii Rapidului în Liga 1!

Cum te-ai simțit în iarnă, cînd la reunire erai tu și încă patru – cinci colegi?

– A fost o senzație ciudată, dar nu eram disperat că lucrurile nu se vor rezolva. Singurul dușman al nostru era timpul. Eram convins că vor veni jucători, pentru că nu-și permitea nimeni să dea afară un lot întreg fără să aibă garanții că vor veni alții. Apoi, la scurt timp, a plecat Dinu Gheorghe. Care m-a dezamăgit tare… Dar poate a avut motive foarte bine întemeiate… Numai că mulți dintre jucători au fost propuși de dînsul și pînă acum, după șase etape, se dovedește că a făcut alegeri bune.

Te-ai gîndit vreo clipă să renunți?

– M-am gîndit de foarte multe ori în ultimii ani, începînd cu retrogradarea, cu Divizia B, dar să fi renunțat în iarnă, la jumătate de drum, nu era frumos nici pentru mine, nici pentru rapidiști. Deci nu, în ianuarie chiar nu m-am gîndit deloc să renunț. Ba din contră! Eram calm,aveam un presentiment că lucrurile se vor așeza. Iar după șase etape se pare că am simțit bine.

A fost o adevărată telenovelă pînă cînd Săpunaru și Niculae au semnat…

– Discutam mereu cu ei, le spuneam că nu mai vorbesc toată viața cu ei dacă nu revin la Rapid. Jucătorii străini care au venit sînt de valoare, dar fără „Săpun” și „Nico” sînt absolut convins că nu reușeam sau nu o să reușim să ne salvăm.

Cum ai primit vestea că nu mai ești căpitanul Rapidului?

– Eram în cantonament, am fost foarte supărat pentru că nu înțelegeam ce se întîmplă. Dar am rezolvat-o în două zile și deja se discută mult prea mult pe marginea acestui subiect. A fost, s-a dus și nu vreau să mai discut despre asta.

Te-a anunțat cineva că nu vei mai purta banderola?

– Am aflat la un meci, eram titular și nu aveam banderola. Și era totul clar, nu mai aveam nevoie să mă anunțe cineva. Apoi am avut o discuție cu antrenorul și am lămurit-o. Doar că Nico nu credea cînd am spus că nu voi mai purta niciodată banderola. De asta a și încercat să mi-o dea la meciul cu Oțelul. A dat urît că am refuzat s-o port, dar era o decizie luată de mine cu mult timp în urmă. I-am anunțat pe toți, nici nu mai trebuia încercat. Nico s-o fi gîndit că, probabil, nu aș refuza niciodată banderola.

Pustai ce a discutat cu tine pe marginea acestui subiect?

– Știu că venise cu alte idei despre mine, nu știu cu cine vorbise exact. Apoi mi-a spus că sînt o surpriză plăcută pentru el, dar eu așa am fost tot timpul! Nu știu ce impresie avea despre mine. Mi-a spus că se gîndea că o să joc mai puțin, că e mai bine să fie căpitan Săpunaru, care o să fie titular meci de meci. I-am spus că nu am nici o problemă. E decizia antrenorului, o respect și la revedere, ne-am înțeles. Nu e nici o problemă! Randamentul meu e același și cu banderolă, și fără banderolă.

Ai spus că venise cu niște idei despre tine. Cumva referitoare la viața extrasportivă?

– Nu, pentru că aici vorbim de fotbal. Probabil la vîrsta mea s-a gîndit.

Săpunaru nu a avut nici un cuvînt de spus?

– Nu știu ce a spus, întrebați-l pe dînsul. Dar deja se discută prea mult, eu am încheiat-o de atunci. Prefer să vorbim despre fotbal, despre echipă, nu despre unde este banderola. Pentru că, pînă la urmă, și Săpunaru este un super-super rapidist, la fel și Nico. Dar înaintea mea nu poate nici unul să poarte banderola pentru că nu are cum. Din cei în activitate nu are nimeni cum să fie căpitan, pentru că sînt faptele, care nu pot fi șterse.

În ce condiții ai mai purta banderola?

– Nu! Nu mai există, pentru că din moment ce am lăsat-o, am acceptat lucrul ăsta, nu mai pot reveni.

Cu Pustai ce relație ai? Se consultă cu tine avînd în vedere experiența pe care o ai?

– Nu! Nu avem nici un fel de discuție. Este o relație ca de la antrenor la jucător. Punct.

Din vară ce vei face?

– Nu știu! Vedem ce se întîmplă, sper să rămînem în prima ligă. Personal, mi-aș fi dorit să mai joc, dar nu este nici un fel de problemă. Aș fi mulțumit să mă retrag cu Rapid în prima ligă.

Te gîndești la modul serios să te retragi chiar dacă Rapid nu retrogradează?

– Eu încă nu mă gîndesc la retragere, dar se pot întîmpla multe în următoarele două luni. Iar gîndul și toată energia mea sînt pentru salvarea echipei. Restul, vedem de la vară ce-o fi. Care, cum, cine rămîne, ce face. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să fiu sănătos.

Nu a discutat nimeni din conducere cu tine pe marginea acestui aspect?

– Nu și îmi pare rău că am făcut public faptul că, în cazul în care ne salvăm, aș vrea să mai joc un an. Și îmi pare rău, pentru că ar fi primul lucru pe care îl cer și eu o dată, în viața mea, de la cineva. Acum, îți spun sincer, regret că am făcut treaba asta pentru că nu îmi stă în caracter.

Cu străinii cum te înțelegi?

– Foarte bine! Mai mult, din cîte știu eu, cîțiva dintre ei și-au manifestat dorința să continue și din vară. Au rămas surprinși plăcut de România și, în special, de Rapid. Din păcate, nu prea am ieșit cu ei prin oraș pentru că după meciuri sînt mai obosit, am și eu o vîrstă, și mă duc să mă culc. Altă dată ieșeam și … (rîde)

În final, cum vei sărbători o eventuală salvare de la retrogradare?

– O să-mi fac un tricou, o să scriu pe el „CAMPIONII” și o lună numai cu el umblu pe stradă. Promit!

Sursa: fanatik.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.