Rapid

Detalii halucinante din dosarul suporterilor. Colțescu e implicat și el. Concluzie uluitoare a anchetatorilor

Detalii explozive ies la iveală din convorbirile dintre Daniel Niculae și Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului. Aceste discuții au loc în contextul unor incidente cu materiale pirotehnice la meciurile de fotbal. Stenogramele, făcute publice de digisport.ro, dezvăluie discuții în timpul meciului cu FCSB, din 9 martie. Iată o redare a conversațiilor:

Daniel Niculae: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: «Dați, bă, cu ce vreți».”

Liviu Ungurean: „Vrei să vin și eu cu tine? Dacă câștigăm diseară, ne luăm două sute de torțe?”

Niculae: „Desigur! Cum facem asta?”

Ungurean: „Bine! Impartim, eu am adus și aseară de la mine și mereu pun și… Nu pot să le țin la nesfârșit.”

Niculae: „Clar, găsim o soluție!”

Ungurean: „Vrei să sun și pe Nico, fratele meu. Așa, împărțim sarcina!”

Niculae: „Normal! Ne descurcăm!”

Ungurean: „Și așa dăm foc la toată peluza când vin aceștia! Nu-i așa de nebun?”

Niculae: „Exact, da!”

Discuția continuă cu pregătirile pentru meci:

Ungurean: „Prezidente!”

Niculae: „Salut! Ce faci?”

Ungurean: „Mă pregătesc! Aleargătură mare!”

Niculae: „Înțeleg!”

Ungurean: „Este o nebunie!”

Niculae: „…(nespecificat)…”

Ungurean: „Și tu?”

Niculae: „Am dormit trei ore!”

Ungurean: „Eu doar două! Abia am putut să dorm, am fost neliniștit.”

Niculae: „La meciul de azi, arbitrul îi cheamă… Așa că, trebuie să dăm foc la toate când ies!”

Ungurean: „Exact!”

Niculae: „Și dacă el începe meciul, îl lasă pe el să se descurce. Am vorbit și cu Colțescu, a zis că putem face ce vrem!”

Ungurean: „Foarte bine!”

De asemenea, sursa menționată anterior a publicat și detalii din dosar:

„Pe 17 octombrie 2023, la nivelul D.G.P.M.B – SERVICIUL GRUPURI INFRACTIONALE VIOLENTE s-a inregistrat procesul-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B – SERVICIUL GRUPURI INFRACTIONALE VIOLENTE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat (…)

Prin ordonanța din data de 17.10.2023 a organelor de poliție s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 18.02.2023 s-a dispus schimbarea încadrării juridice în «infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat (…) și producerea, experimentarea, prelucrarea, definirea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuate fără drept».

De asemenea, prin ordonanța din 21.02. 2024 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, 4 (patru) infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice pentru U.L, F. V, A. C și O.D, acuzați că au acționat și pentru distrugerea suprafeței de joc Arena Giulești prin aruncarea de articole pirotehnice (petarde, fumigene și torțe).

În acest sens la meciurile disputate de către echipa FC Rapid București în data de 09.12.2023 cu Voluntari, 19.01.2024 cu FCU Craiova, 27.01.2024 cu Dinamo București și 03.02.2024 cu Oțelul Galați, suporteri din cadrul Peluza Nord Rapid București au aruncat articolele pirotehnice pe suprafața de joc provocând distrugeri, acțiuni huliganice prin care s-au tulburat ordinea și liniștea publice”.

„În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club”

Concluzia anchetatorilor e că Liviu Ungurean încearcă să facă rău clubului Rapid:

„Liderul grupului, în prezent Ungurean Georgian Liviu, discuta probleme cu conducerea clubului favorit, de cele mai multe ori acestea fiind prețul tichetelor, numărul de locuri alocate grupării, dar și spațiul de depozitare. Pe lângă acestea, exista, ca și în cazul prezent, conflicte intre ‘ultras’ și conducerea clubului pe anumite motive, cum ar fi prețul prea mare al biletelor sau neimplicarea în susținerea suporterilor prin diferite activități.

În aceasta situație, membrii grupului infracțional găsesc ca «rezolvare» producerea de distrugeri asupra stadionului prin folosirea de materiale pirotehnice care pot conduce și la suspendarea terenului in vederea prejudicierii clubului și prin amendarea de către federația de fotbal a clubului F.C. Rapid București. Aceste decizii sunt luate de către liderul grupului, Ungurean Ungurean Georgian Liviu, zis «Bocciu».

Privind în ansamblu activitatea suporterilor de fotbal «ultras» din cadrul Peluzei Nord Rapid București, de a folosi în mod excesiv materiale pirotehnice, se constată fără dubiu existența unui mare risc asupra siguranței publice prin utilizarea de materiale pirotehnice.

Aceste materiale pirotehnice pot provoca incendii, vătămări corporale sau chiar decese în rândul spectatorilor sau a personalului prezent pe stadion, precum și distrugeri asupra bunurilor. De asemenea, fumul dens și zgomotul puternic cauzat de folosirea acestora pot crea panică și duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cu toate acestea, în perioada recentă s-a observat o deviere de la acest tipar definit de către Peluza Nord Rapid București, aceștia folosind materiale pirotehnice în mod excesiv la unele meciuri de fotbal fără a exista o rivalitate extremă (ex. FC Voluntari, CFR Cluj).

Aspectul la care se face referire anterior, rezultă și din faptul că suporterii din cadrul Peluzei Nord Rapid București, coordonați de către Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» aruncă materiale pirotehnice pe gazon cu preponderență în cadrul meciurilor disputate pe teren propriu, respectiv pe Arena Giulești, și mai puțin deplasări, ducând astfel la suspiciunea rezonabilă că grupul urmărește cauzarea de prejudicii asupra suprafeței de joc echipei susținute în vederea obținerii unor eventuale beneficii (ex.: scaderea preturilor biletelor).

În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club, încercând ca la fiecare meci de fotbal disputat pe stadionul Giulești să creeze prejudicii financiare clubului, astfel considerând că suporterii vor obține anumite beneficii așa cum a fost menționat mai sus”, se arata în motivarea procurorilor de caz.

S-ar putea sa te intereseze

10 Comments

  1. Salutări dragi rapidiști….!!!…Coltescu nu are nici o treabă cu fumigele , torțele sau petardele , treaba lueta este să arbitreze nu să observe cine dă cu tot felul de articole pirotehnice în teren , când se depășește măsura într-adevăr el trebuie să oprească meciul , observatorul să consemneze în raportul pe care-l întocmește și FRF așa ia măsurile care se impun conform regulamentului….!!!!!!!!!!…s-au aruncat și la alte meciuri cu petarde și fumigene în teren și nu s-au făcut arestări , ba s-au mai și bătut și au intrat în teren , pe cine au arestat…??????…aici este vb de armele care s-au găsit și prezentat în deschiderea acestei anchete…!!!…să auzim de bine și numai de bine…!!!

  2. S-a terminat cu crima organizata, cu mafia drogurilor, prostitutie, jafuri, crime. batai, droguri in scoli, la orice colt. S-a ajuns in sfarsit la mafia petardelor. Mai nou si la mafia tigarilor. Sa se acopere impotenta lor in subiectele grele, droguri,crime, dosare si personaje care trebuie scoase din atentia publica,etc. Hai calare pe mafia petardelor!

  3. Aici nu este vorba de Niculae,Bocciu, Coltescu. etc.O regie basinoasa anti Rapid. Orice pilda incepe cu Rapid. Petrolu si Dinamo s-au batut ca chiorii mai inainte. Aia de la Dinamo au aruncat petarde pana in mijlocul terenului. Ce sa mai vorbim de FCSB cu artileria lor. S-a asteptat doar o mica ilegalitate a Rapidului si so pe noi. De aici dezvoltarea: arestari, stenograme, implicari fara sa se tina cont ca ,de fapt este vorba despre niste amarate de petarde. Implicarea lui Coltescu? Ca a acceptat sa se dea cu petarde 5 minute. Parca ar fi vorba de crima organizata, de droguri, prostitutie, jafuri. Nebunilor,este vorba doar de niste amarate de petarde!!! Se creeaza baza (fiind vorba de meciul cu FCSB) sa fim depunctati sau sa pierdem meciul respectiv la masa verde si Sucu, speriat, incet incet sa se retraga, sa dea inapoi. A strans in scurt timp o multime de jucatori valorosi, elita tineretului de perspectiva, si asta a innebunit gasca Bercali-Hagi (impresari, intermediari) obisnuiti sa faca legea in fotbalul nostru de cumetrie ,mocirlos.

  4. În condițiile date Niculae trebuie sa-si dea demisia, asta dacă are verticalitate. Dacă nu, Sucu sa-l schimbe urgent și sa aducă un președinte profesionist. E inadmisibil sa fi complice cu niște oameni care vor raul clubului.

  5. Dialogul dintre Nico și Bocciu mi se pare că seamănă cu al unor copii tâmpiței care se bucură că aruncă niște petarde de revelion. Probabil nu vor scăpa basma curată și până la urmă e normal ca imaturitatea să atragă sancțiuni, chiar dacă intențiile nu sunt neapărat rele. În schimb, partea cu Bocciu care se răzbună pe club (avându-l complice pe Nico!!!) pentru că sunt prea scumpe biletele la peluză mi se pare o mizerie de milițieni de pe vremea lui Ceaușescu. Nu sunt cu nimic mai buni ca ăia care ne-au arestat jucătorii în ’86. Pe cine cred ei că prostesc cu astfel de gogoși?

  6. Nico, se pare ca te-ai cam bagat in laturi si o sa te manance porcii. Pacat… Membrii galeriei trebuie sa se dezica de unii din sefii lor care nu sunt doar interlopi ci si niste santajisti.

  7. După aceste dezvąluiri Domnul Sucu ar trebui sa-l demită urgent pe Daniel Nicolae. Nu poți să fi atâ de idiot sa-ti bați joc de banii domnului Sucu ,care a platit atâtea amenzi.Tu esti platit de club ca sa ce ?.Să fi complice cu niste huligani care nu inteleg ca exista o lege care interzice folosirea petardelor fumigenelor ,tortelor.Putin a lipsit sa pierdem la masa verde .Vezi cazul.Bricheta.Si stunci aveam 1-0.

  8. Uluitor, într-adevăr ! De fapt, grupul de infractori șantajează echipa ! Incredibil ! Ar fi interesant de știut unde merg banii de la bufete, de la magazinele clubului, căci dragostea alb vișinie înseamnă, pentru unii, interes material…Da, Rapidul e ceva unic ! Sau așa este peste tot ?

  9. Așa vreți să susțineți echipa domnilor?am zis că ei urmăresc ceva ,numai bine nu ați vrut să faceți?sa dispăreți cu totul și să lăsați echipa pe mainele suporterilor decenți.nu va mai recunosc că parte a galeriei.ce să zică și arbitrii cât și președintele?Niculae știa că dacă se opune o să facă ăștia ce vor cu el .

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.