Dan ȘucuRapidȘtiri Rapid București

Dan Șucu s-a săturat de circul ieftin cauzat de dosarele împotriva rapidiștilor: „Vă rog să mă lăsați în pace”

Dan Șucu pare că s-a săturat de tot acest circ ieftin cu dosarele rapidiștilor arestați sau anchetați pentru câteva torțe și fumigene si i-a rugat pe jurnaliștii care l-au contactat pentru un punct de vedere după apariția stenogramelor să-l lase în pace:

”E ceva urgent? Nu sunt la curent. Sunt plecat din țară. Am niște probleme de afaceri, vă rog să mă lăsați în pace”, a reacționat Dan Șucu pentru Sport pe Surse.

Detalii explozive ies la iveală din convorbirile dintre Daniel Niculae și Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului. Aceste discuții au loc în contextul unor incidente cu materiale pirotehnice la meciurile de fotbal. Stenogramele, făcute publice de digisport.ro, dezvăluie discuții în timpul meciului cu FCSB, din 9 martie. Iată o redare a conversațiilor:

Daniel Niculae: „Am vorbit și cu Colțescu, a zis: «Dați, bă, cu ce vreți».”

Liviu Ungurean: „Vrei să vin și eu cu tine? Dacă câștigăm diseară, ne luăm două sute de torțe?”

Niculae: „Desigur! Cum facem asta?”

Ungurean: „Bine! Impartim, eu am adus și aseară de la mine și mereu pun și… Nu pot să le țin la nesfârșit.”

Niculae: „Clar, găsim o soluție!”

Ungurean: „Vrei să sun și pe Nico, fratele meu. Așa, împărțim sarcina!”

Niculae: „Normal! Ne descurcăm!”

Ungurean: „Și așa dăm foc la toată peluza când vin aceștia! Nu-i așa de nebun?”

Niculae: „Exact, da!”

Discuția continuă cu pregătirile pentru meci:

Ungurean: „Prezidente!”

Niculae: „Salut! Ce faci?”

Ungurean: „Mă pregătesc! Aleargătură mare!”

Niculae: „Înțeleg!”

Ungurean: „Este o nebunie!”

Niculae: „…(nespecificat)…”

Ungurean: „Și tu?”

Niculae: „Am dormit trei ore!”

Ungurean: „Eu doar două! Abia am putut să dorm, am fost neliniștit.”

Niculae: „La meciul de azi, arbitrul îi cheamă… Așa că, trebuie să dăm foc la toate când ies!”

Ungurean: „Exact!”

Niculae: „Și dacă el începe meciul, îl lasă pe el să se descurce. Am vorbit și cu Colțescu, a zis că putem face ce vrem!”

Ungurean: „Foarte bine!”

De asemenea, sursa menționată anterior a publicat și detalii din dosar:

„Pe 17 octombrie 2023, la nivelul D.G.P.M.B – SERVICIUL GRUPURI INFRACTIONALE VIOLENTE s-a inregistrat procesul-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de ofițeri de poliție judiciară din cadrul D.G.P.M.B – SERVICIUL GRUPURI INFRACTIONALE VIOLENTE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat (…)

Prin ordonanța din data de 17.10.2023 a organelor de poliție s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din data de 18.02.2023 s-a dispus schimbarea încadrării juridice în «infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat (…) și producerea, experimentarea, prelucrarea, definirea, transportul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive, efectuate fără drept».

De asemenea, prin ordonanța din 21.02. 2024 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, 4 (patru) infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice pentru U.L, F. V, A. C și O.D, acuzați că au acționat și pentru distrugerea suprafeței de joc Arena Giulești prin aruncarea de articole pirotehnice (petarde, fumigene și torțe).

În acest sens la meciurile disputate de către echipa FC Rapid București în data de 09.12.2023 cu Voluntari, 19.01.2024 cu FCU Craiova, 27.01.2024 cu Dinamo București și 03.02.2024 cu Oțelul Galați, suporteri din cadrul Peluza Nord Rapid București au aruncat articolele pirotehnice pe suprafața de joc provocând distrugeri, acțiuni huliganice prin care s-au tulburat ordinea și liniștea publice”.

„În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club”

Concluzia anchetatorilor e că Liviu Ungurean încearcă să facă rău clubului Rapid:

„Liderul grupului, în prezent Ungurean Georgian Liviu, discuta probleme cu conducerea clubului favorit, de cele mai multe ori acestea fiind prețul tichetelor, numărul de locuri alocate grupării, dar și spațiul de depozitare. Pe lângă acestea, exista, ca și în cazul prezent, conflicte intre ‘ultras’ și conducerea clubului pe anumite motive, cum ar fi prețul prea mare al biletelor sau neimplicarea în susținerea suporterilor prin diferite activități.

În aceasta situație, membrii grupului infracțional găsesc ca «rezolvare» producerea de distrugeri asupra stadionului prin folosirea de materiale pirotehnice care pot conduce și la suspendarea terenului in vederea prejudicierii clubului și prin amendarea de către federația de fotbal a clubului F.C. Rapid București. Aceste decizii sunt luate de către liderul grupului, Ungurean Ungurean Georgian Liviu, zis «Bocciu».

Privind în ansamblu activitatea suporterilor de fotbal «ultras» din cadrul Peluzei Nord Rapid București, de a folosi în mod excesiv materiale pirotehnice, se constată fără dubiu existența unui mare risc asupra siguranței publice prin utilizarea de materiale pirotehnice.

Aceste materiale pirotehnice pot provoca incendii, vătămări corporale sau chiar decese în rândul spectatorilor sau a personalului prezent pe stadion, precum și distrugeri asupra bunurilor. De asemenea, fumul dens și zgomotul puternic cauzat de folosirea acestora pot crea panică și duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cu toate acestea, în perioada recentă s-a observat o deviere de la acest tipar definit de către Peluza Nord Rapid București, aceștia folosind materiale pirotehnice în mod excesiv la unele meciuri de fotbal fără a exista o rivalitate extremă (ex. FC Voluntari, CFR Cluj).

Aspectul la care se face referire anterior, rezultă și din faptul că suporterii din cadrul Peluzei Nord Rapid București, coordonați de către Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» aruncă materiale pirotehnice pe gazon cu preponderență în cadrul meciurilor disputate pe teren propriu, respectiv pe Arena Giulești, și mai puțin deplasări, ducând astfel la suspiciunea rezonabilă că grupul urmărește cauzarea de prejudicii asupra suprafeței de joc echipei susținute în vederea obținerii unor eventuale beneficii (ex.: scaderea preturilor biletelor).

În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club, încercând ca la fiecare meci de fotbal disputat pe stadionul Giulești să creeze prejudicii financiare clubului, astfel considerând că suporterii vor obține anumite beneficii așa cum a fost menționat mai sus”, se arata în motivarea procurorilor de caz.

S-ar putea sa te intereseze

15 Comments

 1. Salut tuturor.Daca as avea forta financiara a D-lui Sucu as cauta o casa de avocatura puternica si i-as chema in istanta pe cei ce cheltuiesc banii statului aiurea cercetand vezi Doamne ce infractiuni cu torte si petarde…pai netrebnicilor ati curatat tara de droguri,de furaciuni la nivel inalt de resurse naturale,de furaciuni in constructii de infrastructura de interes national,de trafic de persoane si organe si cate si mai cate…si sa puna martor poporul asta ca ne-am saturat de ei.

 2. Bună seara dragi rapidiști și în special “ Forței Rapid “ rahaturile astea de așa-zise forțe ale statului întotdeauna au acționat în interesul unora sau altora , nu sunt forțe independente au fost și sunt comandate de anumite interese ale unora care au influențe în sfera politicului care observ ca se implică și în activitățile sportive ca în toate domeniile de activitate….!!!!….multe chiar foarte multe lucruri se fac sub acoperire și nu la cunoștința prostimii iar noi ca fraierii punem botul la foarte multe comentarii care de fapt sunt doar dezinformări noi neavând acces la toate informatiile din profunzimea lor și atunci ne dăm cu părerea ca vai Doamne ce se întâmplă cu unul sau cu altul neștiind adevărul…!!!…legea dacă e lege și e aplicată corect ((( dar de multe ori lasă multe semne de întrebare , pt simplul motiv ca aplica lege unidirectional , adica numai pt unii iar pt altii nu ex : bătaia dintre suporterii lui Dinamo și UTA cu fumigene aruncate între suporteri în tribune și bătaia din teren dintre suporteri…??????? ))) …noi se pare ca suntem mai cu moț în frunte și cum vrem sa ne ridicam ne dai alții în cap….!!!!!!!…dar partea proasta e ca si noi ne dam picioare-n fund singuri și chiar din interior , aici este cea mai mare problema pt ca din afară toți sau majoritatea când începi să te ridici îți caută bețe-n roate să nu te poți ridica…!!!!!!!!…interesant dar se pare ca este specific poporului român : dacă ceva merge bine trebuie stricat să nu mai meargă sau dacă mie nu-mi merge , la vecinul de de ar trebui să meargă …..????????…ca așa-i românul , Mulțumesc pt comentariu “ Forța Rapid “…!!!!…să auzim numai și numai de bine….!!!!…principiul meu este : cine este vinovat să plătească iar cine este cinstit să se bucure de tot ce-i oferă viața…!!!…hai Rapidulețul nostru….!!!…

 3. @Bogan Viorel
  Le-a trebuit instituţiilor un an de zile (de când s-a autodenunţat marele Bocciu pe youtube că are arme şi şi-a pus poze pe net) să aplice legea şi să facă controale în case la oameni. Ce coincidenţă că totul s-a întâmplat când Rapid a intrat în cărţi după ce a învins fcsb….şi cu câteva zile înainte de startul playoff-ului. Ce dracu’ au păzit până acum? Noroc că am scăpat de mafioţi, baroni, escroci, droguri, prostituţie, crime, trafic de arme, trafic de minori, evaziuni fiscale…etc… felicitări instituţiilor statului român. Astea mai rămăsese, armele ălora şi petardele aruncate…

 4. Parghia legala a asa-zisilor oameni ai legii (de fapt sprijinitori ai Becali-Hagi-etc) este incadrarea. Pe intelesul oricui (iar la asta ultralegalistii-de fapt oameni ai altora-sa taca): loveste un wcsb-ist un rapidist-asta e altercatie. Loveste un rapidist un wcsb-ist-asta e tentativa de omor.
  Asa si la petarde si fumigene. Au aruncat Dinamo si FCSB- au fost niste pocnitori cu zgomot redus, niste lumanari. A aruncat Rapid-ul- s-a tulburat grav linistea orasului, putea izbucni un incendiu major, imparatul Nero ce ar fi dat foc Romei ar fi fost invidios.
  Lozinca Singuri impotriva Tuturor este clara. Daca isi permit asa-ceva cu seful unei organizatii patronale conducator la Rapid (dan Sucu), inteleg si cei mai tineri cate si-au permis dintotdeauna marii promotori ai sportului romanesc- Steaua-WCSB si Dinamo.
  Apropo de incadrare.. si de Dinamo. Acum multi ani juca Dinamo un meci in Bulgaria. Pe drum suporterii civilizati si albi ai lui Dinamo au incins o bataie in benzinarie. Au fost prompt areestati, iar site-urile de sport aservite si platite le plangeau de mila si cereau „autoritatilor” sa faca demersuri, sa fie eliberati bietii huligani dupa mica „altercatie”.

 5. Salutări dragi rapidiști adevărați….!!!!!!…probleme sunt multe și vor mai apărea și pe parcurs….!!!…problema cea mai mare este în interiorul clubului și galeriei noi ne dăm singuri picioare în fund ajutați și de cei din exterior care o facă cu anumite interese …!!!…să știți ca nu iese fum de unde nu este foc…!!!…asa ca tot degeaba ne agitam noi aici pe site și scriem vrute și nevrute pt ca “cineva” se crede Dumnezeu și vrea să fie mai presus de toți și de toate…!!!…petardele , fumigenele și torțele aprinse și aruncate în teren încalcă legea , CLAR de dau amenzi , se suspendă terenul dar nimeni nu arestează pe nimeni ….!!!!…dar de la aceste articolo pirotehnice și până la a organiza un grup infracțional este o mică mare diferență , la cine s-au găsit acele arme ((( și mai mult ca sigur se știe la cine și nu le deținea legal…??? ))) care au fost prezentate în deschiderea anchetei pt ca aceia este problema și acolo trebuie și sigur acolo se și caută și este adevărata problemă , nu prostiile astea de fumigene , petarde și torțe , această problemă dacă este elucidată toată mascarada asta se va termina….!!!!!!!…noi ca și club nu trebuie să punem botul la toate declarațiile unora sau altora care au interesele lor , noi să ne vedem de treaba noastră și să ne rezolvăm problemele noastre interne , cei vinovați vor plăti dacă s-a ajuns până aici…..!!!!!!!!!…să dea Dumnezeu ca Șucu să nu se supere și să spună ca își bagă picioarele în tot circul ăsta și să plece ca atunci chiar ca ne ducem de râpă , cred ca este singurul om de la club care chiar dacă stă strâmb , gândește drept…!!!!!!!!!!…respect pt Dan Șucu și Dumnezeu să-i dea putere să treacă lui și nouă rapidiștilor și Rapidului să trecem cu bine peste aceste probleme și totul să se termine cu bine….!!!…să auzim numai și numai de bine…!!!…

 6. Ați uitat cazul bricheta asa a luat un campionat ,nu sa schimbat nimic asa vom ramine în veci

 7. Măi oameni buni se pare că ați uitat când echipa Dinamo a aruncat petarde și fumigene ascunse în fulare, galeriei înainte de meci acum ce să faceți și voi vă luați de rapid ca să scadă stima de sine Sunteți niște jigodii cu toții

 8. P.S. I-a innebunit posibilul transfer pe multi bani al lui Rrahmani, si urmatoarele posibile transferuri unde ei nu se pot lipi.

 9. Orice pilda incepe cu Rapid. Petrolu si Dinamo s-au batut ca chiorii mai inainte. Aia de la Dinamo au aruncat petarde pana in mijlocul terenului. Ce sa mai vorbim de FCSB cu artileria lor. S-a asteptat doar o mica ilegalitate a Rapidului si so pe noi. De aici dezvoltarea: arestari, stenograme, implicari fara sa se tina cont ca ,de fapt este vorba despre niste amarate de petarde. Implicarea lui Coltescu? Ca a acceptat sa se dea cu petarde 5 minute. Parca ar fi vorba de crima organizata, de droguri, prostitutie, jafuri. Nebunilor,este vorba doar de niste amarate de petarde!!! Se creeaza baza (fiind vorba de meciul cu FCSB) sa fim depunctati sau sa pierdem meciul respectiv la masa verde si Sucu, speriat, incet incet sa se retraga, sa dea inapoi. A strans in scurt timp o multime de jucatori valorosi, elita tineretului de perspectiva, si asta a innebunit gasca Bercali-Hagi (impresari, intermediari) obisnuiti sa faca legea in fotbalul nostru de cumetrie ,mocirlos.

 10. @LL
  Eu nu cred povestea cu răzbunarea și șantajul galeriei. Din interceptări nu reiese nicidecum asta. Pare mai degrabă manipulare securistă de tipul celor din 1990 (golanii drogați plătiți de Rațiu să protesteze în Piața Universității, cu planul ascuns de a le da Ardealul ungurilor).
  Mizeria asta (pe care chipurile o suspectează organele) mai poate avea un rol important în alte manipulări viitoare. Pe baza ei vor putea specula că eventual Șucu (victima amenințărilor) a apelat la organe.

 11. Si totusi, galeria asta a Rapidului, atat de mult apreciata este a Rapidului? Membrii ei sunt cu Rapid in suflet? Caci eu am inteles ca au facut in asa fel incat sa se razbune pe echipa si pe club pentru mici meschinarii. Si chiar am vazut cu totii ce s-a intamplat. Asa va fi in continuare? cei care vor dori sa cante si sa isi incurajeze echipa vor fi opriti de cei din PN? Nu asa se iubeste Rapidul!!!

 12. Aș zice că există totuși un aspect pozitiv al acestui scandal. Mobilizarea asta de resurse (interceptări, urmăriri, percheziții) dovedește că suntem în continuare un ghimpe în coasta acestor nemernici (la fel ca în urmă cu 30-40 de ani) și că, după ceva timp, le e din nou frică de noi.

 13. Fraților, un rechizitoriu mai debil, mai primitiv, mai „limbă de lemn”-cum era odată, nu am pomenit!…M-am crucit și ma crucesc, ce limbaj grotesc de rudimentar pot folosi”organele”!… Este de râsu-plânsul copii! Dacă Nico și bocciu sunt reținuți DOAR pentru prostiile astea- când săraca ȚARA asta a fost și este jefuită de tot felul de „investitori si dezvoltatori” și nu se face nimic, ma gândesc doar la apropiatele alegeri și la unii care fac exces de zel, doar, doar vor urca și ei mai sus…La aproape TOATE echipele, fie liga1 fie 2, s-au aruncat cu petarde in teren și….și ce??? NIMIC!!! NADA!!! De ce totuși RAPID?! Pentru ca le stă în gât multora! Dacă eram pe 6, fără șanse, sau numai zic, in play-out, sigur nu se întâmpla nimic! Mai trecea 1 an, vezi domne, mai strângem date…Sunteți nu doar JEGOSI ci și penibili! Vom fi o FORȚĂ indiferent ce veți face, FORZA RAPID!!!

 14. Se putea realiza demult dacă se dorea cu adevărat, diminuarea sau chiar eliminarea indivizilor care aruncă cu torţe în teren. Faptul că legea este făcută cu amenzi către club, că doar o dată din 10 cazuri indivizii chiar plătesc pt. ce porcării fac, faptul că pentru unii ce este mumă, pentru alţii ciumă, arată pentru a suta oară IPOCRIZIA, RĂUTATEA, MÂRŞĂVIA şi ABUZURULE care le săvârşesc instituţiile statului în ţara asta de mămăligă. Din păcate, în vremurile astea ciudate, noi am fost luaţi la ţintă…

 15. „De asemenea, fumul dens și zgomotul puternic cauzat de folosirea acestora pot crea panică și duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.” Asta, plus „În baza acestui conflict, Ungurean Georgian-Liviu zis «Bocciu» caută o «răzbunare» față de club, încercând ca la fiecare meci de fotbal disputat pe stadionul Giulești să creeze prejudicii financiare clubului, astfel considerând că suporterii vor obține anumite beneficii așa cum a fost menționat mai sus” demonstreaza clar ca totul a fost regizat. Stiau ca urmeaza petarde si au stat la panda ca sa ne faca rau chiar inainte de playoff.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.