Rapid

EXCLUSIV | Rapid si-a luat teapa de la unul din sponsori si actioneaza in instanta

Rapid a actionat in instanta firma Torry Milano SRL si cere Judecatoriei Cluj Napoca sa oblige compania la plata sumelor restante din contractul de sponsorizare.

Interesant este ca, pana de curand, acelasi sponsor aparea si pe tricourile CFR Cluj, insa, la fel ca la Rapid, ardelenii au inlocuit imediat cu alt partener inscriptia de pe tricourile de joc.

Pana la decizia instantei in aceasta speta, pe 2 noiembrie Curtea de Apel e asteptata sa dea, dupa 3 amanari, decizia definitiva intr-unul din cele doua dosare in care AFC Rapid si FC Rapid 1923 se lupta pentru marca Rapid Bucuresti.

In al doilea dosar, cel mai important si care va transa definitiv soarta numelui Rapid, Curtea de Apel a recomandat partilor sa ajunga la o intelegere amiabila.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 14 decembrie procesul pentru marca, pentru a da posibilitatea celor doua parti sa ajunga la o intelegere amiabila.

Site-ul newsonline.ro publica motivarea recomandarii Curtii de Apel si arata ca din acest moment mingea este in terenul clubului patronat de Dan Sucu si Victor Angelescu.

”De asemenea, învederează că miza propriu-zisă a câştigării procesului este aceea de a putea folosi sigla, apreciind că aceasta încă îi aparţine şi pe care a făcut-o notorie, pentru că reprezintă emblema Asociaţiei, precum şi de a se ajunge cu echipa, cu ajutorul susţinerii fanilor, în Liga I. Totodată, învederează că investiţiile sunt determinate de modalitatea în care această siglă este folosită. Este sigla care a adus cele mai mari performanţe ale echipei Rapid între anii 2001-2006 şi care atrage toţi suporterii echipei Rapid. Se mai susţine că apelanta-pârâtă a primit o investiţie substanţială din partea unui cunoscut investitor de pe piaţa românească care a înţeles să investească în echipa Rapid care joacă sub actuala siglă cunoscută de publicul românesc pentru că a adus performanţă pe teritoriul României. Partea adversă este o societate recent înfiinţată, în 2018, iar atragerea tuturor investiţiilor s-a făcut pentru că a existat un investitor care a investit în echipă pe motiv că aceasta a avut sigla. Curtea recomandă părţilor să încerce să stingă litigiul pe cale amiabilă. Apelanta-reclamantă, prin avocat, învederează că a fost şi este deschisă la negocieri pentru stingerea litigiului pe cale amiabilă. Mai arată că mobilul acţiunilor provine din întregul istoric al Asociaţiei. Asociaţia este o organizaţie istorică, care a fost înlăturată prin mijloace nelegale. Parcursul unei echipe din Liga a III-a până în Liga I depinde de susţinerea suporterilor”, se arată în încheierea Curții de Apel București.

Reamintim faptul ca FC Rapid 1923 a recunoscut deja, oficial, in apararile formulate catre FIFA in cazul Julio Cesar, ca AFC Rapid este continuatoarea istorica a FC Rapid SA.

Documentul oficial poate fi citit aici

Asadar, sa speram ca cele doua parti vor ajunge la o intelegere benefica pentru toata suflarea rapidista, pentru a evita sa lasam in mana unui judecator soarta unui nume pentru care rapidistii simpli fac atatea si-atatea sacrificii!

O intelegere intre AFC Rapid si FC Rapid 1923 SA ar face ca Rapidul sa fie SINGURA echipa din Romania cu o continuitate istorica de necontestat, iar acest lucru ar trebui sa primeze orgoliilor. Orgoliul nostru, deloc mic, ar trebui indreptat in lupta pe care o avem de dat in fata dusmanilor istorici, nu contra noastra. 

Sa speram ca toti cei implicati vor reasculta piesa lui Nico cu RAPPA si vor intelege ca trebuie „să punem punct războiului fratricid”

 

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Curios. Instanța are misiunea de a stabili adevărul, nu de a mușamaliza dosarele.
    Dacă instanța consideră că AFC are dreptate, trebuie să anunțe printr-o decizie acest lucru, pentru ca AFC să fie pusă în drepturile sale depline.
    Dacă instanța consideră că Angelescu are dreptate, trebuie să-i recunoască lui și coacționarului dreptul de a dispune de marcă.
    Ce rost are târguiala? Pentru asta există proceduri de arbitraj extrajudiciare.
    Eh, SRI, SRI… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.