Rapid

Momentul în care fanilor rapidiști le-au dat lacrimile, pe stadion și în tribune, de la Dan Șucu până la cel mai mic suporter: cine e Mache

Pe Giulești, înaintea fluierului de start al centralului Cătălin Popa, oficialii rapidiștilor au ținut să-l ovaționeze pe Ioan „Mache” Mihai.

Momentul emoționant a avut loc chiar pe terenul de joc. „Mache” sau „Crețu”, cum îl mai cunosc suporterii, a fost primul șef de galerie al Rapidului, iar înaintea startului meciului, a fost prezent pe stadion.

În scaun cu rotile, Ioan Mihai, fost actor al teatrului „Constantin Tănase”, a fost profund emoționat de momentul creat și chiar a început să plângă când toată galeria a început să scandeze celebrul: „Un strigăt din vechea Troie, pentru faima lui Dan Coe”. Mai mult, cel intitulat „Mache” a primit și un tricou personalizat.

„Tata fusese ofițer în garda regilor Carol al II-lea și Mihai. De la el am moștenit dragostea pentru Rapid și ura față de comuniști. Nu dispreț, ci ură! Din ofițer al armatei regale, tatăl meu a ajuns sub comuniști să repare lădițe de lemn la aprozar. El iubea efectiv noțiunea de regalitate, de aceea m-a și botezat Mihai, după Mihai I. Luptase la Cotul Donului, de unde scăpase din încercuire. În 1923, când a apărut Rapidul, el avea 19 ani și locuia în Grant. Era prieten cu unii dintre cei care au înființat Rapidul, iar dragostea asta mi-a transmis-o și mie.

Oamenii nu încurajau echipa în mod organizat. După ce am luat primul nostru titlu, i-am adunat și i-am învățat cum să cânte. Veneam la stadion cu texte scrise acasă pe care le cântam pe diverse melodii”, spunea Mihai Ioan pentru gsp.ro

Foto: fcrapid.ro

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. Sa vada si toti nemernicii din toata tara cine a tinut cu Rapid, cei mai mari ACTORI DIN ROMANIA, TOATA ELITA DIN ROMANIA intre anii 60-85 si nu numai, au fost suporterii Rapidului,la cuplaje pe fostul 23 August, Dinamo, steaua, Sportul Studentesc toate la un loc nu aveau suporteri cit RAPID, si acum se gasesc niste aurolaci cu petarde in buzunare si fumigene in miini sa ne faca tigani, in vreme ce la echipa de linga cimitirul Ghencea de 30 de ani nu a lipsit din nici o generatie un rrom. Dar asta inseamna sa fii frustrat cind vezi o asa splendoare de galerie. Banuiesc ca tot la fel de frustrati si cei de la Lpf si Frf de nu iau nici odata nici o masura in potriva acestor huligani odiosi !!!!

  2. fara voi, cei care ati tinut si tineti mai departe stindardul visiniu, astazi n-am mai fi avut cea mai frumoasa si superba galerie si cel mai infocati suporteri.
    REAPECT MACHE !

  3. Respect Mache !
    Mă bucur că te-am cunoscut,făcând parte din galeria anilor 70-80.Ai fost un foarte bun organizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.