Antrenor român stabilit de 5 ani în Qatar despre viitoarea Cupă Mondială. „Totul este gândit în cele mai mici detalii. Infrastructura orașelor se schimbă lunar”

ProSport

Nicolae Toader (43 de ani) este antrenor cu portarii la Al Shamal în prima ligă din Qatar. A venit în staff-ul lui Ilie Stan în 2016 și a rămas la echipă chiar dacă s-au perindat alți tehnicieni cu nume. Cunoaște la perfecție țara, cea care va găzdui în mai puțin de un an Cupa Mondială, unde România a ratat participarea.

Dar și fotbalul de aici, unde activează zi de zi. În Qatar mai sunt Ciprian Panait la Karitiyath (liga a doua) si Mihai Barbu, tot antrenori cu portarii la Markhiya (luga a doua). La Al Sadd la academie mai activează Ovidiu Stângă si Mihai Cojocaru. Cam asta e legiunea română din Qatar.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Departe de țară, Nicolae Toader face o analiză a situației fotbalului din această zonă a lumii.

Antrenor român stabilit de 5 ani în Qatar despre viitoarea Cupă Mondială. „Totul este gândit în cele mai mici detalii. Infrastructura orașelor se schimbă lunar” 

Al Shamal, clubul la care activează tânărul tehnician, a fost fondat în 1980 și a jucat pentru prima dată în nivelul de vârf al fotbalului din Qatar în 1986. Clubul a avut inițial doar echipe de handbal și fotbal, dar în 1982 a ajuns și la volei. În anii următori, clubul a înființat echipe în alte sporturi, inclusiv tenis de masă și baschet

Nicolae Toader a stat de vorbă cu cei de la ProSport între două antrenamente, la formația unde principal este sârbul Darko Novic.

Cine este Nicolae Toader și cum ai ajuns în Qatar?

CITEȘTE ȘI  Răzvan Lucescu, invitat la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Am ajuns la naționala României într-un moment nepotrivit”

Sunt un antrenor de portari român cu o experiență de 13 ani, cei mai mulți în străînătate și îmi place foarte mult școală italiană de portari. Am ajuns în Qatar în iulie 2016 alături de un staff format doar din antrenori români cundus de Ilie Stan și de atunci sunt la aceeași echipa până în ziua de azi.

Până anul acesta în aprilie echipa a evoluat doar în liga a doua, iar din vară suntem în prima ligă.

Cum e campionatul qatarez față de cel din România?

Campionatul nu este foarte puternic, sunt câteva echipe bune cu jucători care evoluează în multe echipe naționale. În lotul fiecărei echipe sunt jucători internaționali. Chiar și la mine în sunt patru jucători de echipe naționale, un atacant la națională Iordaniei, un mijlocaj la naționala Irakului, alt mijlocaș la națională Curacao (este vărul lui Bradley De Noijer de la Farul) și portarului care face parte din națională de tineret a Qatarulu.

Făcând o comparație cred că sunt aici câteva echipe care ar face față în campionatul României iar echipe precum Al Sadd sau Duhail chiar ar fi candidate serioase la titlu.

Ce te-a marcat în mod deosebit în Qatar?

Cred că absolut totul te impresionează în Qatar, condițiile foarte bune în care îți poți desfășura activitatea, seriozitatea conducătorilor (orice ai scris în contract, îți este plătit), investiile din sport mă refer că sunt foarte multe competițîi de amploare găzduite, infrastructura orașului Doha care se schimbă total de la o lună la alta.

Nicolae Toader crede că organizarea turneului final din Qatar va fi ireproșabilă

Cum crezi că vor organiza CM din 2022?

CITEȘTE ȘI  Răzvan Lucescu, invitat la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Am ajuns la naționala României într-un moment nepotrivit”

Sunt sigur că organizarea turneului final va fi ireproșabilă, totul este pus la punct de la stadioanele impresionante (toate noi și dotate cu aer condiționat), linii de metrou care fac legătură între toate arenele care vor organiza meciurile și între principalele puncte de atracție ale orașului, străzile modernizate și construite poduri și pasaje pentru fluidizarea circulației, totul este gândit în cele mai mici detalii.

Chiar în această perioadă se desfășoară o competiție FIFA Arab Cup și se vrea o repetiție pentru turneul final în care participă echipele naționale arabe, se desfășoară pe stadioanele nou construite și suporterii sunt încântați de ceea ce au găsit aici și cum este organizat.

Există comunitate de români la Doha în Qatar

Te întâlnești cu români în Qatar?

Din câte am înțeles aici este o comunitate de 2000-2500 de români, însă nu am prieteni printre ei. Am un prieten român care și el este antrenor de portari la o echipa de liga a doua și mai am un coleg brazilian. Cu ei îmi petrec cea mai mare parte din timpul liber.

Poveste-ne o intâmplare amuzantă petrecută în Qatar?

O întâmplare amuzantă a fost atunci când am plecat prima dată cu echipa în cantonament în august 2016, am fost în România la Poiana Brașov și acolo Ilie Stan le-a comunicat managerilor programul zilei respective și le-a zis că la antrenamentul de dimineață o să alergăm prin pădure. Unul din manageri a întrebat mirat dacă îi ducem pe jucători să-i alergam prin junglă. Haha!

Nicolae Toader susține că trebuie acordate șanse tinerilor

Care e cel mai bun portar al momentului?

CITEȘTE ȘI  Răzvan Lucescu, invitat la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Am ajuns la naționala României într-un moment nepotrivit”

Sunt mulți portari buni în lume, Neuer, Navas, Donnarumma, Oblak, Alison, Courtois și mulți alții, toți au câte ceva special, toți te impresionează prin meciurile și paradele spectaculoase însă mie cel mai mult îmi plac Keylor Navas și Manuel Neuer.

Ce ai schimbă în fotbalul românesc dacă ai ava o bagheta magică?

E greu să răspund la întrebarea asta. E clar că una din cele mai mari probleme din fotbalul nostru o reprezintă partea financiară de la care pleacă și foarte multe probleme. dar lăsând asta la o parte cred că dacă ar fi bine să avem mai multă încredere în jucătorii tineri.

3 Comments

  1. are dreptate@zoro. doar cei care baga capul in nisip ca strutzu nu vor sa vada si nici macar sa auda de sclavia din qatar la care sunt pusi muncitorii straini.

  2. Cum așa? Nicio vorbă despre miile de muncitori asiatici care au mierlit-o pe șantierele paradisului qatarez?
    Răbdare, poate o să ne spună mai multe Răzvan…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.