Dezvăluirea unui mare fotbalist român, după ce l-a avut adversar pe Diego Maradona: „Unul contra unul te făcea zdrențe! Ar fi putut să câștige cinci Baloane de Aur!”

Dănuț Lupu consideră că Maradona a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor și a mărturisit pentru ProSport că pentru el a fost o mare onoare să joace împotriva starului argentinian la CM din Italia 1990 . Fostul internațional român crede că dacă pe vremea lui „El Pibe D’Oro” sud-americanii aveau posibilitatea de a câștiga „Balonul de Aur”, atunci Diego ar fi avut cinci astfel de trofee în palmares.

Un an fără idolul a milioane de oameni. Pentru unii, Diego Maradona a fost și va rămâne unic, deși brazilienii spun de același lucru despre Pele. Însă, Dănuț Lupu este de părere că omul care în 1986 a câștigat de unul singur CM din Mexic a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Deși a lăudat din start prestația lui Iosif Rotariu din meciul de la Napoli cu Argentina, cel care l-a marcat  om la om pe Maradona pe tot terenul, Lupu spune totuși că starul argentinina era înconjurat mereu de câte trei – patru jucători români.

Dezvăluirea unui mare fotbalist român: „M-am lovit de Diego Maradona de câteva ori, de zici că am dat cu capul de zid!”

Dănuț Lupu consideră că argentinienii „au luat de sus” naționala României înaintea meciului de la Napoli.

„Doamne, ce repede a trecut timpul. Parcă ieri am deschis televizorul și am auzit de moartea lui Diego. Ce să vă spun despre el? A fost un unic, domnilor! După părerea mea el a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Iar dacă sud – americanii aveau dreptul să primească și ei la vremea aia Balonul de Aur, păi Diego cred că între 84 și 90 îl lua de vreo patru – cinci ori. Aia au fost anii lui de glorie, iar la Napoli devenise senzațional.

CITEȘTE ȘI  O fostã adversarã a Rapidului în Cupa Campionilor riscă din nou retrogradarea și confiscarea titlurilor! Cum s-a ajuns în această situație delicată

Omul ăsta a adus trofee lui Napoli, iar Argentinei i-a câștigat de unul singur Campionatul Mondial. Că a dat gol cu stângul, cu dreptul, cu mâna, cu capul, nu mai contează. Omul a adus glorie și trofeul suprem Argentinei. A fost și va rămâne idolul a milioane de oameni. Ce am simțit eu când am jucat împotriva lui Diego? Eram și eu destul de tânăr, dar am simțit o mare onoare. De când îi vedeai pe argentinieni pe culoar, te lua un pic teama. Mai ales că în fruntea lor era marele Diego.

Eu cred că la meciul ăla ei ne-au luat cam de sus din prima, erau și campioni mondiali. Îl aveam și noi pe Hagi, dar și Gică, totuși nu era la vremea aia de calibrul lui Maradona. În acel meci Gică i-a demonstrat lui Maradona că și noi putem. Voi spune și că Diego nu a mișcat în fața lui Rotariu că l-a marcat bine tot meciul. Roti a făcut un meci mare, dar unu la unu nu aveai ce să-i faci. Te făcea zdrențe. Proteja mingea foarte bine, tehnică net superioară, iar de forță…ce să mai zic. Avea niște picioare tari ca o stâncă și era foarte robust. M-am lovit de câteva ori de el, de zici că am dat cu capul în zid. O dată am și văzut stele verzi. Însă pe Roti nu l-am lăsat mereu singur cu Diego. De câte ori am putut, l-am atacat și câte trei – patru inși. Diego Maradona a fost cel mai mare fotbalist împotriva căruia eu am jucat. Mi-ar fi plăcut să joc împotriva lui și în 1994, dar asta e altă poveste din viața mea”, a încheiat Lupu.

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.