Un reprezentant al FRF îi oferă soluția lui Mihai Iosif

Iosif Rapid

Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, a vorbit despre situația lui Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, care nu mai poate da indicații de pe banca tehnică. Rapid a încercat să obțină o derogare pentru ca Mihai Iosif să poată da indicații de pe margine, însă Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat recent că nu se va face o excepție pentru giuleșteni și a explicat și de ce. Mihai Iosif nu a îndeplinit condițiile impuse de către UEFA și anume să dețină Licența A și să fie înscris la cursurile pentru Licența Pro în momentul promovării echipei în Liga 1, iar Mihai Stoichiță îl sfătuiește să se înscrie la cursuri în România, nu în Republica Moldova.

Mihai Stoichiță, sfat pentru antrenorul Rapidului, Mihai Iosif

Mihai Stoichiță a explicat de ce e mai bine pentru cariera de antrenor a lui Mihai Iosif ca acesta să ia totul pas cu pas și să facă toate cursurile ca la carte, în România.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

„Iosif mai are trei săptămâni și își intră în drepturi. Trebuie să dea examenul de admitere la Licența A, peste două sau trei săptămâni. Miță, mă auzi? Depune actele! Fă-ți Licența A, aici, în țară! Moldova are o legislație care nu este în acord cu legislația muncii din România. Moldova a făcut un artificiu. În România, ai nevoie de un carnet de antrenor ca să urmezi aceste licențe de specializare, care îți dau dreptul să fii antrenor profesionist.”

„În România, carnetul de antrenor se acordă în urma unor studii postliceale, după 1080 de ore de învățământ. În Moldova, ei dau carnetul de antrenor după 160 de ore! Cum să vină în România după studii de 160 de ore? Dacă vii cu licența din Moldova, îți lipsesc 1080 de ore de instruire specifică meseriei de antrenor. Acolo înveți psihologie, anatomie, fiziologie. Apoi, la Licența B, înveți să antrenezi!”, a spus Mihai Stoichiță, la Digi Sport, citat de prosport.ro.

1 Comment

  1. Asa cum am mai scris, pe spetza asta, depinde de ce va vrea Iosif sa faca. Daca va alege sa faca altfel, sa-si asume, dar sa nu se mai victimizeze. Acum stie ce si cum.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.