Marius Șumudică, primele reacții după CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1

Șumudică

Marius Șumudică era un pachet de nervi la finalul partidei CFR Cluj – Young Boys Berna, scor 1-1. Echipa a scăpat victoria printre degete în ultimele minute ale jocului,  în urma unui lanţ al greşelilor, iar sarcina calificării devine mult mai dificilă. A fost clar că formaţia elveţiană este mult superioară ca valoare ardelenilor, însă dacă ar fi obţinut victoria, românii aveau două şanse din trei să ajungă în play-off-ul Ligii Campionilor. Ceea ce le-ar fi asigurat prezenţa cel puţin în grupele Europa League, adică mai mulţi bani decât în grupele Conference league.

Şumudică şi-a pierdut cumpătul şi i-a răspuns suporterului

„Păi, la fotbal şi la politică nu ştiţi că se pricep toţi? Un băiat care trăsese o ‘ştampă’ înainte, sau ceva de genul ăsta, m-a tot insultat, îmi spunea ce schimbări să fac… Am acceptat, am tăcut o dată, de două ori, de trei ori, alţii sunt mai antrenori, mai… La un moment dat n-am mai rezistat, mă insulta şi mă înjura şi i-am zis, vino, mă, tu în locul meu şi fă tu schimbările.” 

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

„Adică jenant! În momentul în care conduci cu 1 la 0, eu nu ştiam cum să fac mai multe atunci, să tot… Eu îi înţeleg pe suporteri. Şi îi iubesc. Îi respect. De aceea şi rămân după meci. Nu plec la cabine, stau. N-am nevoie de ovaţiile publicului, vă daţi seama. Şi în Turcia, şi peste tot pe unde am fost, primeam aceste ovaţii. N-am nevoie de aşa ceva. Dar îi respect. Din respectul pe care îl am pentru ei rămân să mă bucur cu ei. Dar, să mă jigneşti…”

„CFR, suntem pe primul loc, singura echipă calificată deja într-o competiţie europeană, cred că am făcut un joc şi am demonstrat că ne-am sacrificat pentru rezultat şi la 1 la 0 să începi să împroşti cu noroi, nu pot accepta. Accept o dată, de două ori, de trei ori, dar sunt şi eu sub presiune şi mi-e greu să înghit, a declarat Șumudică la conferinţa de presă de după joc.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Ciprian Deac: "Nu se poate șterge cu buretele, țin cu Rapid de mic"

Șumudică, dezamăgit de golul primit

Antrenorul campioanei, Marius Șumudică, a analizat prestația elevilor săidupă fluierul final: „Am întâlnit o echipă mult mai puternică decât noi. Au șase-șapte jucători peste 1.85 m, vreau să-mi felicit jucătorii pentru efortul pe care l-au făcut. Eu nu le-am zis să ne retragem, dar i-au simțit mai puternici și au făcut pasul înapoi. Asta a fost o greșeală.”

„Din punct de vedere tactic i-am închis foarte bine, i-am surprins. Am jucători care se capacitează, s-au concentrat foarte bine, au înțeles ce le-am cerut. Nu avem voie să facem greșeala de la gol. Au fost trei greleși în lanț. Trei jucători făceau pressing la portarul lor, apoi le-am lăsat spații, am făcut fault, iar după șut nu am urmărit mingea respinsă de Arlauskis. Nu aveam voie să greșim acolo.”

Șumi, înțepături spre LPF

„Mi s-a părut exagerat că s-au dat opt minute de prelungiri, dar în final cred că este un rezultat echitabil. Am întâlnit o echipă mai puternică decât noi, acum trebuie să ne recuperăm, peste două zile jucăm la Mioveni. N-am încercat să amânăm meciul cu Mioveni, sunt sigur că nu s-ar fi acceptat. Sheriff Tiraspol și-a amânat două meciuri din campionat, asta este, ne ducem crucea mai departe.”

„Ce să fac? Să-i clonez? Să-i injectez? Nu avem ce să facem. Jucătorii au făcut o risipă extraordinară de efort. Alibec a simțit ceva la inghinali, unde a fost operat, și a zis că nu mai poate juca. Am pierdut din intensitate după acel moment, dar asta este. Și dacă am fi câștigat, tot eram obligați să marcăm acolo. Sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au făcut jucătorii, îi felicit”, a spus Șumudică, după meciul tur cu Young Boys.

CITEȘTE ȘI  Dragoș Grigore le cere fanilor rapidiști să vină la Mioveni

Sursa: digisport.ro

1 Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.