Umor Giulestean

Marius Marin, căpitan rateu în care s-a umflat pateu’

Inițial, când am auzit de Marius Marin, căpitan, mare fotbalist, la naționala olimpică, mă gândeam că e marele nostru Marin de la Cagliari, care s-a făcut de râs la Ajax. Bun, numai că mi-am amintit că, totuși, pe ăla îl cheamă Răzvan. Așa că misterul se adâncea, pe Marius Marin nu-l găsea ușor nici Google. Până la urmă am dat de el cu mari eforturi și am văzut că e un nume important în Serie C din Italia. Uimitor. Cu ăsta ne-am dus noi la JO pe post de căpitan. Și ne mai mirăm cum ne facem de râs cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Nicio problemă, e OK, că așteptări nu erau. Mai ales că de jumate din fotbaliștii culeși pentru mocăciunea din Japonia nu auzise nici măcar un român.

Marius Marin s-a sacrificat pentru a se face de râs în Japonia

După ce că nu știe nici care e poarta lui, Marius Marin a decis să devină celebru printr-o postare pe pagina lui de Instagram, absolut agramată, evident, prin care mulțumea, el ironic, celor 15 la sută dintre români care i-au fost alături marii naționale olimpice. Că ei 30 de zile au făcut doar antrenamente și au văzut o cameră de hotel. Și dacă nu mergeai 30 zile în Japonia, pe moca, ce făceai, boss? Te oftici că n-ai prins sezonul turistic de vârf din Pisa și n-ai servit la vreo terasă sau cărat bagajele la un hotel să faci și tu un ban cinstit? Că nu mă prind? Sau ai pierdut 30 de zile de Grecia și Bulgaria, la all inclusive, cu stat non-stop pe social media?

Greu cu scrisul, mai greu decât cu fotbalul

Înainte de a trage tu la răspundere românii, învață, de exemplu, să nu mai lași spațiu înainte de semnele de punctuație – așa, o chestie de bază în ceea ce privește ortografierea corectă a unei fraze și o dovadă că ești un bun român. Ia cu Google Translate textele din română în română sau contactează-ne că prestăm noi servicii pentru analfabeți, la nevoie. Până atunci, mucles. Fotbal 0, exprimare 0, bășini o tonă. Așa, ca de Serie C. O să zici că ai făcut ordine în vestiare și prin B, lasă că știm, dar degeaba. Nu ți-a folosit la nimic, că tot marțafoi ești. Deocamdată rămâi la și altele și, cel mai probabil, în maximum doi ani vii să capeți experiență pe la grande Voluntari sau Clinceni. Cu puțină șansă te ia chiar vreuna dintre Craiove sau chiar Farul Viitorul Ovidiu.

Mircea Dominte

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Ce rost are articolul asta? Noi suntem suporteri rapidiști. Nici măcar nu prezentați afirmațiile lui Marin. Aș fi curios să văd mai întâi greșelile de ortografie și presupusele fumuri înainte să citesc găleata de laturi

  2. Niște neica nimeni care se cred fotbaliști…, l-am văzut și pe „marele” fundaș rici Grigore, de la leșinata dinamo, cum critica suporterii naționalei olimpice care le-au reproșat faptul că în Japonia s-au făcut de râs, ba mai mult decât atât a faultat în mod cu totul gratuit un adversar care intenționa să iasă din careu provocând un 11 metri de tot râsul !
    Au numai fumuri în cap…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.