Mircea Lucescu, la aproape 76 ani, a vorbit despre retragere!

Mircea Lucescu

Mircea Lucescu va împlini, în curând, 76 de ani, şi a vorbit despre momentul în care se va retrage din cariera de antrenor, una care durează de mai bine de patru decenii. Reputatul antrenor român a dezvăluit patru motive care-l vor face să-şi schimbe viaţa. „Il Luce” a revenit în Ucraina, în 2020, după experienţele mai puţin reuşite de la Zenit şi din naţionala Turciei, iar tehnicianul a reuşit să cucerească titlul, Cupa Ucrainei şi Supercupa, la primul sezon pe banca lui Dinamo Kiev. Mulţi s-au întrebat când are de când să se retragă, iar fostul selecţioner al României a oferit un răspuns clar. Continuitatea sa în fotbal depinde de mai mulţi factori.

Mircea Lucescu, despre momentul retragerii

Într-un interviu acordat publicaţiei Blick, Lucescu senior a abordat şi subiectul retragerii, moment pe care vrea să-l amâne cât mai mult posibil. El a susţinut că totul depinde de patru motive: ambiţie, motivaţie, entuziasm, sănătate. De asemenea, a recunoscut că ţine pasul cu cerinţele fotbalului modern.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

„Nu mă gândesc (n.r. – la retragere). Mă voi opri atunci când nu voi mai avea ambiţie, motivaţie şi entuziasm. Bineînţeles, şi starea de sănătate va conta. Cât timp mă voi bucura de aceste lucruri, voi continua să lucrez. Generaţiile se schimbă, dar fotbalul rămâne acelaşi. E necesar să te adaptezi în anumite aspecte: pregătire, analiză şi rezultate. Dar principalele lucruri sunt meciurilie şi antrenamentele”, a spus „Il Luce”.

Cu o carieră începută ca antrenor în 1979, la Corvinul Hunedoara, Mircea Lucescu a intrat în istoria fotbalului cu o carieră de peste patru decenii, cluburi importante antrenate (n.r. – Dinamo Bucureşti, Inter Milano, Galatasaray, Besiktas, Şahtior Doneţk, Zenit sau Rapid) şi aproape 40 de trofee câştigate în diferite campionate.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.