Revanșa lui Adi Bălan. Omul care a crezut în el când nimeni altcineva nu a făcut-o

Adrian Balan Rapid

Adi Bălan e protagonist. Fotbalul scrie povești. Rapidul le aprinde. Mai ales când în tribune sunt 14.000 de suflete care zbiară cu patimă pentru crezul lor absolut. Rapid București scrie din nou pe țintarul Ligii 1. După șase ani. O pauză ce pare mare, dar pe care noi ne-o imaginam mult mai mare. Așadar, e de bine. Primul unsprezece a avut șapte jucători nou-aduși, dar și patru din vechea gardă. E vorba de portarul Moldovan, mijlocașii Ilie – noul decar – și Hlistei, dar, mai ales, atacantul Adi Bălan. De ce mai ales? Simplu! Pentru că Adrian e singurul din lot pe poziția sa. Cu toate că au făcut opt transferuri, giuleștenii n-au găsit atacant.

Bălan n-a impresionat deloc în liga a 2-a

Iar pentru a o spune pe șleau, nimeni n-a crezut că Adi Bălan e suficient de bun pentru a fi titular în Liga 1. D-aia s-au și tatonat pistele Nemec, Traore sau Alibec. S-a încercat aducerea unui vârf cu nume mai mare, deși nu exista vreo garanție că se va reuși ceva notabil cu el. În Bălan nici noi n-am avut încredere. Pentru că la liga a 2-a n-a epatat. A marcat ceva goluri, dar multe din 11 metri. Părea trecut pentru Liga 1. Chiar și așa modest cum este campionatul nostru. Mihai Iosif, cum n-a avut alternativă, l-a folosit în ofensivă. Nu știm dacă Miță a avut încredere în el. O să zică, evident, că da. Noi nu credem. Însă! Adi Bălan va rămâne în istorie ca omul care a marcat golul victoriei rapidiste, prima în Liga 1 după… După cât timp?

Adi Bălan a adus prima victorie în Liga 1 a Rapidului după șase ani!

După șase ani, două luni și șapte zile. Atunci când Edu Oriol marca un gol de generic la Ceahlăul. Tot 1-0. Acum, sigur, reușita lui Bălan a fost contestată. Catalogată drept norocoasă. A priori, da, ea a fost norocoasă. Fiindcă mingea a intrat în poartă din tibia numărului 9 vișiniu, care a pus o contră excelentă la fundașul advers. Însă cei care numesc asta noroc nu pricep nimic din fotbal. De ce? Pentru că ăsta e rolul unui fotbalist, să pună osul. Ăsta e rolul unui atacant, să atace orice minge în careu. De Inzaghi v-a plăcut? Estetic, fotbalistic, mizerabil, dar eficiența…? Să fim serioși! Bălan nu știe prea multe, dar cu Chindia, o echipă bunicică dintr-o divizie primă deplorabilă a dovedit că știe să fie atacant.

Este opțiunea numărul 1 din atac! Doar dacă nu vine Haaland…

Unul care pune osul, unul care a crezut că poate marca. Adi Bălan este un câștig. Un fotbalist care a crescut în 90 de minute cât alții într-un sezon. Nu știm câte goluri va marca, dar un lucru e sigur! Adi va mai da goluri de tipul celui din meciul cu Chindia. Adică decisive, de trei puncte. Pentru noi, a fost o lecție. Mai ales după ce am râs de el la finalul execuției din prima repriză. Ne-a închis gura prin rezultatul final. Și-a demonstrat că e omul potrivit la locul potrivit. Că este atacantul titular de la Rapid, indiferent de cine va veni în această perioadă de transferuri. Dacă mai vine cineva!

3 Comments

  1. Balan a jucat foarte bine si in Liga 2 si are un mare merit pentru promovare, dar trebuie sa fii macar putin cunoscator ca sa vezi asta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.