O seară de neuitat! Rapid – Chindia 1-0. În fața a 14.000 de oameni!

Rapid Chindia 1-0

Deznodământul ideal pentru o zi savuroasă. 18 iulie 2021 rămâne ca ziua în care Rapid s-a întors în Liga 1. Și în care 14.000 de oameni, aproximativ, care au respectat protocoalele întortocheate impuse de COVID-19 au intrat pe Arena Națională. La fel ca și acum șase ani, când Rapidul juca ultima dată în Liga 1, Cristi Săpunaru e pe teren. Cu banderola pe braț și cu același număr 22. E și Dragoș Grigore lângă el, dar și alți cinci nou-veniți. Cumva, Rapid are acum doi dintre fundași României de la EURO 2016. Ultimul turneu final la care ne-am calificat și probabil ultimul la care ne vom mai califica vreodată.

Emoțiile lui Săpunaru în Rapid – Chindia

Fanii sunt avizi de Liga 1. Arena Națională vibrează, împrejurimile la fel. Rapidul parcă n-a lipsit niciodată din fotbalul românesc. Pare etern, veșnic, dintotdeauna. Atmosfera e una ce pare a avea o continuitate care să tindă la infinit. Băieții din teren sunt copleșiți. Inclusiv Cristi Săpunaru, cel ajuns la 37 de ani. Același om care legăna trofeul Ligii Europa deasupra capului pe când avea domiciliu în vecinătatea valurilor atlantice, care-i mângâiau ușa. Același care era ridicat de slăvi de Guardiola care pe-atunci conducea cea mai mare echipă din istoria Barcelonei. Astea nu mai contează când auzi suporterii rapidului.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Plonjonul lui Bălan care a adus trei puncte pentru Rapid

Meciul nu-i unul senzațional, dar realitatea din teren nu se pupă cu cea din tribună. Acolo Rapid s-a adaptat imediat. Pe gazon, jucătorii încă se omogenizează. E și teama de a nu lua bătaie de la o echipă obscură, dar care a fost totuși bunicică în sezonul trecut. Jocul e mocnit, mingea e plimbată aiurea. În limitele fotbalului românesc. Unul lipsit de talent și de nerv. Plin doar de ilar. Până când Bălan se aruncă spre o minge, precum s-a aruncat Buga la meciul cu Feyenoord. Atunci, Pele folosea capul, acum, Adi a băgat o contră care a adus un gol cât trei puncte. A fost unicul, Rapid a învins fără să strălucească, dar Iosif continuă să-și facă treaba.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

Așteptăm primele meciuri pe Giulești!

Omul care-i ajutat din teren de marele Săpunaru duce Rapid tot mai sus. Noi spune spre play-off. Rămâne de văzut, dar preconizăm încă trei puncte la Mioveni. Nu suportă comparație cele două echipe. Cu toate că unii „cunoscători” i-au văzut pe argeșeni mai buni sezonul trecut. După fața jocului, a jucătorilor, așa e și cea a suporterilor. Tipic, normal… Ce să facem? Nimic decât să așteptăm noi file de poveste scrise pe Arena Națională. Însă și în deplasările unde noi știm că rapidiștii vor face show. Nu se poate altfel. Desertul suprem, ca un lava cake cu înhghețată de vanilie, va fi când echipa se va muta pe noul Giulești. Nu știm încă despre acel moment. Dar sigur vei afla de pe 1923.ro, site-ul tăi preferat!

2 Comments

  1. Cine subestimeaza, de obicei sufera la final. Mare atentie la fiecare meci!

  2. apropo de mioveni, o echipa care ne-a cam dat de cap in ultimii doi ani, dar in acest moment nu cred ca mai poate emite pretentii in fata rapidului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.