Decizia UEFA care schimbă absolut tot ce știai despre fotbal

Masura UEFA care a anulat campionatul european U19
Masura UEFA care a anulat campionatul european U19

UEFA a anunțat că regula golului marcat în deplasare va deveni istorie începând chiar cu sezonul care va începe în curând. Din sezonul viitor, în toate competițiile europene, masculine, feminine și la nivel de tineret, golul marcat în deplasare nu va mai fi decisiv. Până în prezent, dacă două echipe terminau la egalitate o dublă manşă în cupele europene, atunci mergea mai departe echipa care marcase mai multe goluri în deplasare, în cadrul celor două partide.

UEFA, anunț istoric! Ce se întâmplă cu golul marcat în deplasare

În cazul în care în dubla manșă scorul este egal, atunci se va trece la două reprize de prelungiri, de câte 15 minute, iar apoi, dacă este cazul, vor urma loviturile de departajare. Din sezonul 2021-2022, regula golului marcat în deplasare nu va mai conta, iar Dan Petrescu, de exemplu, are motive să regrete că decizia nu a fost luată mai devreme. Pe banca celor de la CFR Cluj, fostul internațional român a trăit o dramă în primăvara Europa League, după dubla cu Sevilla. Atunci, spaniolii s-au calificat în optimile competiției, după ce au înscris în Gruia (1-1), iar în Spania scorul a fost 0-0.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Regula care va deveni istorie în Europa a adus recent și eliminarea celor de la Juventus din Liga Campionilor, după dubla de coșmar cu Porto.

Sursa: prosport.ro

CITEȘTE ȘI  CFR Cluj s-a calificat, dar o așteaptă o veche cunoștință la cotitură

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ