ISTORIE | Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Ali Daei: 109 goluri internaționale

World Cup Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a reușit o ”dublă” în meciul cu Franța, din cadrul ultimei etape a fazei grupelor EURO 2020. Odată cu cele două reușite, atacantul portughez a ajuns la 109 goluri marcate în tricoul echipei naționale și este la unul singur de recordul suprem. Concret, Cristiano Ronaldo l-a egalat pe iranianul Ali Daei pe primul loc al clasamentului fotbaliștilor cu cele mai multe goluri marcate la echipa națională. Fostul atacant iranian a înscris de 109 ori în 149 de partide jucate pentru echipa națională, în perioada 1993 – 2006.

De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo a ajuns la 109 goluri marcate pentru Portugalia în 177 de meciuri. Atacantul lui Juventus a debutat pentru prima reprezentativă în 2003, la 18 ani și șase luni. Pe locul trei într-o astfel de ierarhie este Mokhtar Dakari, fostul internațional malaezian, cu 89 de goluri înscrise în 142 de jocuri.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria EURO

Cristiano Ronaldo este deja cel mai bun marcator din istoria Campionatului European, cu 14 goluri, și, odată cu prima reușită din partida cu Franța, a devenit primul fotbalist de pe ”bătrânul continent” care ajunge la 20 de reușite în cadrul turneelor finale de EURO și Campionatul Mondial. Până la golul portughezului, supremația la acest capitol îi aparținea lui Miroslav Klose, fostul atacant german, cu 19 reușite.

Sursa: digisport.ro

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.