Renumit cardiolog francez: „Dacă nu se intervenea rapid, Christian Eriksen murea!”

Christian Eriksen

Christian Eriksen (29 de ani) se pare că a trecut cu bine peste cumpăna vieții. Fotbalistul naționalei din Danemarca a avut noroc și pentru că a fost îngrijit ca la carte încă din primele momente. Cardiologul Laurent Chevalier susține că puteam asista la o tragedie dacă Eriksen nu era tratat corespunzător.

”Dacă Christian Eriksen nu ar fi fost îngrijit rapid, ar fi murit! Cel mai probabil a fost vorba despre un stop cardiac. Ne dăm seama de acest lucru din minutele bune în care i s-a făcut masaj. Se întâmplă astfel de povești la sportivi.  Un fotbalist începe să nu se simtă bine nu când aleargă, ci atunci când merge. Aproape întotdeauna este așa. Când sportivul aleargă, inima accelerează și ea. Când sportivul se oprește, inima scade și ea din bătăi”, a spus Chevalier, pentru L’Equipe, citat de digisport.ro.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Specialistul a precizat că exact aceste diferențe duc la complicații maxime. ”Și tocmai pe această frână, pe acea scădere, despre care vorbeam, se declanșează foarte rapid și adesea tulburări grave ale ritmului cardiac, precum cel suferit de Christian Eriksen”, a mai spus doctorul.

Christian Eriksen a fost cel care și-a convins colegii să continue meciul

De pe patul de spital, fotbalistul lui Inter și-a liniștit soția, Sabrina, după care a stat de vorbă și cu ai săi colegi de la națională. Meciul a fost întrerupt după momentul cumplit petrecut în minutul 42. UEFA a decis suspendarea întâlnirii cu Finlanda și a așteptat vești de la spitalul unde a fost transportat Eriksen. Abia după ce s-a aflat că mijlocașul este stabil și abia după ce danezii și-au dat acordul, mai marii de la Nyon au anunțat reluarea partidei de la ora locală 20:30, una mai târziu la București.

Eriksen a ținut să ia legătura cu ai săi colegi de la lot. Prin intermediul FaceTime-ului, decarul din Seria A le-a transmis colegilor să intre pe teren și să continue partida. ”Se simte mai bine acum”, a fost mesajul care a ajuns în vestiarul naționalei, potrivit celor de la ZDF. Și fostul jucător Peter Moller a spus la televiziunea daneză că jucătorii au vorbit cu Eriksen și că au decis să continue meciul pentru el.

Foto: arabnews.com

2 Comments

  1. În altă ordine de idei…ce meci mai jucau danezii după asa dramă? (până la urmă cu bine dar…) Sadicii de la Nyon !!! Ne mai mirăm unde s-a ajuns !.

  2. Stau si mă întreb. ..”Dacă se întâmpla tragedia pe stadionul National „? Medicul stadionului era „Apt” ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.