Nicolae Vasile și povestea meciului cu steaua, când l-a marcat pe Adi Popa

Nicolae Vasile
Nicolae Vasile

Am reamintit recent, pe baza unor mărturii live ale lui Nicolae Vasile, episoadele în care el a debutat la Rapid. Se întâmpla în 2013, când abia împlinise 17 ani. Insolvența fusese declarată de George Copos, iar mulți jucători plecaseră. Niky a avut șansa să joace titular, pe poziția lui Bozovic. A intrat direct în pâine, deși venise de la juniori. Și niciodată nu a dezamăgit. Îmi amintesc clar mai ales meciul cu steaua. S-a terminat 1-1, pe Giulești, iar Vasile a jucat foarte bine. Mai ales raportându-ne la așteptări! L-a ținut pe Adi Popa, care atunci era la apogeu. Fără calități multiple, extrema dreaptă pe care fcsb-ul de azi o avea atunci știa un singur lucru: să alerge foarte repede. Mai repede decât orice jucător român. Iar asta era o problemă pentru multă lume.

Nicolae Vasile l-a studiat pe video până noaptea târziu

Nu și pentru Niky! Atât de bine a jucat fundașul stânga încât după meci m-am dus degrabă la ieșirea de la vestiare să iau niște autografe de la Vasile pe programele de meci pe care le aveam. Le am și acum semnate, la opt ani distanță. Ce e interesant acum este de expus, în scris, să rămână în catastife, povestea acelui meci. „Eram plin de adrenalină când am aflat că voi juca. Știam că-l țin pe Adi Popa, dar nu știam toate detaliile despre el. Simțeam că trebuie să îl visez, așa că, cu o noapte înaintea partidei, când am aflat că voi fi titular, am luat toate imaginile video cu el și am stat vreo 3-4 ore să studiez totul. Trecuse mult de miezul nopții, dar n-am simțit asta”, a explicat Niky Vasile pentru 1923.ro.

CITEȘTE ȘI  ANALIZĂ | Cât de importantă este o victorie a FC Rapid 1923 cu Dunărea Călărași

Oare băieții de azi studiază așa adversarii de care trebuie să treacă?

„Știam ce poate și că nu trebuie să-l scap, că trebuie să stau mereu în spatele lui. Nu aveam cum să-l ajung din urmă dacă mă lua la viteză. M-am descurcat bine, deși a scăpat de câteva ori să centreze”, își mai amintește fostul căpitan al Rapidului. De menționat este că cele mai mari ocazii ale adversarilor de atunci au purtat semnătura tocmai centrărilor lui Adi Popa. Suntem curioși dacă, de exemplu, vreun fotbalist de la FC Rapid 1923 face asta cu adversarii direcți. Sigur, nu e vreunul de talia lui Adi Popa. Însă dacă citești jocul fundașilor, de pildă, cu care te înfrunți, poți da și tu gol. Că la liga a 2-a, serios acum, n-ar trebui să fie o problemă să faci asta. Din păcate e. Însă, din păcate, pe măsură ce anii trec, comoditatea e tot mai mare în fotbalul românesc.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg de ce baiatul acesta nu are loc, acum, la Rapid. Cred ca este cu doua clase peste ce avem.

LĂSAȚI UN MESAJ