Rapid

EXCLUSIV | Care ar putea fi chiriile pentru un meci pe noul Giulești

Noul Giulești se pregătește să fie gata, fapt care se va consuma în 2021. Vedem exact când. Cert este că linia e dreaptă, iar echipa 1923.ro și visiniu.ro s-a gândit să înceapă cercetările, pentru a le oferi suporterilor rapidiști răspunsuri la anumite întrebări dincolo de simpla construire a stadionului. De exemplu ne-am gândit să vă prezentăm prețurile probabile pentru chiriile care se vor plăti către CS Rapid pentru ca pe această arenă să joace meciuri. Fiindcă după cum știm, administratorul va fi clubul sportiv, iar proprietarul Ministerul Transporturilor.

Cât ar costa ca FC Rapid 1923 să joace pe noul Giulești?

Practic, CS Rapid va fi cel care îl va închiria către FC Rapid 1923 sau către orice club de fotbal cu care se va înțelege pentru a evolua pe această arenă. Sigur, este de așteptat ca doar FC Rapid 1923 să aibă exclusivitate, având în vedere că și gazonul trebuie să fie, totuși, protejat. Numai că, la ora actuală, sunt mai multe echipe cu numele Rapid. În mai multe ligi și nu se știe exact dacă și când fiecare va dori să joace. Cum prețurile, conform informațiilor 1923.ro și visiniu.ro se calculează și în funcție de eșalonul în care echipa joacă, acestea arată cam astfel:

  • 6.000 de euro pentru Liga 1 (sperăm ca FC Rapid 1923)
  • 4.800 de euro pentru Liga 2 (FC Rapid 1923 acum)
  • 1.800 de euro pentru Liga 3 (FC Rapid 1923 II)
  • 400 de euro pentru Liga 4 (AFC Rapid și ACS Rapid FNG)

Sumele includ TVA, dar nu includ pandemia

Trebuie spus că sumele sunt orientative și includ TVA. Diferența dintre eșaloane e generată, în bună măsură, de posibilitățile superioare pe care cluburile din ligile principale le au pentru a atrage suporteri, atât pe stadion, cât și în fața televizorului, în contextul în care partidele vor fi filmate. Sigur, prețurile se raportează la situația normală, adică cu spectatori în tribune. Ceea ce face și mai greu ca ele să poată fi cuantificate acum. Pentru că dacă restricțiile privind accesul spectatorilor pe stadion se mențin, sunt șanse mari ca aceste chirii să scadă. Cum e normal. Mai ales pentru ligile 1 și 2. Pentru liga 4 oricum se consideră că mai mult de câteva sute de oameni nu vor veni.

Cam astea sunt informațiile la ora actuală. Doar că ele se vor mai actualiza și cum 1923.ro și visiniu.ro v-a obișnuit, veți fi ținuți la curent. Așa că, nu trebuie să faceți decât să intrați pe cele două site-uri în fiecare zi și de restul ne ocupăm noi.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.