„Titlul din 1998 s-a pierdut din cauza lui George Copos!”

Mircea Lucescu Copos Vama
Mircea Lucescu Copos Vama

Din nou despre George Copos! Dinu Gheorghe (65 de ani), fostul președinte din Giulești, a povestit la emisiunea ProSport LIVE cum a ratat Rapidul titlul de campioană din 1998. „Vișinii” au remizat în Bănie, 2-2, iar steaua s-a impus pe teren propriu cu Gloria Bistrița, 5-2. „Roș-albaștrii” au cucerit campionatul. După ce în ultima etapă prima în clasament era Rapidul. Dinu Gheorghe lasă de înțeles că George Copos n-a vrut să scoată niciun ban din buzunar pentru jocurile de culise din acea ultima etapă. În timp ce rivalii din Ghencea ar fi folosit metodele tradiționale.

Dinu Gheorghe spune că din cauza lui Copos s-a pierdut titlul din 1998

„S-a pierdut un titlu, în 1998, din cauza lui George Copos care n-a înțeles care sunt regulile fotbalului în România. La meciul de la Craiova, termina 2-2! El a avut alte dorințe, alte principii, alt mod de a gândi. Mircea Lucescu avea un prieten în Italia, cunoscutul Corioni de la Brescia. Care ne-a spus că trebuia să cumpărăm tot: și aerul, și vântul, și păsările, la Craiova… Asta se face în toată lumea, cine spune că nu se fac din-astea în ultima etapă, nu știe despre ce e vorba. Copos a refuzat!”

„George Copos lăsa impresia că totul este rezolvat. Când le-am spus jucătorilor că trebuie să câștige pe teren, cu două ore înainte meci, i-am demoralizat total. Noi eram la trei puncte de titlu, în penultima etapă, acea miercuri fantastică, noi am bătut CSM Reșița, iar Steaua s-a împiedicat în Regie, cu Sportul, scor 1-1. N-a fost să fie”, a declarat Dinu Gheorghe.

CITEȘTE ȘI  ANALIZĂ | Cât de importantă este victoria FC Rapid 1923 la Timișoara

Jumătate cu Rapid, jumătate cu steaua?

Povestea despre care vorbește Dinu Gheorghe s-a întâmplat în ultima etapă a sezonului 1997-1998. Oltenii au preferat atunci să-și apere corect șansele, deși riscau să piardă participarea în cupele europene, ceea ce s-a și întâmplat până la urmă. Partida s-a terminat 2-2, iar titlul a mers la steaua. Una dintre legendele acelei partide spune că, de fapt, jumătate din echipa Universității a mers pe mâna Rapidului antrenat pe atunci de Mircea Lucescu , iar cealaltă a jucat la sânge, pentru steaua. Dinu Gheorghe a ocupat de-a lungul timpului funcții de conducere la echipe precum Rapid, FC Brașov, Astra, Dinamo și ASA Târgu Mureș, iar ultima echipă la care a lucrat este Dunărea Călăraşi.

Sursa: prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ