PROFESIONALISM | Portarul semnat de trei luni care nu are drept de joc

Harrison Devenish-Mears FC Rapid 1923 profesionalism
Harrison Devenish-Mears FC Rapid 1923 profesionalism

Profesionalism maxim la FC Rapid 1923! Harrison Devenish-Mears, un portar australian obscur, a apărut, prima dată, la începutul anului în anturajul echipei. Mai exact la mijloc de ianuarie. Daniel Pancu îl lăuda, dar nu a fost cooptat în lot. Noi, la cât de lăudat era, ne așteptam să prindă cel puțin un loc de titular la o echipă de liga a doua. Povestea a intrat în stand-by și aproape că uitasem de băiat. Surpriză însă! La final de august 2020, pagina oficială a FC Rapid 1923 anunța cu maximum profesionalism că Harrison Devenish-Mears a semnat cu vișiniii. El antrenându-se cu echipa în aceste luni. Adică practic fiind liber de contract fiindcă, așa cum îi spune și CV-ul, nu a jucat decât fotbal amator.

Atât de mult profesionalism, că a fost adus și Ciuculescu

Cu alte cuvinte, nu prea avea cum să fie oprit să fie înregimentat imediat de giuleșteni. Lunile treceau însă și observam că el nu apărea nici măcar odată pe bancă. Drăghia e titular, sigur, dar parcă forma sa e din ce în ce mai slabă pe măsură ce înaintează în vârstă. Fără supărare! OK, dacă-l pui lângă pe Tătaru, „Pelicanu'” e un fel de De Gea. În fine, nici urmă de australian. Cumr egula aia under nu se mai aplică în sezonul ăsta la portar, din cauza lipsei de valoare, ne imaginăm totuși, cu groază, că „cangurul” e mai slab chiar și decât Tătaru. Ceea ce nu e bine! Problema se îngroașă când se anunță transfer pentru echipa a doua: Ștefan Ciuculescu!

Australianul are probleme cu… dreptul de muncă!

Bun, pentru echipa a doua, să zicem, era bun, în contextul în care el se lăsase de fotbal și în contextul în care mai sus de liga a 3-a n-a prea jucat. Însă la ce-ți trebuie reșapatul Ciuculescu când ai trei portari? Harrison Devenish-Mears tot pe nicăieri. 1923.ro a intrat pe fir, i-a contactat apropiații jucătorului și au aflat lucruri incredibile: actele nu i-au fost ÎNCĂ rezolvate! Reamintim că Harrison Devenish-Mears este în România de aproape un an, a fost semnat de FC Rapid 1923, oficial, la finalul lui august 2020. Și, mai important decât orice, nu a jucat înainte la vreo echipă ca să spui că e atât de greu să obții cartea verde sau ce Dumnezeu are el nevoie. Nici măcar nu am intrat în detalii, pentru că chiar nu mai contează.

CITEȘTE ȘI  Laszlo Balint a explicat de ce a renunțat la serviciile lui Alex Ioniță I

Nu e prima dată când conducerea dă dovadă de profesionalism de nivel mondial

Important este că clubul are un jucător contractat de trei luni pe care nu îl poate folosi. Dovada de profesionalism este una imensă, ca în atâtea alte rânduri. E adevărat, conducerea asta competentă a mai reușit, pe vremuri, nu foarte demult apuse, să transfere jucători pe care îi lăsau să plece după o săptămână sau două. Și nu ne referim aici, evident, la Labeau ori Roskopf, că la ăia prostia a persistat un sezon. Nu, un caz este, de exemplu, acesta. Pe care 1923.ro vi l-a prezentat la momentul respectiv. Așadar, antrenorii sunt schimbați, dar pricepuții Burcă și Nicolescu nu pot fi trași la răspundere nici măcar atunci când iau jucători de pe stradă, care nici măcar nu pot fi folosiți…