FC Rapid 1923, încă un meci memorabil cu Mihai Iosif pe bancă

Mihai Iosif FC Rapid 1923

Marian Drăghiceanu, vârf. O mutare aparent ridicolă, având în vedere că în afara de o brumă de tehnică, decarul actual de la FC Rapid 1923 nu are nimic. Doar că Mihai Iosif gândește excepțional mutarea. Dovada? Drăghiceanu scoate un penalty și dă o pasă de gol în primele nouă minute! Cum să mai contești această mutare? Jocul arată grozav. E drept, Aerostar nu putea urca în clasament, adică de pe locul 20 (!!!) nici dacă bătea! O echipă care nici nu voia, la un moment dat să se înscrie în liga a 2-a, încropită din jucători parcă culeși de prin cartierele Ura și Nord din Bacău, nu avea cum să pună probleme.

10 minute stelare, dar final de repriză în genunchi

Unii vor spune că au bătut 4-1 la Petrolul. Numai că „Petrolo” e cam de același nivel și niciodată nu am susținut altceva, nici măcar atunci când a învins cu 2-0 pe FC Rapid 1923. Pentru că atunci vișiniii au fost de tot râsul, fiindcă n-are cum să te bată Petrolul 52 nici dacă joci în șapte și ei în 11. Asta dacă te respecți. În sfârșit, revenim la prezent. După zece minute stelare, ca orice echipă din actualul fotbal mondial ajuns la un nivel execrabil și greu de digerat, FC Rapid 1923 face pasul înapoi ca o echipă de județ. O intervenție prea energică a lui Nastos, îi aduce cartonașul roșu. Aerostar oricum presa de minute bune. Jignitor!

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Iosif încearcă bine cu Costin, dar nu e soluție pentru FC Rapid 1923

Iosif vrea să schimbe, dar se gândește, pentru a nu destabiliza sistemul, să încerce cu Costin lângă păluga lipsită de orice talent fotbalistic, Crișan. Decizie logică! Numai că Raul comite un fault de galben, extrem de periculos, aproape de 16 metri. Noroc că valoarea lui Manole e cea de nivelul unui jucător de rugby care a evoluat vreo 10 ani la C și s-a lăsat după pentru a sta cu familia, iar mingea trimisă din lovitura liberă ideală ajunge undeva lângă trenul de aterizare al aeronavei Blue Air care se „odihnește” undeva pe lângă tentativa de stadion din Bacău. Totuși Iosif simte că e rost de roșu dacă mai rămâne prea mult cu Costin în zonă, așa că gândește a doua mutare de antrenor mare.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Iosif: "Într-o lume capitalistă, moralitatea nu-și mai are locul"

Drăghiceanu, meciul carierei pentru FC Rapid 1923

Catrici, căpitanul echipei a doua, e aruncat în luptă la 19 ani e o mare responsbilitate. Mai slab decât Crișan nu poate fi, însă problema mare e omul sacrificat. Logic, iese Sefer. Cu toate că a alergat și presat mai mult decât de obicei, Toni nu părea indispensaibl pentru acest meci. Bine, de Hlistei am și uitat că e pe teren, însă totuși și-a făcut treaba din 11 metri. Catrici intră și, chiar dacă presiunea gazdelor crește și e materializată cu un gol, totul pare că-și poate reveni. La pauză FC Rapid 1923 are avantaj de un gol și asta e cel mai important până la urmă. Jocul se reia, iar Drăghiceanu își desăvârșește prestația din primele zece minute cu un gol. 3-1 și totul devine mai simplu. Pentru 15 minute!

Drăghia, din ce în ce mai bun!

Cu toate că Drăghia face un meci mare și scoate tot, o nouă greșeală de apărare, pornită de la un Crișan pe care nu-l poți lua nici măcar dacă-ți face echipă în liga a 5-a, aduce un nou gol de la echipa încropită din Bacău, care mai avea un pic și cădea din clasament. Se confirmă din nou că liga a doua nu are pic de valoare și absolut oricine poate promova sau chiar retrograda. Așa cum am spus mereu. Meciul e spectaculos în jos, nu în sus. Practic FC Rapid 1923 se coboară la nivelul cel mai jos la care se află modesta formație din Bacău. Asta este, trei puncte contează cel mai mult. Că la Recea, cu o echipă de aceeași speță ca cea din Moldova, s-a pierdut jenant. Măcar Aerostar are ceva tradiție în fotbalul mic al României.

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Află la ce meci ar putea debuta Ioniță II! Bonus: unde s-ar putea juca meciul cu FCU Craiova

A treia victorie la rând pentru FC Rapid 1923

Emoțiile se mai risipesc totuși, fiindcă Aerostar cum e o echipă subțire, nu poate menține o presiune din aia apăsătoare, chiar dacă apărarea giuleșteană este una cel puțin subțire. Dar în care, în afară de aproape imperialul Drăghia, Catrici și Finica par a fi cei mai buni. Timpul trece chinuitor, dar finalul este sublim. Mihai Iosif obține a treia victorie la rând și duce echipa pe locul 4! La egalitate cu locul 3, Metaloglobus, care are, totuși, un meci în plus jucat. Așadar, mutarea lui Drăghiceanu ca vârf împins și a lui Catrici în locul lui Sefer au rezolvat un meci în care și Drăghia a amintit de portarul de acum cinci ani. FC Rapid 1923 a demonstrat că poate acumula și puncte!