Fotbal internațional

Transfer total neașteptat: „Acum, cu Brexitul, multă lume e tot mai interesată!”

ProSport prezintă o poveste excepțională! Un fost portar al echipelor Unirea Alba Iulia, FC Braşov, Sportul Snagov sau Academia Rapid e primul jucător român care va evolua în campionatul de fotbal din Gibraltar. În prima ligă al celei mai mici ţări din clasamentul UEFA. Vlad Ignat-Kleemann (23 de ani) a semnat la începutul acestui an cu Glacis United. Aceasta este ocupanta locului 7 din 10 echipe, scrie Ziarul Unirea. Nu e primul club din străinătate unde va juca Ignat în cariera sa. Acesta a trecut şi pe la Valladolid şi UD San Pedro, ambele din Spania, scrie ProSport. Până în vara anului trecut, Vlad Ignat a petrecut un sezon la noul Rapid. Club alături de care a promovat în Liga 3, reamintește ProSport.

CV Glacis United vs. CV Vlad Ignat

Apoi, în turul campionatului aflat în curs de desfăşurare, a jucat la Unirea Dej. În ultimele zile a ajuns să semneze cu echipa din ţara cu o populaţie de circa 33.000 de locuitori şi care are o suprafaţă de doar 6,8 km pătraţi. Glacis United este un club înfiinţat în 1965, care are 17 campionate câştigate (ultimul în 2000. În prezent, are un lot cosmopolit, cu jucători din Spania, Italia, Franţa, Argentina sau Brazilia. În România, Vlad Ignat-Kleemann a evoluat pentru Unirea Alba Iulia, Corona Braşov, Dinamo II, Metalurgistul Cugir, ACS Berceni, FC Braşov, Şurianu Sebeş, Sportul Snagov, Rapid şi Unirea Dej, mai scrie ProSport.

Primele vorbe ale lui Vlad Ignat din Gibraltar, citate de ProSport

„Am semnat pe un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă unul. E un proiect frumos şi interesant. Acum, cu Brexitul, multă lume e tot mai interesată de campionatul de aici. Se fac investitii majore în fotbal. Am ales să joc aici în detrimentul unor echipe de «Tercera» (liga a patra) din Spania datorită expunerii mai mari. Este totuşi o echipă de prima ligă, îmi doresc să evoluez cât mai bine şi să revin într-un campionat cât mai puternic curând sau, de ce nu, să ne luptăm la anul pentru primele două locuri din campionatul de aici, ceea ce înseamnă calificări pentru cupele europene”, a spus, pentru Ziarul Unirea, Vlad Ignat, care şi-a făcut o parte a junioratului în Spania, la Valladolid, până în 2013.

Nici șapte kilometri pătrați, dar 300 de maimuțe unice!

Gibraltarul este singurul teritoriu britanic situat în partea continentală a Europei, cedat în 1713 de Spania către Marea Britanie. Limba oficială este engleza, moneda este Lira de Gibraltar şi are o suprafaţă de 6,8 km². Pe teritoriul ei se regăsesc în jur de 300 de maimuţe, macaci berberi, unica specie de maimuţe sălbatice care trăiește în Europa, o prezentare scurtă făcută de ProSport.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.