InterviuriNaționala de Fotbal a României

Nicolae Vasile și-a creionat viitorul: „Revin la echipa națională în 2022!”

Nicolae Vasile a debutat la Rapid când avea doar 17 ani, a purtat banderola de căpitan și a fost acolo când echipa a intrat în faliment. Acum, la 23 de ani, joacă în Andorra, la Sant Julia, și își anunță revenirea printre „tricolori”.

Salut, Nicky! Din România te sun, voiam să știm ce mai faci? 
Sunt destul de bine. Am stabilitate aici, la Sant Julia. E un mediu OK, în care pot crește. Mă pot dezvolta mai ușor. Lumea a cam uitat de mine, însă mi-am asumat decizia luată de a pleca în Andorra ca să o iau de la zero.

Înainte ai fost în Finlanda și în Spania.
Și ce s-a mai scris atunci! S-au spus multe lucruri, multe neadevăruri. Nu trăiesc nicio dramă. În primul rând, în Finlanda nu mi-a ieșit pentru că am ajuns târziu, am ratat pregătirea și a intervenit și o accidentare. Iar în Spania nu m-am integrat. A venit oferta din Andorra și sunt bucuros de alegerea făcută.

Ai 23 de ani, ce planuri ai? 
Mă văd în fotbal în continuare. Faptul că am preferat să o iau de la zero nu înseamnă că am cedat. Au fost mai mulți factori care m-au făcut să cad puțin de unde eram. Falimentul Rapidului, spre exemplu, a avut un rol decisiv până acum în cariera mea. Am rămas fără echipă în momentul în care mai erau câteva zile și se închidea perioada de transferuri.

„MI-AM ASUMAT CĂDEREA ASTA! AM VRUT SĂ O IAU DE LA ZERO”

Acela a fost cel mai greu moment?
Da, puțini știu cât de mult mi-a afectat cariera. Eu eram într-un moment bun. Chiar aveam o cotă decentă în fotbal.

Cum e la Sant Julia? 
E un nivel bun. Sunt 3 echipe care joacă în cupele europene an de an. E adevărat că doar 3-4 cluburi sunt profesioniste, printre ele și Saint Julia. Știu care este percepția despre fotbalul din Andorra. Dar eu sunt mulțumit, se câștigă bine, cât să duci o viață decentă.

Nu-ți pare rău când te uiți în urmă? 

Ba da, sunt sincer și recunosc. De la meciurile cu FCSB și Dinamo am ajuns în campionatul Andorrei. Este o cădere în gol destul de mare. Mi-am asumat-o însă! Am vrut să mă detașez de România, am trăit destule dezamăgiri. Lipsa banilor și-a spus cuvântul în decizia mea. Am o familie de întreținut și nu am putut să rămân în România. La ce situație financiară avem la cluburile din România, am preferat să risc și să o iau de la zero.

Nicolae Vasile își susține foștii colegi la EURO 

Ai făcut parte din generația care acum merge la EURO, ce simți când îi vezi pe ei? 
Sunt foarte fericit! Păi, Roti e la naționala mare, Pușcaș și Răzvan Marin au început și ei să joace la prima reprezentativă, ambii pot merge la EURO 2019. Sunt mândru că am făcut parte din această generație. Eu mai întârzii puțin până mă alătur (râde). Dar promit că o să revin!

Ai făcut și tu vreo greșeală? Sau sunt doar factori externi pentru această cădere despre care vorbești?
Cu siguranță că momentul în care Rapidul a falimentat, iar eu am rămas fără loc de muncă, a cântărit decisiv. Mi-a fost greu să îmi găsesc imediat echipă. Plus că nu există niciun sprijin în fotbal, ceva care să te ajute să nu rămâi pe drumuri.

„SUNT MÂNDRU CĂ AM FOST CĂPITAN AL RAPIDULUI”

Ai să reproșezi cuiva ceva? 
Nu, eu sunt un om asumat și tot ce am făcut am gândit că așa e mai bine la momentul respectiv.

Vorbești cu regret despre falimentul Rapidului, ce ai simțit atunci?
Nu pot descrie în cuvinte. A fost ca și cum o parte din mine a murit. Am fost șocat și nimic nu va șterge vreodată supărarea din sufletul meu. Mai ales pe cei responsabili pentru asta.

Ai fost și căpitan în Giulești.
A fost un moment superb din cariera mea, o mândrie și o onoare imensă. Mă bucur că fac parte dintr-o galerie celebră de fotbaliști ce au purtat banderola Rapidului.

Nicolae Vasile se întoarce la națională în 2022

Ce obiectiv ți-ai fixat la început de 2019?
Probabil că multă lume o să spună că-s nebun, însă promisiunea mea este că voi ajuta naționala României în 2022. E obiectivul personal pe care mi-l trasez.

Te întorci la Rapid? 
Acum e foarte greu să fac acest pas, dar pe viitor nu exclud o revenire. Rapidul va fi mereu o opțiune pentru mine. Le țin pumnii băieților.

62 de meciuri a jucat Nicolae Vasile în tricoul Rapidului 

„Vorbesc mereu cu Luque, care a fost la Rapid și Walter, fostul petrolist. Ne pare rău că Rapidul a fost nevoit să o ia de la Liga a 4-a. Știm ce înseamnă Giuleștiul, am trăit momente magice acolo. Recunosc că eu și Luque discutăm și despre o posibilă revenire”Nicolae Vasile

„Am rămas rapidist convins. Arunc și acum câte un ochi peste meciurile lor. Dar nu mai cunosc nimic din interiorul clubului”Nicolae Vasile 

Sursa: gsp.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.