Gica HagiRapid

Ce transfer! S-au mișcat mai bine decât Arsenal. El este „Hagi” din Giulești

A fost în probe la echipe din  Premier League, precum Arsenal! Ultimul transfer este unul pe placul Giuleștiului. Tehnic, cu dribling fin, genul de jucător care face diferența. Marian Drăghiceanu are toate aceste calități, chiar dacă are numai 19 ani, scrie site-ul oficial al clubului. Crescut la Piatra Neamț, Drăghiceanu a impresionat încă de la 12 ani, când doi ani la rând a fost ales “cel mai bun junior român”, la categoria sa de vârstă. La 15 ani, Drăghiceanu a fost adversarul Rapidului în două rânduri, în două partide pe care giuleștenii le-au disputat în Liga 1 împotriva Ceahlăului, în sezonul 2014/2015, chiar dacă a fost doar rezervă.

A fost aproape de un transfer la Arsenal Londra!

În ciuda faptului că nu este foarte înalt, Drăghiceanu a fost remarcat de echipe ca Stoke City, Arsenal Londra sau Galatasaray. La care a fost chemat în probe, ultimii asemănându-l cu Gheorghe Hagi. După ce clubul nemțean a intrat în faliment, Marian s-a transferat la Dunărea Călărași, unde a ajuns în vara lui 2017. Punând umărul la promovarea călărășenilor pe prima scenă, cu cele patru goluri marcate (cu UTA, Chindia, Miroslava și Olimpia) în 17 apariții, in sezonul trecut, sub comanda lui Dan Alexa. În acest sezon de Liga 1, mijlocașul “de buzunar” a evoluat în două partide, poate cele mai bune ale Dunării, contra campioanei CFR Cluj și a echipei lui Hagi, Viitorul Constanța.

Prima declarație de rapidist a jucătorului care a fost dorit de Arsenal!

Marian a intrat în minutul 59 al partidei cu CFR Cluj, terminat la egalitate, 0-0, în etapa a II-a, pentru ca în runda următoare să fie titular și să joace 60 de minute în partida de la Ovidiu, câștigată de Dunărea, cu 1-0, împotriva Viitorului Constanța. “Sunt bucuros că am ajuns la Rapid, unde vreau să îmi fac treaba cât mai bine și să mulțumesc prin evoluțiile mele”, a spus tânărul mijlocaș pentru sursa citată. Drăghiceanu este cel de-al șaptelea transfer din această iarnă, după Cătălin Oanea, Robert Băjan, Cătălin Hlistei, David Onyeanula, Alin Turbatu și Fabio Trip.

Marian Drăghiceanu, la 15 ani și patru luni, pe Giulești. Foto: Libertatea

CARTE DE VIZITĂ

Data nașterii: 07.07.1999 (Săvinești)

Poziție: Mijlocaș

Picior preferat: stângul

Înălțime: 1,71 cm

Echipe:

  • 2014/2015 – Ceahlăul Piatra Neamț (L1) 1/0
  • 2015/2016 – Ceahlăul Piatra Neamț (L2) 22/0
  • 2017/2018 – Dunărea Călărași (L2) 17/4
  • 2018/2019 – Dunărea Călărași (L1) 2/0
  • România U15 – 7/0
  • România U17 – 4/0

Valoare transfermarkt.de: 100.000 euro

  • Marian este cel de-al patrulea cel mai tânăr debutant din prima ligă, acesta jucând la 15 ani și 10 luni în partida Oțelul – Ceahlăul.
  • La 12 și 13 ani a fost ales drept “Cel mai bun junior român”
  • Gică Hagi l-a premiat cu titlul de cel mai valoros junior al Moldovei, dorindu-l cu ardoare la Viitorul Constanța, însă nu s-a înțeles cu Gheorghe Ștefan, finanțatorul de atunci al Ceahlăului
  • A fost în probe la Stoke City și Arsenal, iar turcii de la Galatasaray l-au numit “noul Hagi”

Nu a fost în probe doar la Arsenal, ci și la Galatasaray!

Drăghiceanu s-a antrenat deja sub comanda lui Daniel Pancu. Cel care a insistat pentru viitorul decar al Rapidului. Acesta urmează să debuteze în tricoul alb-vișiniu sâmbătă, în amicalul cu CSM Oltenița.

Foto cover: Alex Paraschiv

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.