ANALIZĂ / Bomba explodează la vară! Ronaldo şi Messi coechipieri?!

Ronaldo - Messi Balon de Aur

Urmărind cu atenţie presa internaţională nu ai cum să nu remarci anumite tendinţe. Mai ales în materie de transferuri viitoare. Cum Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sunt cei mai buni din lume, e normal ca numele lor să fie, în continuare, pe toate capetele de afiş. Mai cu seamă că ultimul articol dă ca foarte probabilă un transfer al lor în vara lui 2018. La aceeaşi echipă! Este vorba despre PSG. Se pare că şeicii de la club au schimbat tactica marilor cluburi, care ar adora să vadă continuând rivalitatea dintre sus-numiţi şi la alte cluburi. Ba chiar în acelaşi oraş, de exemplu Manchester. Evident, Ronaldo la United, acolo unde a mai jucat şi e antrenor Mourinho, iar Messi la City, echipa lui Guardiola.

Presa scrie că PSG îi vrea la pachet

Se pare că PSG îi vrea pe amândoi! O mutare care ridică numeroase sprâncene de pe acum mai cu seamă că toată lumea se gândeşte la sume astronomice, pe care nimeni nu şi le-ar permite. De fapt dacă analizăm mai atent, situaţia nu e deloc aşa. Sigur, ar fi o afacere care ar putea implica sute de milioane, însă nu toţi deodată. Vom lua pe rând cazurile celor doi şi vom expune argumentele logice şi necesare pentru ca Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo au şanse bune să îmbrace după Cupa Mondială din 2018 tricoul aceleiaşi echipe. Iar aceasta nu poate fi decât PSG.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Lionel Messi are o clauză de 700 milioane de euro!

Crescut de Barcelona şi jucător la echipa mare din 2004, Messi a prelungit abia în aceste zile contractul cu echipa catalană. Cel mai important factor prevăzut de noul angajament e acela că lui Messi i s-a mărit clauza de la 300 la 700 de milioane de euro. Pentru a deveni cât mai inaccesibil. Doar că Barcelona stă, în acest moment, aproape exclusiv în argentinian! Care ajuns la 30 de ani trage echipa după el mai mult ca niciodată. Ceea ce poate face ca lucrurile să creeze un climat favorabil pentru un transfer, având în vedere frustrarea, uzura şi plafonarea care pot crea un mix greu digerabil şi imposibil de surmontat în vestiar.

CITEȘTE ȘI  Dani Alves la Rapid! Cum îți sună varianta asta? Avem concurență serioasă

Ce-o fi în capul lui Messi?

Problema la Barcelona este alta. O plecare a lui Messi ar dărâma, probabil, pentru mult timp acest imperiu care a funcţionat cam un deceniu ca o maşinărie turbo. Asemenea lui Manchester United, ori a naţionalelor Spaniei sau Olandei, pentru Barcelona, o plecare a lui Messi ar putea pune capăt unei epoci în care nu se ştie dacă va mai reveni vreodată. Până la urmă, decizia rămâne a mijlocaşului. Contractul său actual se va întinde până în 2021. Dacă el va dori să-l onoreze sau nu, este discutabil.

Cert e că nu ne îndoim că în capul lui Messi nu apare o întrebare: „Cum ar fi ca eu şi Cristiano, doi dintre cei mai mari din istorie, şi care am întreţinut cea mai mare rivalitate, am juca câţiva ani în acelaşi loc?!” Şi totuşi nu e vorba de China, SUA sau ţările arabe. Ci de Paris, un oraş gigant al lumii, cu un potenţial uriaş în a cuceri Liga Campionilor ani la rând.

Ronaldo, clauză de un miliard de euro! PSG îl are pe… Neymar!

Nu ai cum să nu gândeşti astfel! Şi, în mod cert, la fel crede şi Cristiano Ronaldo. Nu de alta, dar s-a văzut din atitudinea lor de pe teren că rivalitatea dintre ei e mult, mult mai mică decât cea dintre… fanii lor! Bun, referindu-ne la cea mediatică. Pentru că ei se concentrează pe cifre şi trofee. La Ronaldo, cu Real Madrid, este şi mai simplu. În vara lui 2018 el va fi împlinit nouă sezoane în tricoul echipei blanco şi se pare că tentaţia să plece e tot mai mare. Mai cu seamă că va avea şi 33 de ani. Sigur, şi o clauză de 1 miliard (!!!!) de euro. Doar că asta nu e o problemă pentru PSG.

CITEȘTE ȘI  Ce club i-a "deturnat" atenția lui Hatem Ben Arfa de la Rapid! Informația e dată de L'Equipe

Francezii au ceva mai valoros pe termen lung. Pe Neymar! Informaţiile tot mai dese care vorbesc deopotrivă despre tensiunea din vestiar din cauza atitudinii acestuia, dar şi despre interesul accentuat al lui Real Madrid, ar putea simplifica ecuaţia.

Nimic nu e imposibil

PSG nu este un club care să vrea să construiască succes în timp, ci îl poate lua de-a gata. Iar prezenţa lui Cristiano Ronaldo, mai ales alături de Messi, în tricoul lui PSG, ar genera o isterie mult mai mare decât cea produsă de sosirea lui Neymar. În timp ce, pentru Real Madrid, la 26 de ani, Neymar ar fi un produs numai bun de crescut şi valorificat în scop de marketing cel puţin vreo şapte ani. Aşa că un schimb Cristiano Ronaldo – Neymar, fără alte implicaţii financiare, nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Cu atât mai mult cu cât, probabil, jucătorii ar fi deschişi către o astfel de variantă. Situaţia ar putea fi win-win pentru ambele părţi. Iar probleme ce ţin de fair-play-ul financiar nu ar trebui să apară. Sigur, vor fi nevoie de bani sau ceva la schimb pentru Lionel Messi.

Cavani + Mbappe = Messi?!

Şi nici aici nu este nimic exclus, gândindu-ne că PSG are ceva ce Barcelona şi-a dorit cu disperare: Kilian Mbappe! Despre un astfel de schimb nu s-a vorbit, dar nu este greu de perceput, mai ales că francezul nu are decât 19 ani şi un potenţial uriaş de creştere. O afacere în care ar putea intra chiar şi Edison Cavani. Pentru că, să nu uităm, la Barcelona joacă şi colegul său din atacul Uruguay-ului, Luis Suarez. Nu ştim dacă Messi = Cavani + Mbappe, dar nici exclus nu este. Mai cu seamă că în momentul unui posibil transfer şoc Cristiano Ronaldo + Lionel Messi, Edinson Cavani ar cam trebui cedat. Nu de alta, dar un atacant de rasă precum este el nu ar accepta, în mod cert, să fie în umbra celor doi. Cum nu acceptă nici acum să fie în cea a lui Neymar.

CITEȘTE ȘI  Vești din Franța: Ben Arfa ar fi făcut vizita medicală! Află detaliile

Visul care s-ar putea concretiza după Cupa Mondială

Discuţiile sunt departe de a fi gata, însă atât timp cât ele există, ne permit să credem că există o portiţă ca din 2018, măcar pentru două – trei sezoane, să avem un atac colosal la PSG: Cristiano Ronaldo – Lionel Messi! Nici nu contează cine ar mai juca alături de ei, pentru că doar prin simpla lor prezenţă ar aduce un plus de valoare şi un plus de expunere care, la final, vor produce o mega afacere, cum fotbalul mondial nu a mai avut. Chiar şi două sezoane să joace împreună la Paris ar însemna un boom în materie de marketing sportiv şi atractivitate a suporterilor din toată lumea.

Mai e mult până atunci, dar ce frumos ar fi ca cea mai frumoasă şi productivă rivalitate din istoria fotbalului să se încheie prin prezenţa pe final de echipă sub aceleaşi culori, la o echipă care să câştige şi, cel puţin o dată, cu ei pe teren, Liga Campionilor!

1 Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.