Cristian SapunaruFotbal internațional

Cristi Săpunaru, devastat din cauza neconvocării

Marius Şumudică este surprins că, în ciuda rezultatelor foarte bune obţinute de Kayserispor, Silviu Lung jr. şi Cristi Săpunaru nu au fost convocaţi la echipa naţională. Pentru „dubla” cu Kazahstan şi Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale 2018. Echipa pregătită de Şumudică a ajuns pe locul 2 în Turcia, după victoria cu 3-1 de pe teren propriu cu Bursaspor. Iar cei doi români se numără printre cei mai importanţi jucători ai revelaţiei campionatului.

„Săpunaru a avut un fel de depresie!”

Săpunaru a evoluat de fiecare dată în primele şase etape, dar a lipsit la partida cu Bursaspor. Motivul? Fundaşul de 33 de ani a fost extrem de dezamăgit de faptul că nu a fost chemat la naţională. „Nu înţeleg de ce Săpunaru nu este. Nu am putut să-l folosesc, a avut un fel de depresie. Nu s-a aşteptat la aşa ceva, să nu fie convocat la naţională. Având în vedere că e la echipa de pe locul 2 din Turcia şi joacă meci de meci. În momentul de faţă, Săpunaru este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali. A avut o săptămână mai nefastă. Am vorbit cu el, era dezamăgit. Am considerat că e mai bine să nu încep cu el. Mi-a zis: ‘Şumi, nu sunt ok pentru meciul ăsta’. L-a afectat. Nu se poate să joci titular la echipa de pe locul 2 din Turcia, să joci toate meciurile şi să aduci jucători care, săracii, nu sunt de valoarea lui Săpunaru la momentul actual. La echipa naţională trebuie să vină jucători care în momentul respectiv sunt cei mai în formă. Şi dacă au 42 de ani, şi dacă au 50″, a declarat Şumudică.

Lung pe bară, ca să aibă loc… Lobonţ!

Lung nu a prins nici el lotul în care noul selecţioner, Cosmin Contra, a chemat nu mai puţin de patru portari. Printre ei, veteranul Bogdan Lobonţ (39 de ani), care nu a mai jucat într-un meci oficial din 2013. „Lobonţ probabil este un om de vestiar, care ajută foarte mult. Am văzut că e şi Niţă, care este un portar foarte bun şi care la ultimele meciuri a avut prestaţii extraordinare. Dar Silviu Lung este într-o creştere extraordinară. Rezultatele pe care le are Kayseri i se datoreaza şi lui. Nu numai că i-a apărat penalty lui Eto’o, dar şi ieri a avut o evoluţie extraordinară. Traversează o perioadă foarte bună şi mă mir că nu este în vederile noului selecţioner. Cred că noul selecţioner va trebui să facă de acum încolo ce trebuie să facă un selecţioner. Adică să ia jucătorii cei mai importanţi la momentul respectiv şi cei mai în formă”, a precizat Şumudică.

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. asta , contra una zice si alta …. face ! are mare grija sa aduca la nationala fostii parteneri de chefuri , lobont tradatorul si mutu-mutulica care …. prizeaza fara frica !de criteriul valorii habar nu are , s-a vazut cand cu nistor , albin pe care i l-a adus fratele lui adrian si multe alte exemple ! asteptam aducerea lui …. giani chirita , dolha ,bratu si alti …. mari fotbalisti …. in prezent …. bagatori de seama ! mai sunt si altii , cosmine , nu te sfii , ai de unde alege !

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.