Fotbal internațional

Neymar s-a transferat pentru 222 milioane de euro

Un titlu mai sugestiv nu există. Nicio altă formulare nu poate fi mai şocantă. Decât suma achitată pentru transferul lui Neymar. Cum, necum, Barcelona a fost obligată să accepte achitarea clauzei de reziliere dinspre PSG. Mai exact din partea sponsorului din Qatar. Aceeaşi ţară despre care se spunea că cineva este interesat de Rapid. Ce glumă! Nu de alta, dar qatarezii au demonstrat că atunci când vor ceva pot avea. A fost organizarea Cupei Mondiale din 2022. Acum vine transferul brazilianului Neymar. Pentru un număr asemănător. Lipseşte acel zero. Dar cei trei de 2 rămân acolo. Chiar şi aşa rămâne o sumă colosală.

Figo, Zidane, Ronaldo, Bale, Pogba…

În 2000 ne frecam la ochi când Figo era luat de Real Madrid, tot de la Barcelona, pentru 58 milioane de euro. A fost apoi Zidane, cumpărat tot de madrileni, de la Juventus: 72 milioane! Ştacheta a rămas acolo, nemişcată timp de opt ani. Până în 2009, când Real Madrid, eternul risipitor şi-a asigurat serviciile lui Cristiano Ronaldo în schimbul a 94 milioane de euro! Alt record destul de rezistent, până în 2013. Atunci când Gareth Bale a fost cumpărat cu 100 milioane! Numele clubului nu mai trebuie rostit încă o dată. Manchester United a trecut direct pe primul loc în top în vara lui 2016, când Paul Pogba a fost luat cu 105 milioane de euro, de la Juventus!

Neymar a eclipsat alte vedete

Fotbalul a luat-o razna din punct de vedere financiar! Pentru că, mai ales ultimii doi, nu justifică în vreun fel suma uriaşă investită. Acum însă tăvălugul Neymar spulberă tot. 222 milioane de euro înseamnă mai mult decât dublu şi o barieră aparent de nedepăşit. Numai că de acum înainte nimic nu mai pare imposibil. Iar acest lucru se reflectă în faptul că transferuri precum cele ale lui James Rodriguez, Gonzalo Higuain, Luis Suarez sau Romelu Lukaku au trrecut aproape neobservate. Chiar dacă toate s-au făcut pe sume peste 80 milioane de euro! Neymar însă spulberă tot în materie financiară. Cu toate că salariul său nu va fi la fel de mare precum cel al lui Lionel Messi la Barcelona.

Plătit regeşte la PSG

Dacă e totuşi să extrapolăm puţin discuţia legată de componenta financiară a tranzacţiei Barcelona – Neymar – PSG, atunci numerele devin de-a dreptul uriaşe. Asta pentru că atacantul brazilian va încasa, se pare, 35 milioane de euro pe an. În medie, deci, 4.000 de euro pe oră! Afacerea pare fără precedent, iar fotbalistul de 25 de ani va intra definitiv în istoria fotbalului. Asta în ciuda faptului că până la vârsta sa a stat mai multă în umbră. La Barcelona în spatele lui Messi, iar la naţionala Braziliei, deşi vedetă, nu a reuşit să ia vreun trofeu major. Pentru că titlul olimpic din 2016 şi Cupa Confederaţiilor din 2013 nu sunt totuşi trofee de nivelul acestui transfer. În schimb, cifrele sale individuale sunt de-a dreptul remarcabile: 612 meciuri oficiale şi 311 goluri. Cu mult însă în spatele lui Messi şi Ronaldo.

Noi rămânem cu meciurile din 2001 şi 2006…

Oricum, istoria a fost scrisă. Cu toate că mai există unele fricţiuni între liga spaniolă şi cea franceză. Neymar a semnat şi asta e cam tot ce contează. Şi iar ne gândim la Rapid. Despre investitorii din Qatar nu mai vorbim. Dar ne amintim cât de echilibrate au fost meciurile cu PSG din 2001 şi 2006, atunci când cele două echipe se întâlneau în Cupa UEFA. Pe teren au fost trei de 0-0 după 90 de minute! Între timp, echipa din Paris se pregăteşte să cucerească fotbalul mondial. În timp ce boema echipă din Bucureşti se zbate în liga a 4-a Bucureşti, sufocată de datorii şi chinuită de lipsa perspectivelor. Însă poate că istoria fotbalului se va schimba în bine şi pentru noi.

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. Nu incetati sa ma uimit…ce articole de tot rasul.
    Asa cum mereu tot spun Admin sunteti in universul vostru si naiba sa inteleaga sensul materialelor postate aici…Nimic despre Rapid,nu Afc….si Rapid cel de care primaria sa implicat?
    Sau poate un articol despre cum Ronaldo si-a achizitionat o pereche de sosete la reducere…ce zici admin?

  2. Corect!daca nu aveti noutati despre Rapid, nu va mai obositi, de asta intram pe acest site, ca sa aflam lucruri despre clubul nostru drag, nu toate tampeniile, gen „fiul lui sabin ilie, santajist!” si alte tampenii!!!

  3. Tot nu inteleg ce rost au astfel de stiri?! Le putem citi pe alte siteuri de sport, parca promovati jucatorii Rapidului, dar in schimb 40 la suta din stiri sunt despre ce se mai intampla in fotbalul mare sau ce se mai intampla cu fostii jucatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.