Lionel Messi va câştiga… 62 milioane euro pe an!

Lionel Messi, succes rapid
Lionel Messi, succes rapid

ABONEAZA-TE PENTRU O COLECTIE DE CANTECE RAPIDISTE

* indicates required

Lionel Messi s-a înţeles cu Barcelona pentru un nou contract, valabil până în 2021. Însă salariul său pare a fi mult mai mare decât cel anunţat în presa spaniolă. Argentinianul ar urma să câştige 62,4 de milioane de euro/an. Catalanii s-au asigurat în această săptămână că cel mai important jucător din istoria lor îşi va încheia cariera pe Camp Nou. Messi a prelungit înţelegerea scadentă în 2018 cu încă trei ani. Iar clauza de reziliere a contractului a fost mărită de la 250 de milioane de euro la 300 de milioane de euro.

Britanicii au descoperit o diferenţă de 14 milioane de euro!

În presa iberică au tot apărut informaţii că argentinianul va fi remunerat cu 48,5 milioane de euro anual, devenind de departe cel mai bine plătit jucător din lume. Britanicii de la Times au o altă variantă! Salariul lui Messi urmând a fi mult mai mare decât s-a vehiculat iniţial. Concret, sud-americanul va primi pentru fiecare săptămână în blaugrana nu mai puţin de 1,2 milioane de euro. Într-un an, un calcul simplu arată că suma strânsă de jucător va fi de 62,4 milioane de euro. Adică o diferenţă de aproximativ 14 milioane euro!!!

Lionel Messi a început de la 7200 euro pe an!

Asta doar din salariu, fără a discuta de veniturile venite din imagine. Care par a fi mult mai mari. Astfel, în următorii patru ani, Barcelona va vărsa în total în conturile lui Messi suma de 250 de milioane de euro. Lionel Messi a debutat la prima echipă a Barcelonei încă din 2004, iar salariul său a crescut constant în ultimii 13 ani: de la contractul de amator, de 7200 de euro pe an, la suma de 22,4 milioane de euro anual, primită din 2014 încoace.

583 de meciuri a jucat Messi pentru Barcelona
507 goluri a înscris argentinianul pentru Barcelona
30 de trofee a câştigat Messi cu Barca, printre care 8 titluri şi 4 Ligi ale Campionilor

Sursa: digisport.ro