Rapid

La fel ca Germania! Coincidenţă superbă pentru Rapid

Rapid nu s-a închegat încă pentru începutul sezonului 2017-2018. Cu toate astea a jucat primul amical al sezonului. Fără mulţi dintre titularii obişnuiţi din 2017, precum Ioniţă, Dovleac, Oprea, Boian, Cocu, Croitoru, Geambaşu sau Alex Petre, giuleştenii au bătut cu 7-1 la Corbeanca. O echipă compusă din jucători republicani, e adevărat. Însă Rapid a folosit cinci nou veniţi, în probe, numai în primul unsprezece. Aşa că, pe undeva, situaţia a fost echitabilă. Am discutat aici despre meci puţin.

Brazilia – Germania 1-7 pe 8 iulie 2014

Scopul acestui material e însă altul. Rapid a învins cu 7-1 pe 8 iulie 2017. Absolut nimic special până la acest punct, în ciuda scorului fluviu. Este greu să raportezi forţa unei echipe în coagulare la un astfel de meci. Însă la sugestia unui cititor al 1923.ro am observat că pe aceeaşi dată, acum fix trei ani, un 7-1 făcea înconjurul Lumii. Meciul nu se juca pe un teren din Ilfov şi nu era amical. Ci o semifinală de Cupa Mondială, la Belo Horizonte. Ţara gazdă, Brazilia, a fost surclasată atunci de Germania, viitoarea campioană mondială tot cu 7-1!

Rapid trăieşte!

Fireşte, paralela nu are în comun decât simetria numărului de goluri marcate. Să mergem mai departe cu comparaţia ar fi deplasat, indiferent cât de mult iubim Rapidul. Cu toate acestea similitudinea sevită de destin nu poate decât să ne bucure. Şi să reprezinte un imbold pentru puştii care vor să facă Rapid din nou mare. Iar noi suntem ferm convinşi că ei vor reuşi acest lucru în cel mai scurt timp. Rapid trăieşte!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.