Istorie

Ionuţ Rada rememorează traseul UEFAntastic

Ionuţ Rada, fostul fundaş al Rapidului din perioada 2004-2007 a oferit un interviu pentru Ziua de Cluj în care a vorbit şi despre echipa din Giuleşti. Mai exact, despre primăvara lui 2006, atunci când Rapid a ajuns în sferturile Cupei UEFA. Cu toate că în primele două sezoane lângă Podul Grant nu s-a impus, fiind împrumutat inclusiv la FC Naţional, Rada a devenit om de bază în stagiunile 2005-2006 şi 2006-2007. Două dintre cele mai bune din istoria Rapidului. Sigur, Ionuţ Rada nu are notorietatea tizului său, Marian Rada, în rândul suporterilor giuleşteni. Însă cele 95 de partide oficiale jucate în tricoul vişiniu i-au găsit un loc bine definit în istoria Rapidului. Apropo, între Ionuţ Rada şi Marian Rada nu este vreun grad de rudenie.

Ionuţ Rada nu poate uita anul 2006

Când vine vorba despre Rapid, Ionuţ îşi aduce aminte cu extrem de multă plăcere de acest episod al carierei sale: „Rapid este un alt capitol frumos din viața si cariera mea, cu un an important pentru întreg fotbalul românesc – 2006. Am câștigat primul trofeu acolo, aveam o echipă cu adevărat unită. Sfertul de finală a fost de poveste, sincer. După aflarea veștii că vom juca cu steaua, timpul parcă se oprise în loc. Așteptam meciul mai mult ca niciodată, se făceau sute de scenarii despre cum va fi partida. Toată lumea își formula un punct de vedere… A fost un sentiment frumos și unic în același timp. Acum, după ani, îmi dau seama ce momente am putut oferi tuturor celor care iubesc fotbalul din România!”

Şocul de la Hamburg şi discursul lui Lucescu jr.

Amintirile nu se opresc aici pentru că înainte de meci a fost infernul de la Hamburg. Unul dintre cele mai grele meciuri din istoria Rapidului. Dar care, totodată, a avut unul dintre cele mai frumoase finalităţi. O calificare incredibilă! „După Hertha, ne așteptam să întâlnim o echipă mai puternică, dar nu Hamburg! Era cea mai în formă la acel moment. Înainte de dubla cu noi bătuseră fără drept de apel pe Bayern în campionat și treceau, cred, pe primul loc. Aveau o echipă de speriat! Jucători ca Van Buyten, Boulahrouz, Van Der Vaart, De Jong, Demel, Mahdavichia, Barbarez, Atouba… La meciul retur, la Hamburg, țin minte că la 0-2, în vestiar, la pauză, eram complet demoralizați, moment in care a intervenit Răzvan Lucescu. Ne-a zis să jucăm așa cum o făcusem până atunci în acea campanie de UEFA, ne-a redat curajul, iar la final am reușit calificarea istorică!”, a explicat Rada.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.