Rapid

EXCLUSIV / STENOGRAMA SEDINTEI DIN 30.06.2017 A PRIMARIEI SECTOR 1

Asa dupa cum deja stiti, pe 30.06.2017, Primarul Dan Tudorache propusese un proiect de hotarare pentru infiintarea unei comisii care sa analizeze posibilitatea renasterii Rapidului. Proiectul de hotarare a fost respins in sendinta respectiva, iar edilul sectorului 1, a infiintat comisia pana la urma prin dispozitie de primar. 1923.ro, va prezinta in exclusivitate, stenograma sedintei care a dus, in prima faza, la respingerea acestui proiect de hotarare:

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință:  La solicitarea domnului Primar, vrem să înlocuim Punctul 1 de pe Ordinea de zi cu Punctul 1 de pe Ordinea de zi suplimentară.

Punctul 1(S) – Proiect de hotărâre privind înființarea unei Comisii care să aibă ca obiectiv obținerea de informații, negocierea și analizarea posibilității înființării unei entități unice care să dețină toate drepturile patrimoniale în legătură cu brandul Rapid și care să fie coordonată prin reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1.

Cine este pentru această înlocuire? Voturi Pentru?

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Dați-mi voie, înainte de a vota în orb.

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Vă rog.

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Înțeleg că prin această hotărâre noi vom aplica prevederile din Ordonanța de Urgență 38/2017, care modifică Legea sportului, nu? Și prin care, Consiliile Locale pot aloca 5% din bugetul de pe anul …

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Vorbeam de Ordinea de zi. Dacă vreți să vorbim, vorbim atunci când este vorba. Deci votăm doar schimbarea de pe Ordinea suplimentară, pe Ordinea de zi, atât.

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Da? Ok, ok.

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Cine este Pentru, vă rog? Unanimitate.

Mai citesc o dată proiectul – Proiect de hotărâre privind înființarea unei Comisii care să aibă ca obiectiv obținerea de informații, negocierea și analizarea posibilității înființării unei entități unice care să dețină toate drepturile patrimoniale în legătură cu brandul Rapid și care să fie coordonată prin reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 1.

Dau cuvântul domnului Primar.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Vă mulțumesc. Deci, intenția mea este de a veni în fața dvs. și de a merge împreună cu echipa pe care dvs. o stabiliți din rândul consilierilor pentru a negocia cu cele 3 entități pe care în momentul de față le cunoaștem, care consideră ei că dețin Clubul Rapid sau palmares al Clubului Rapid, și în perioada următoare dacă putem intra în discuții și a găsi o formulă să fim și noi parte în această echipă. În primul rând astăzi votăm consilierii care vor să facă parte din această Comisie, după care, dacă sunteți de acord, începând de luni putem intra în negocieri cu cele 3 entități pe care eu le cunosc în momentul de față.

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Vă rog.

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Bun. Uitându-mă pe proiectul de hotărâre, văd că spuneți că este vorba de o echipă care să fie coordonată prin reprezentanți ai aparatului de specialitate al Primarului. Nu se spune nimic de reprezentanți ai Consiliului Local.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Consiliul hotărăște. Deci, împreună cu oameni din aparatul Primarului, împreună cu consilierii pe care dvs. îi votați astăzi, mergem la discuții.

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Bun.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Numai Consiliul hotărăște, deci Consiliul hotărăște dacă de implicăm în acest proiect sau nu. Deci fără Consiliu, o știți foarte bine că nu se poate.

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Și în continuare echipa va fi formată numai din reprezentanții aparatului Primarului?

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Nu, din moment ce vor fi și consilierii parte … Deci, din partea aparatului Primarului, în primul rând vor fi avocații care vor reprezenta, pentru că ei știu foarte bine ce să urmărească în acest … în acest …

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Bun. Am lămurit aspectul acesta. Vroiam doar să mai aduc în discuție faptul că probabil acest proiect de hotărâre a luat naștere ca urmare a Ordonanței din luna mai, cea de modificare a Legii sportului, prin care se prevede: se dă posibilitatea Consiliilor Locale să aloce 5% din bugetul anului respectiv pentru Cluburi Sportive. Știm că bugetul nostru este aproximativ 350 de milioane de Euro. Asta înseamnă că putem aloca 17 – aproape 18 milioane de Euro pentru Rapid?

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Dacă țineți bine minte, în ședința trecută am încheiat unele parteneriate cu Federații – Federația de Scrimă, Federația de Polo. Deci, când zic sport, sport înseamnă și polo și scrimă și rugbi și fotbal.

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: De acord și cu acest punct. Și … cu toții știm că Rapidul este în lichidare în situația de față. Este administrată de către un lichidator judiciar și există probleme extrem, extrem de grave care s-au cumulat de-a lungul timpului și cu datorii extrem de mari în spate. Cum vom putea noi interveni în această situație, având o seamă de litigii de rezolvat?

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Ăsta este rolul Consiliului. Consilierii reprezentați de dvs. aici vor spune în ședința următoare de Consiliu ce se poate face. Deci, nu facem niciun pas fără decizia Consiliului, acestei Comisii formate din rândul consilierilor.

Domnul Gheorghiță-Liviu Goncea: Dacă-mi permiteți să intervin, numai dacă îmi permiteți. Eu, eu vreau să intervin. Nu putem avea acces la acte, nu putem avea acces la istoria Clubului, dacă noi nu votăm această Comisie ca să putem începe discuția. Domnul … nu vorbesc cu doamna Clotilde … domnul … ce să le fac frate? Ăștia încă sunt societate civilă.

Doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand: Bănuiesc  …

Domnul Gheorghiță-Liviu Goncea: Ei n-au învățat  …

Domnul Cristian-Laurențiu Bulfon: Domnul Goncea, îmi cer scuze. Dar și dvs., de foarte multe ori ați procedat la fel. Îmi cer scuze. Nu încercam să vă plătesc nimic acuma, dar s-a întâmplat. Dvs. o faceți în mod frecvent.

Domnul Gheorghiță-Liviu Goncea: Dar, vă dădeam un răspuns. Nu avem acces la acte dacă nu votăm.

Domnul Oliver-Leon Păiuși: Domnul Primar, doar o întrebare am. Scopul acestei Comisii, pe lângă altele, este aceea de a înființa o entitate unică … o entitate.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Entitatea o facem împreună. Deci, ei să participe la discuții. Deci …

Domnul Oliver-Leon Păiuși: Nu. Care să dețină toate drepturile în legătură cu brand-ul Rapid.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Toate sau câte vom hotărî. Deci, această Comisie are rolul de a intra în discuție, dar dacă n-avem cum să discutăm … Oricum, această Comisie va prezenta Consiliului rezultatele obținute. Și tot Consiliul hotărăște ce facem pe viitor.

Doamna Ancuța-Sorina Comănici: Domnul consilier …

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Vă rog, doamna Comănici.

Doamna Ancuța-Sorina Comănici: Domnul consilier … domnilor consilieri de la USR … domnule consilier … Păi bănuiesc că voi ați înțeles … Deci, dacă citim titlul și ca principiu noi ne dorim un lucru. Ce ne dorim noi ca și Consiliu, ca și Primar? În plus, propunem o Comisie pornind de la ceea ce ne dorim. După ce constituim Comisia, Comisia începe discuțiile. La final va exista o concluzie. Vedem dacă putem să facem ceea ce ne dorim sau nu. Deci noi acuma aprobăm înființarea unei Comisii care merge cu mandat din partea noastră: ce ne dorim noi să facem, ulterior văzând concluziile Comisiei. Concluziile oricum vor fi prezentate în fața noastră, a Consiliului și tot noi hotărâm ceea ce facem în continuare. Așa, domnul Primar?

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Bun, supunem la vot. Cine este Pentru acest punct?

Doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand: … (fără microfon) …

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Pentru înființarea Comisiei…

Doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand: … (fără microfon) …

Doamna Ancuța-Sorina Comănici: Chiar dacă e un lucru bun, e vorba de principiu. Deci pentru noi, în politica asta pe care o facem la cetățean, contează principiul. Chiar dacă venim să vă explicăm, chiar dacă este vorba de consituirea unei Comisii formate din consilieri locali, nu facem că e vorba de principiu, doamna consilier …

Doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand: Este o metodă …

Doamna Ancuța-Sorina Comănici: Doamna consilier … Nu din principiu ne-au votat cetățenii Sectorului 1. Constituim o Comisie, facem niște propuneri, după care vedeți dacă votați sau nu, din principiu.

Doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand: Doamna consilier. Este o bună practică și este absolut necesar ca bună practică, să înțelegeți că, când vin documentele în aceeași zi, 5 minute înainte, chiar dacă avem mare încredere în ce propune PSD-ul, nu o să votăm ceva care nu vine 5 zile înainte.

Doamna Ancuța-Sorina Comănici: Exact. Asta mi-am dorit să spuneți doamna consilier. Mulțumim. Deci, pentru că este propunerea PSD-ului. Tot din principiu, nu contează interesul cetățeanului Sectorului și nici măcar a Clubului Rapid și a altora. Mulțumesc mult.

Domnul Gheorghiță-Liviu Goncea: Ce să știe … doamna, doamna de la PSD … iertați-mă … Dânșii … Ce știu dânșii despre Clubul Rapid? Nimic. Ar trebui întâi să le faceți o istorie, să le scrieți o istorie despre ce înseamnă Rapid pentru Sectorul 1. Deci, vorbim să ne aflăm în treabă, domnul Președinte. Mulțumesc frumos.

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Da …

Doamna Clotilde-Marie-Brigitte Armand: Dacă era subiectul așa de important, veneați acum 5 zile cu el.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Deci, vreau să vă spun încă o dată. Votăm o Comisie. Deci, nu votăm alocări de fonduri sau altceva. E o chestie de principiu: dacă sunteți de acord să sprijinim acest Club sau nu. Este la latitudinea dvs.

Domnul Alexandru-Ştefan Deaconu – Președinte de ședință: Bun, haideți să revenim la vot. Cine este Pentru proiectul 1 de pe Ordinea de zi suplimentară? Cine este Pentru, vă rog? Vă rog să vă exprimați votul.

12? 12 voturi – Pentru? 12 voturi – Pentru. Voturi Împotrivă?  Abțineri? 13 – Abțineri. Proiectul nu a trecut.

Domnul Daniel Tudorache – Primarul Sectorului 1: Da, nu a trecut. Reprezentanții PNL și USR nu sunt de acord cu înființarea acestei Comisii. Vă mulțumesc.

PROIECTUL A FOST RESPINS CU 12 VOTURI PENTRU ȘI 13 ABȚINERI 

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. O sa se faca fix nimic !
    O comisie care analizeaza si va propune…………. Au aparut si „baietii”……..
    AFC Rapid sa-si vada de drumul inceput anul trecut si daca va fi sa fie ceva va fi binevenit.
    Sa nu ne inbatam cu apa rece.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.