Istorie

EXCLUSIV / Legenda acvilei de pe siglă

În mod cert, v-aţi întrebat de-a lungul timpului care este legătura dintre acvila de pe sigla Rapidului şi istoria clubului. Cea mai nouă siglă pe care Rapid a folosit-o are o istorie aparte. Istorie care porneşte din sezonul 2000-2001. Şi nu are, neapărat, legătură cu valorile istorice ale clubului înfiinţat în 1923. Concret, 1923.ro a aflat că sursa de inspiraţie este, se pare, un club emblematic al Europei. Anume Benfica Lisabona. Cel mai titrat club din Portugalia, pe al cărei emblemă apare o legendară acvilă.

acvila

Acvila, element futurist

Care este, în fond, şi simbolul clubului lusitan. La graniţa dintre milenii s-a ajuns, conform informaţiilor noastre, la concluzia că şi Rapid merită o siglă mai futuristă. De o calitate grafică mai bună, motiv pentru care s-a considerat, se pare, că acvila este un element foarte frumos pentru a fi adăugat. Istoria ei nu este pe atât de spectaculoasă, dar este una inedită.

acvila-benfica

Joao Coimbra, legătura dintre Benfica şi Rapid

Cu atât mai mult cu cât la Rapid chiar a jucat un fotbalist crescut de Benfica. În urmă cu aproape doi ani, Joao Coimbra venea în România. În trecut el a jucat peste 20 de meciuri oficiale în tricoul celor de la Benfica. În prima ligă, dar şi în Cupele Europene. Fiind coleg cu nume uriaşe ale fotbalului portughez precum Rui Costa sau Nuno Gomes. Mai mult, în toate interviurile acordate după plecare, Joao Coimbra şi-a exprimat uriaşul ataşament pe care l-a căpătat pentru Rapid.

coimbraS-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. A fost doar sursa de inspiratie. Care este povestea acvilei atunci? Poate stii tu alta variante, daca ceea ce scriem aici nu iti convine…

  2. Corect Costin, de acolo ne aprovizionam cu fulare, abtipilduri, bilete si abonamente, acolo ne adunam cand plecam in deplasare. Sa intelegem ca voi ne spuneti ca Rapid a copiat Benfica? Cred trebuie sa va schimbati numele site-ului in AFCR.ro sau 2001.ro, ne patati istoria Rapidului, cel nascut in 1923!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.