Interviuri

EXCLUSIV / „Rapid poate falimenta!”

Joao Coimbra a jucat pentru Rapid în returul sezonului trecut. Mijlocaş de calitate, cu 13 meciuri inclusiv la prima echipă a lui Benfica în trecut, portughezul s-a îndrăgostit în doar câteva luni de tot ce înseamnă Rapid. Mărturie în acest sens stă, în primul rând, interviul pe care acesta l-a acordat, în exclusivitate, pentru 1923.ro, în urmă cu ceva timp. Simpatia faţă de clubul de lângă Podul Grant nu a trecut şi aceasta a stat la baza faptului că Joao Coimbra nu a vrut să vorbească despre felul în care conducerea l-a trata. Paharul însă s-a umplut şi pentru el, iar acesta a decis să rupă tăcerea, în exclusivitate, pentru 1923.ro.

Salut, Joao! Ce mai faci?

Sunt bine, am semnat cu o echipă din India şi aştept să înceapă sezonul. Sper să fie un pas important pentru cariera mea şi să fie o alegere potrivită. La cum văd lucrurile, probabil că am ales cel mai bine.

La Rapid nu s-a putut să rămâi?

Nu cred… De fapt, de la Rapid am încă de luat bani.

Cum aşa? Câţi bani?

Trei salarii. Nu am mai fost plătit pe aprilie, mai şi iunie şi nici nu am mai dat de cineva de la club de atunci…

Nu ai încercat să contactezi conducerea?

Hai să-ţi spun ce s-a întâmplat, ca să înţeleagă lumea. Pentru a semna cu Rapid în ianuarie, a trebuit să renunţ la două salarii restante pe care le aveam la fostul club. Nu a fost vreo problemă, am zis că e mai bine aşa pentru mine. Apoi, am fost plătit pe ianuarie şi februarie în Giuleşti, dar din primele două salarii, o parte importantă s-a dus către agenţii care m-au adus în România. Am luat salariu întreg doar pe martie. Apoi, nimic!

Bine, dar…

La finalul sezonului, doamna Moraru a discutat cu fiecare jucător individual. I-a întrebat dacă pot renunţa la un salariu. Aveau să ne plătească pe aprilie, mai şi iunie, iar ea a încercat să convingă pe cât mai mulţi posibil să renunţe la banii pe luna iunie. În momentul în care a venit la mine cu această propunere, i-am explicat situaţia. Că am renunţat la două salarii ca să vin la Rapid şi că din primii bani încasaţi de la club nu m-am ales cu mare lucru. I-am spus că acum chiar am nevoie de acei bani, fiindcă am o fetiţă de un an, iar soţia mea este iar însărcinată.

Ce ţi-a spus în acel moment?

Atunci a dat dovadă de multă înţelegere, mi-a spus că înţelege tot şi că la finalul lui iunie sau iulie, nu-mi mai amintesc exact, voi primi salariul pe aprilie, în următoarea lună, remuneraţia pe mai, iar apoi banii pe iunie. Am zis că nu e absolut nicio problemă dacă se întârzie puţin, dar că am mare nevoie de ei. Ea a părut foarte responsabilă, mi-a spus iar că mă înţelege, aşa că m-am dus în Portugalia să aştept. Din păcate, am tot aştepta ziua în care banii îmi vor fi viraţi, dar nicio mişcare în contul meu.

Ai încercat să iei iar legătura cu Violeta Moraru?

Da. I-am trimis un mail să o întreb ce se întâmplă, dar nu mi-a răspuns. La două sau trei zile distanţă am sunat-o, iar ea mi-a răspuns, pentru că nu ştia că este numărul meu. M-a rugat să o sun peste o oră, iar eu am fost de acord. Doar că din acel moment nu mi-a mai răspuns vreodată…

Ai vorbit cu altcineva de la club?

Am primit un mesaj pe WhatsApp de la Dragoş Sabău în care acesta mă întreba dacă pot renunţa la un salariu. M-am gândit să las un pic de la mine, pentru club, şi să renunţ la jumătate din salariul pe iunie. Era maximum ce puteam face… Răspunsul lui însă a fost incredibil! Mi-a zis că doamna Moraru nu este de acord cu aşa ceva şi că dacă nu renunţ la tot salariu voi aştepta mult timp să-mi iau banii!

Ce ai făcut apoi?

Eu am tot încercat să rezolv lucrurile amiabil şi într-o variantă bună pentru ambele părţi, pentru că am ajuns să ţin foarte mult la acest club, Rapid. Din păcate, nu am avut cu cine, fiindcă doamna Moraru nu m-a mai băgat în seamă, aşa că m-am văzu nevoit să apelez la un avocat, iar cazul meu a ajuns în instanţă.

Ce se întâmplă mai departe?

Am aflat că nu sunt singurul în această situaţie, ci şi alţi foşti colegi. Cert este, din ce am înţeles, că Rapid poate intra în faliment dacă nu-şi plăteşte datoriile faţă de mine şi ceilalţi fotbalişti aflaţi în situaţia mea. Nu este deloc uşor pentru mine să prevăd un asemenea scenariu, fiindcă chiar am ajuns să iubesc Rapid, dar aici este vorba şi despre viaţa mea şi, ce este cel mai important, despre viaţa familiei mele!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.