Interviuri

EXCLUSIV / Drăghia iese la atac: „Nu sunt dorit la Rapid!”

Valerii Moraru a arătat până acum ca un investitor de foarte bună credinţă, corect şi la zi cu plata tuturor drepturilor financiare. Există însă şi excepţii, se pare. Patronul din Giuleşti a explicat că Drăghia este liber să plece de la echipă, subliniind că s-a înţeles deja cu portarul de 25 de ani. Crescut în Giuleşti şi rapidist declarat, cel mai bun portar la Rapidului a ţinut să-l contrazică pe omul de afaceri prin intermediul 1923.ro, susţinând că acesta nu s-a comportat corect cu el. Mai mult, Andrei Drăghia a dezvăluit lucruri incredibile care i s-au întâmplat la clubul pe care-l iubeşte cel mai mult.

Salut, Andrei! Ce mai faci?

În momentul ăsta sunt în vacanţă. Mă relaxez şi mă bucur de timpul liber.

Domnul Valerii Moraru a spus că vei pleca de la Rapid, că v-aţi înţeles. Încotro mergi?

Da… Ştiam că nu sunt dorit, mi-am dat seama de mult timp… Oricum, nu este adevărat că ne-am înţeles, aşa cum a spus dumnealui!

De ce te-ai simţit nedorit? Din cauza acelor clauze din contract?

Nu are legătură. Păi cum să fie asta problema, când am renunţat la ele?! Nimeni nu ştie asta, că am tăcut, dar nu mai pot îndura nici eu. Nu accept să nu fiu respectat. Aveam în contract că salariul mi se dublează, dacă joc în 19 meciuri, adică jumătate din total, 34 în campionat şi patru în Cupa României şi Cupa Ligii. Adică aş fi luat salariu dublu numai pe ultimele trei luni ale sezonului. Apoi, o luam de la capăt pe salariu mai mic. Dar eu în decembrie am renunţat la clauză şi am acceptat şi micşorarea salariului! Am martori, totul se poate verifica. A fost o înţelegere verbală. Nu am pus decât condiţia ca el să-mi plătească banii din urmă, la fel cum le-a plătit şi celorlalţi. Salariul mi l-a dat apoi cum ne-am înţeles verbal, dar partea lui, cu banii din urmă, nu a respectat-o.

andrei draghia 1

Are de recuperat 40.000 euro

Atunci care este, de fapt, problema între conducere şi tine?

Nu ştiu, chiar nu ştiu. Am cerut ca, dacă se vrea plecarea mea de la Rapid, să mi se plătească, exact ca şi celorlalţi jucători care au plecat, 80 la sută din datorii. Nu prea i-a convenit asta domnului Moraru, aşa că nu ştiu ce se va întâmpla mai departe.

Câţi bani ai de luat de la Rapid?

În jur de 40.000 de euro. Sunt restanţele pe opt sau nouă luni de anul trecut, dar şi aprilie şi mai anul acesta, dar şi reeşalonarea unor bani pentru obţinerea licenţei. Plus că mai am de recuperat ceva bani de la masa credală. 20 la sută din trei luni. Ăia îi voi lua în trei ani jumate. 350 lei, la trei luni… Eu am fost, o bună perioadă, singurul neplătit din club. Singurul! Şi nu mi se pare corect, mă simt nerespectat, iar asta nu-mi convine deloc. Am şi nişte hârtii semnate, conform cărora renunţ la 20 la sută din datorii, din banii vechi, doar să mi-i vireze pe restul. Din nou, nu şi-a respectat promisiunea.

Ce şanse sunt ca, totuşi, să ajungeţi la o înţelegere, iar tu să rămâi în Giuleşti?

În momentul ăsta nu ştiu. Înainte să plec în vacanţă, domnul Moraru mi-a zis că se bazează pe mine, că antrenorul cu portarii, domnul Marian Ioniţă, se bazează pe mine. Ne-am înţeles la el în birou, dar la câteva zile mi-a trimis un email care schimba înţelegerea cu una mai mică. I-am zis că nu accept şi că discutăm după ce mă întorc din vacanţă. Acum însă văd că zice că ne-am înţeles, că ne despărţim, dar cu mine n-a mai vorbit de 12 zile… Nu ştiu ce să mai cred.

În ce relaţii eşti cu Marian Ioniţă?

Foarte bune! Păi cu el am crescut, mă ştie de mic! Când echipa juca în Cupele Europene, în sezonul ăla, 2005-2006, eu mă antrenam cu prima echipă şi nu împlinisem încă 16 ani.

andrei draghia

„A zis să-mi pună clauză de meciuri, că şi aşa nu voi juca deloc!”

Cât mai ai contract cu Rapid?

Încă un an, aşadar în iarnă pot semna cu oricine. Sper să nu ajung să mă judec, ci să ne înţelegem amiabil, fiindcă aşa e cel mai frumos şi corect.

Într-un interviu acordat în trecut 1923.ro ai spus că vrei să joci toată cariera doar la Rapid?

Da, încă îmi doresc asta, dar nu poţi avea tot ce-ţi doreşti în viaţă… Nu vreau să fiu o povară, chiar dacă asta înseamnă să plec de la clubul pe care-l iubesc enorm. Doresc să primesc ceea ce mi se cuvine, banii pentru care am muncit, nimic mai mult! Am vorbit chiar că, dacă voi rămâne, accept şi micşorarea salariului şi plătirea eşalonată a datoriilor, dar văd că tot nu sunt dorit. Ce să fac mai mult?

Conducerea ţi-a reproşat vreodată ceva?

Nu, niciodată. Nu ştiu ce se întâmplă. Păi în iarnă, doamna Violeta Moraru i-a trimis un mail lui Dragoş Sabău conform căruia să-mi facă un contract mai mic, cu clauze la meciuri jucate, că şi aşa n-o să joc deloc! L-am văzut cu ochii mei! Ce să mai înţeleg din asta?

Ai oferte acum?

Ceva discuţii sunt, dar fără hârtie, e greu. Aştept să văd dacă mi se rezolvă situaţia şi apoi voi vedea.

andrei draghia actiune

44 meciuri a jucat Drăghia pentru Rapid, în Liga 1, Liga 2, Cupa României, Liga Europa şi Cupa Ligii. Dintre acestea, 22 au fost câştigate

2 milioane de euro din propriul buzunar a investit Valerii Moraru într-un an petrecut la Rapid, conform propriilor declaraţii

Sursa foto: Alex Paraschiv

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Chiar nu inteleg de ce trebuie sa aducem toti portarii pensionari din lume cind il avem pe Virgil Draghia. Nu inteleg.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.