Diverse

Suporterii: „Demisia! Demisia! Demisia!”

Este scandarea care s-a auzit cel mai tare şi dureros din piepturile miilor de rapidişti care au fost în tribune! Iar destinatarul sunteţi dumneavoastră, domnule Ionel Ganea! Să spuneţi că suporterii nu au făcut prea multe pentru Rapid, e ca şi cum am spune că dumneavoastră aţi fost zero ca fotbalist! Ori acest lucru se ştie că este fals, având în vedere bucuriile pe care ni le-aţi adus atât prin golurile marcate pentru Rapid, cât şi prin cele date în tricoul echipei naţionale! Apreciem devotamentul pe care l-aţi arătat în cele câteva zeci de meciuri pe care le-aţi disputat sub culorile vişinii, mai cu seamă că aţi contribuit atât la titlul câştigat în 1999, cât şi la Cupa cucerită în 2007. Dar aceste performanţe nu vă dau dreptul să le închideţi gura suporterilor pentru că „v-aţi rupt picioarele pentru Rapid!” Din câte ştim noi, performanţele la Rapid se plăteau înainte pe măsură şi nu era situaţia de acum când, fără dubiu, în lotul Rapidului sunt jucători care au strâns mult mai multe meciuri decât aţi reuşit dumneavoastră şi, cu toate astea, nu îşi permit să sară la gâtul suporterilor în vreun fel!

Suporterii din Giuleşti sunt sfinţi, domnule Ganea, pentru că ei sunt una dintre cele mai strălucitoare embleme pe care le poate avea clubul nostru de lângă Podul Grant! Iar cei care vă cer demisia şi, din păcate, vă şi înjură, sunt SUPORTERI ADEVĂRAŢI! Atitudinea lor nu are nicio legătură cu dumneavoastră personal ci strict cu rezultatele pe care le aveţi la cârma Rapidului! Placa „mulţi nu se aşteptau să avem măcar punctele astea” sau cea conform căreia „nu s-a legat aia, n-a mers aia, am jucat bine, dar…” nu mai ţin! Şi ştiţi de ce, domnule Ganea? Pentru că toată lumea e şocată că Rapid are doar opt puncte după nouă etape!!! Vă asigurăm că orice rapidist se gândea la măcar jumătate dintre cele 27 puse în joc. Dar în schimb cu ce ne-am ales? Cu opt puncte şi şase meciuri în care nu am marcat! Este normal? Suntem RAPID, domnule Ganea!

Şi pentru a aborda altfel problema, punctual, ne referim strict la meciul cu Dinamo. Sigur, noi nu avem cum să cunoaştem fotbalul la acelaşi nivel cu dumneavoastră, însă avem şi noi nişte curiozităţi la care, consider, că ar trebui să ne oferiţi unele amănunte. Ştiu, sună urât că vă cerem socoteală, însă mai urât şi mai dureros este că Dinamo a câştigat cu 3-0 pe Giuleşti deşi a jucat în zece oameni încă din minutul 6!!!! Cum este posibil aşa ceva??!! Mergând mai departe ar fi interesant de ştiut de ce aţi făcut schimbare post pe post, la 0-1, în 11 contra 10, şi l-aţi băgat pe Milinceanu în locul lui Balint? Ambii nu aveau loc pe teren, în contextul în care Balint chiar a fost unul dintre cei mai buni de pe teren în prima repriză?! Aţi fost atacant, pentru numele lui Dumnezeu! Dacă nu era atunci momentul să forţaţi, atunci când?! Conservam cumva scorul strâns de pe tabelă??? Trebuie să înţelegeţi, domnule Ganea, că nu înfrângerea în sine este o problemă, ci modul în care joacă echipa! Şi nu determinarea le lipseşte acestor jucători minunaţi care evoluează în condiţii inumane raportate la brandul Rapid, ci o luciditate tehnico-tactică!

Nimeni nu vă vrea răul, nimeni nu vă urăşte, însă, domnule Ganea, nu este NORMAL ca dumneavoastră să atacaţi suporterii! Şi ştiţi de ce?! Fiindcă echipa e în zona retrogradării!!! Nu vrem să retrogradăm! Sau dacă retrogradăm, vrem să o facem cu luptă, nu cu meciuri pierdute la scor în care mai avem şi superioritate numerică! Iar noi, suporterii, ne gândim că dumneavoastră nu aţi dori să vă asociaţi numele pe care vi l-aţi clădit cu atâta muncă în cariera de fotbalist cu un dezastru la nivelul băncii tehnice a Rapidului. În mod sigur nu vreţi să fiţi ţinut minte drept antrenorul care a retrogradat echipa sportiv după 25 de ani şi aceste cuvinte nu au vreun sâmbure de ironie!!! Vă mulţumim pentru tot ce aţi făcut ca jucător în tricoul Rapidului, pentru bucuriile aduse suporterilor, dar şi pentru faptul că v-aţi oferit să antrenaţi Rapid într-un moment atât de dificil! Din păcate însă, se pare că lucrurile nu merg aşa cum v-aţi fi aşteptat şi noi considerăm că ar trebui să vă gândiţi serios că scandarea suporterilor „DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!” nu trebuie privită ca pe un război cu fanii, ci ca pe o reacţie de disperare a oamenilor care vin pe stadion meci de meci şi care văd cum echipa o ia la vale! Aşadar, domnule Ganea, vă rugăm să o luaţi în considerare ca atare şi să vă gândiţi foarte serios la semnificaţia acestui cuvânt!

10458430_826471387376215_7970156994523984076_n

În încheiere, să îi menţionăm pe băieţii care au fost pe teren cu Dinamo şi care, deşi au fost umiliţi, prin determinarea şi dăruirea pe care ni le-au arătat, au dovedit că sunt trup şi suflet pentru Rapid, cu toate că cele mai multe satisfacţii pe care le au acum sunt mândria şi onoarea de a juca în culoarea vişinie, mai puţin, spre deloc, cele materiale… Aşadar echipa trimisă în teren de Ionel Ganea: Drăghia (cpt.) – Tînc, Mera, Iacob, Mendy – Negru (Săndulescu) – Cojocnean (Martin), Coman, Călin, Buş – Balint (Milinceanu).

Un RAPIDIST

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.